Άιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κυβερνητική προτεραιότητα! 

• Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό, ότι προτεραιότητα της κυβερνήσεως είναι το δημογραφικό. Πρόσφατα σε πάνελ τηλεοπτικό μετείχε και μια δικηγόρος η οποία είναι μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, το μεγαλύτερο των οποίων είναι μόλις 16 ετών και λαμβάνει, όχι πολυτεκνικό επίδομα αλλά από τα κοινά επιδόματα 45 ευρώ. Και αυτή η Ελληνίδα είναι σε θέση να συντηρήσει την οικογένειά της με εισόδημα τον κατώτερο μισθό των 780 ευρώ (μεικτά) έστω και αν είναι δικαιούχος των 45 ευρώ; Πώς θα ανταποκριθεί στις δαπάνες, ώστε να συντηρήσει την οικογένειά της και μάλιστα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού; Εκτός και αν αποβλέπουμε στην ισορροπία του δημογραφικού, στην αθρόα είσοδο Αφροασιατών, όραμα του ΥΠΜΕΤΑΣ, του κ. Καιρίδη, που μας έχει καραφλιάσει με τη δήλωσή του, ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών»!

Ύπουλη, η καθυστέρηση! 

• Από τις αρχές Φεβρουάριου ε.ε. ο ΥΠΑΝ κ. Σκρέκας μας είχε διαβεβαιώσει ότι τον μήνα Μάρτιο θα μειωθούν οι τιμές σε πολλά, πάρα πολλά καταναλωτικά αγαθά όπως και έγινε. Είδαμε λοιπόν, να μειώνεται η τιμή του βρεφικού γάλακτος από 33,39 ευρώ σε 28,18 ευρώ το κουτί που σημαίνει ότι ο προμηθευτής αυτό το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έγδερνε τους γονείς των βρεφών εισπράττοντας περί τα 5 ευρώ ανά κουτί πάνω και περί τα 20 ευρώ το μήνα από κάθε γονέα. Αυτά τα 20 ευρώ πρέπει ο προμηθευτής να τα επιστρέφει στους γονείς, που τα στερήθηκαν με το τεκμήριο της αγοράς βρεφικού γάλακτος, να τους χορηγήσει ανάλογα κουτιά, διότι εν γνώσει του εισέπραττε περισσότερα χρήματα, σε βαθμό αισχροκέρδειας. Εμπρός κ. Σκρέκα υποχρέωσε τους προμηθευτές να δείξουν δείγμα κατανοήσεως στη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι γονείς. Κάθε πρόστιμο δεν απαλύνει την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι γονείς των βρεφών.

  Οι Συμφωνίες να τηρούνται!

• Τα συμφωνηθέντα να τηρούνται. Βασικός όρος στις Συμφωνίες που υπογράφονται τόσο σε περιπτώσεις μεταξύ πολιτών όσο δε και μεταξύ των Κρατών, οι Διεθνείς Συνθήκες. Και η γείτων Αλβανία έχει υπογράψει τόσο το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, όσο και αυτό της Κερκύρας τα οποία Πρωτόκολλα παρέχουν πλήρη αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο, με δικαίωμα να χρησιμοποιούν ανεμποδίστως την Ελληνική Γλώσσα, να έχουν Αστυνομία αποτελούμενη από άτομα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητος και άλλες πρόνοιες. Όμως, όπως έγινε με την Τουρκία στην περίπτωση των νήσων Ίμβρου και Τένεδου, το ίδιο επικράτησε σταδιακά και στην Βόρειο Ήπειρο. Αποτέλεσμα, ο εκλεγείς δήμαρχος στην Χειμάρρα να μπουζουριασθεί με ψευδείς καταγγελίες, τουτέστιν συκοφαντίες και να ταλαιπωρείται σε δικάσιμες, όπου ο βασικός μάρτυς απουσιάζει και το δικαστήριο να μην γνωρίζει τις αρμοδιότητές του και να αναβάλλονται οι δίκες, αφού ο Αλβανός εισαγγελέας προκαθόρισε δυο και ήμισυ έτη φυλάκιση. Και μη χειρότερα. 

 Η αλλαγή του επιθέτου...

• Περιχαρής ο επί ΣΥΡΙΖΑ υπεξ σ. Νίκος Κοτζιάς, που πέτυχε την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία, στο πί και φί, όταν είναι γνωστό ότι για την αλλαγή επιθέτου και κοινού θνητού, απαιτείται η υποβολή αιτήσεως στην Νομαρχία, νυν Περιφέρεια και ταυτόχρονα δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα όπου θα καλείται ο πάσα εις να προβάλλει τις αντιρρήσεις του, αν υπάρχουν. Και όμως στην περίπτωση των Σκοπίων ο σ. Κοτζιάς άλλαξε όχι μόνο το όνομά τους αλλά και την ιθαγένειά τους, την ταυτότητά τους και μάλιστα με τον εκπεσόντα προσφάτως τότε πρωθυπουργό σ. Αλεξάκη, περιχαρής κι αυτός και με υψωμένος τας χείρας ομού μετά του Σκοπιανού Ζόραν Ζάεφ, «Μακεδόνα» Ζόραν που δικαιολογημένα ήταν περιχαρής που θα επέστρεφε στα Σκόπια μετά την Πρέσπα νικητής, αφού έβαλε τρικλοποδιά στον γείτονά του Αλεξάκη. Αλλά φτύσε κι άλλο, γιατί ο Αλεξάκης ήτο συνηθισμένος στον εμπτυσμό, αφού προσφάτως αναφερόμενος στον Σόιμπλε, είπε μετ’ ευλαβείας, «ο αείμνηστος Σόιμπλε».