ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Έλεγχος – Αξιολόγηση…

• Πολλή συζήτηση γίνεται για το σε ποιους πρέπει να αποδοθεί το bonus που βλέπει στον ύπνο του ο Βορίδης και αναταράσσεται! Πρώτα έλεγχος στο δημόσιο! Αυτό δεν το θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αρκεί που προσέρχονται στο κτίριο όπου έχουν τοποθετηθεί! Έπειτα αξιολόγηση. Κάποια στιγμή πρέπει να αρθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι στο ύψος των περιστάσεων και να αποδεχθούν πρώτα την αξιολόγηση και έπειτα τα υπέρ όπως είναι το bonus. Είδατε κάποιον να αντιδράσει στην πρόταση του Βορίδη για καθιέρωση του bonus; Ουδείς! Αν όμως συνδύαζε το bonus με την αξιολόγηση και τον έλεγχο αμέσως θα προγραμματιζόταν απεργία και διαδήλωση. Αυτό ο πανέξυπνος Βορίδης, δεν το συλλαμβάνει; Και τον θεωρούσα ότι πιάνει πουλιά στον αέρα!

Το πρόβλημα της Ε.Β.Ε.!

• Σε Δήλιο πρόβλημα ανεδείχθη η καθιέρωση της Ε.Β.Ε. (ελάχιστης βάσης εισαγωγής) κατά τις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, αφού πολλά τμήματα έμειναν χωρίς επιτυχόντες, εκτός και αν αυτό επιδιώκετο από την πρυτανεία εκάστου πανεπιστημίου ή από την κ. Κεραμέως, που τα έκανε κεραμιδαριό! Η λύση ήταν απλή και δυνατή και από τον πλέον αστοιχείωτο. Με την βάση που καθιέρωσε κάποια σχολή, πόσοι φοιτητές θα εισήγοντο; Απάντηση: Ουδείς! Μειώνουμε την βάση κατά μία μονάδα. Πόσοι εισάγονται τώρα; Το ένα τέταρτο των περισυνών; Μειώνουμε την βάση κατά μια μονάδα. Τώρα πόσοι εισάγονται; Οι μισοί των περισυνών. Πόσους θέλουμε εφέτος; Ακριβώς τους μισούς των περισυνών. Ε, αυτήν την Ε.Β.Ε. να καθιερώσουμε! Σ’ αυτούς που καθιέρωσαν τις φετινές βάσεις για να κλείσουν σχολές και τμήματα δεν απομένει να επιδώσει ο Βορίδης το bonus!

Μείωση πληθυσμού…

• Το φως της δημοσιότητας είδε η πληροφορία ότι 40 (σαράντα) σχολεία στην Ήπειρο και 38 στη Θράκη έκλεισαν αυτό το σχολικό έτος, που σημαίνει έτι περαιτέρω ερήμωση της περιοχής. Φυσικά αυτό δεν συνέβη αποτόμως την τελευταία σχολική χρονιά, αλλά έχει την προϊστορία του. Καθότι οι εθνοπατριοί και εθνομητριές ήτοι οι βουλευτές μας εκτός από τις θωπείες την παραμονή των εκλογών, έπειτα στρέφουν την πλάτη τους προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Αγνοώντας, προφανώς, ότι αυτή η στροφή της πλάτης γίνεται μπούμερανγκ προς τους ιδίους, γιατί η ερήμωση της υπαίθρου θα σημάνει μείωση και των βουλευτικών εδρών, αφού θα μειωθεί ο πληθυσμός. Και αλήθεια τι χρειάζονται 300 βουλευτές; Αφού το σύνταγμα τους καθορίζει μεταξύ των 200 και των τριακοσίων η καλύτερη μεταρρύθμιση που θα έκανε ο πρωθυπουργός θα ήταν ο περιορισμός των βουλευτών στους 200 και αυτοί αρκετοί είναι!

Ηθική στάση…

• Είδαμε στην τηλοψία να τηρεί η Βουλή των Ελλήνων ενός λεπτού σιγή για την μνήμη της επετείου της καταστροφής της Σμύρνης! Και είδαμε και εντυπωσιασθήκαμε, ότι οι εθνοπατρίκιοι που τήρησαν αυτό το λεπτό της σιγής μετριούντο στα δάκτυλα αν όχι του ενός χεριού, σ’ αυτά των δύο χεριών! Επί Κακλαμάνη είχε προταθεί να περικόπτεται η αποζημίωση των βουλευτών που απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, αλλά αυτή η πρόταση απερρίφθη μετά πολλών επαίνων! Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως. Γιατί να ψηφίσουν οι εθνοπατρίκιοι την περικοπή της αποζημιώσεώς των; Θα ήταν πρωτότυπο αστείο κατάλληλο για βιβλίο.