Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Στο δρόμο της Καταλονίας!..

• Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας πήρε μία γενναία και ριζική απόφαση να ενισχύσει τους συλλόγους των κυνηγών με 570.000 φυσίγγια και 3.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα για τους σκύλους, προκειμένου να αναλάβουν αγώνα να μειώσουν τους αγριόχοιρους που έχουν αυξηθεί ανελπίστως προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή, η οποία υπέστη και μεγάλη ζημιά από την ξηρασία που μάστισε την χώρα. Επίσης πρέπει να μειώσουν και την αύξηση των αγριοκούνελων, που κι αυτά προκαλούν τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή. Το ίδιο πρόβλημα έχουμε κι εμείς και βλέπουμε να περιφέρονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων αγριογούρουνα, χωρίς κανενός να ιδρώσει το αυτί γιατί δεν προκαλούν ζημιές μήτε στα γραφεία των δασαρχών ούτε των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ανησυχήσουν οι καρεκλοκένταυροι. Πέρα βρέχει, γι’ αυτούς!

Πολλαπλά τροχαία ατυχήματα 

• Το ένα τροχαίο μετά το άλλο συμβαίνουν και στις περισσότερες φορές και με θύματα και με τραυματισμούς που θα αφήσουν το ίχνος τους εφ’ όρου ζωής σε πολλά από τα θύματα. Και το ερώτημα που αδήριτο ανακύπτει είναι: Τις ο φταίχτης; Η ακαταλληλότητα των τροχοφόρων; Η ακαταλληλότητα οδηγών; Η έλλειψη ελέγχου από τα πιστοποιημένα όργανα; Όλα αυτά και τυχόν άλλα μπορούν να διορθωθούν, αρκεί να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα από το κράτος. Που μπορεί να καθιέρωσε τον έλεγχο των αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ, όμως πολλά οχήματα δεν προβαίνουν σ’ αυτόν τον έλεγχο από αδιαφορία και κουτοπονηριά των κατόχων τους. – Εγώ θα τον αποφεύγω τον έλεγχο, κυκλοφορώντας από μέρη που δεν υπάρχει Τροχαία. Οι κάτοχοι δεν προβαίνουν σε επισκευές, γιατί οι τεχνίτες είναι πανάκριβοι και τα ανταλλακτικά το ίδιο, με συνέπεια να συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα! Το ταχύτερο δυνατόν και έλεγχος των οχημάτων και έλεγχος των οδηγών αν οδηγούν νορμάλ ή υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ή και κουρασμένοι!.. 

Ιαματικός τουρισμός! 

• Η περιοχή της Κονίτσης, εκτός από τα νοστιμότατα πεπόνια της, είναι πλουτισμένη και με ιαματικές πηγές μοναδικές. Τόσο τα Καβάσιλα με τα ιαματικά τους θειούχα λουτρά, όσο και ο Αμάραντος με τα μοναδικά του ατμούχα λουτρά, τα οποία εν πολλοίς είναι άγνωστα στο πλατύ – ευρύ κοινό. Είναι μοναδικά και όπου ο ασθενής, που τα επισκέπτεται για θεραπεία πηγαίνει σαράβαλο και γυρίζει, όπως τα οχήματα μετά το ρεκτιφιέ! Και όμως είναι άγνωστα. Σ’ άλλες περιοχές με πιο υποβαθμισμένα λουτρά καταβάλλονται προσπάθειες για την ανάδειξή τους, οργανώνοντας μάλιστα και ιατρικά συνέδρια, ώστε να τα καταστήσουν γνωστά και εκτός περιοχής τους! Εμείς εδώ αδρανούμε, έχοντας την γνώμην, ότι θα καταστούν γνωστά από στόμα σε στόμα, αλλά αυτή η περίοδος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μόνον η προβολή τους από την TV, θα τα καταστήσει γνωστά και μάλιστα από ιαματικά συνέδρια, ώστε να διαδοθούν ευχερέστερα! Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, χάσαμε τα κουτάλια!... 

O πολύς ενδοτισμός βλάπτει!

• Οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί δεν είναι μήτε Λουξεμβούργιοι, ούτε Ολλανδοί και Δανοί, για να καταλαβαίνουν, από την τακτική και την γλώσσαν του κατευνασμού και του ενδοτισμού. Γνωρίζουν την γλώσσαν που έχουν χρησιμοποιήσει οι Βούλγαροι προς τους Σκοπιανούς: Ή συμπεριλαμβάνετε στο Σύνταγμά σας, ότι στα Σκόπια ζουν 250.000 Βούλγαροι, άρα η γλώσσα είναι βουλγαρική διάλεκτος, Ε.Ε. θα δείτε με το «στραβό το μακαρόνι». Και οι Σκοπιανοί εκόντες άκοντες συμπεριέλαβαν στο Σύνταγμά τους, ότι στα Σκόπια ζουν 250.000 Βούλγαροι! Το ίδιο ισχύει και για τον Έντι Ράμα! Ή αποφυλακίζεις τον Φρέντι Μπελέρη αμέσως, ή Ε.Ε. θα την δείτε με το στραβό το μακαρόνι! Η τακτική που χρησιμοποιούμε του ενδοτισμού και του κατευνασμού δεν ισχύει για τους Αλβανούς, που έχουν και την αβάντα του Ερντογάν. Οι Αλβανοί θέλουν και τον «σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραια»! Και τα δυο δεν γίνονται!