Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τα εύκολα ως δύσκολα! 

• Διάβασα στον «Π.Λ» όσα καταγγέλει η ΠΟΜΙΔΑ για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων, πόσο δυσχερής είναι αυτή, όταν ιδιοκτήτης διαμερίσματος χρωστάει τα κοινόχρηστα, που έχουν συσσωρευθεί και μένουν απλήρωτα. Αυτό λύνεται με μια προσθήκη στο Νόμο «περί μεταβιβάσεως ακινήτου οριζοντίου ιδιοκτησίας» να παρακρατείται το οφειλόμενο ποσό από τον πωλητή και να αποδίδεται στον διαχειριστή της πολυκατοικίας. Εύκολο, ευκολότατο και η γνώση του ποσού θα επιτυγχάνεται από βεβαίωση του διαχειριστού, την οποία θα προσκομίζει ο πωλητής στον συμβολαιογράφο. Βέβαια, στους κακοπληρωτές τελευταία συμπεριλήφθηκε και πολιτικός και μάλιστα υπουργός, που έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο πρωθυπουργός, διότι έδινε το κακό παράδειγμα στους πολίτες.

Θέλει «σαμαράκια»… 

• Αν δεν θέλουμε να φτωχύνουμε από ανθρώπους και να καταστούμε η πιο λειψάνθρωπη χώρα της Βαλκανικής, πρέπει να κατασκευασθούν στους δρόμους μερικά «σαμαράκια», ώστε να περιορισθεί η φρενήρης ταχύτητα και να μη σκοτώνουν πολίτες οι «αμαζόνοι» και οι «αμαζόνες» και να μη δίνουν απόκριση πουθενά. Την χτύπησε τη γυναίκα, την πέταξε εκτός του δρόμου και συνέχισε την φρενήρη πορεία του, ως να μην συνέβαινε τίποτε. Βρέθηκε η γυναίκα μετά από 12ωρο αλλά νεκρή. Και ο φονιάς αμέριμνος συνεχίζει την αρματοδρομία του. Τοποθέτησε κάμερες η γειτονική Βουλγαρία, φτωχή στα καθ’ ημάς και εμείς με τους άξονές μας, τις αντοχές μας και τον πλούτο μας, δεν βάζουμε κάμερες με τον ψευδή ισχυρισμό ότι προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα. Και μη χειρότερα.

 Εμείς τιμήσαμε…

• Όσο περιφρονήσαμε τους Ήρωες που απελευθέρωσαν τα Γιάννενα, τόσο τιμήσαμε τον τύραννο που δεν τίμησαν μήτε οι συμπατριώτες του, τον Αλή πασά. Και δεν τον τιμήσαμε για το σπαθί του αλλά για το τσιμπούκι του, την καπνοσύριγγά του, με την οποία πρωτοάρχισε το «Μουσείο Αλή Πασά» στο νησί των Γιαννίνων, εκεί όπου οι ορδές του Χουρσίτ πασά τον εξόντωσαν στα κελιά του Αγίου Παντελεήμονος και έδωσαν το έναυσμα στις γριούλες του Νησιού, να διαλαλούν την πραμμάτια τους και να ενημερώνουν τους επισκέπτες, ότι: «Έχομε και τον Αλή πασιά μας. Πασιά μας». Δεν είναι αίσχος; Έναν τύραννο που δεν τον τίμησαν οι συμπατριώτες του στο Τεπελένι, σ’ όλη την τουρκιά τον τιμήσαμε εμείς, εμείς που κλαυθμηρίζουμε για την «Κυρά Φροσύνη» και για τις 17 παρθένες που έπνιξε στη λίμνη, ο τύραννος. Ως καταγόμενος από το Νησί ντρέπομαι!

 Συστάσεις Θεοδωρικάκου…

• Διάβασα τις συστάσεις του πρώην υπουργού Προ-Πο κ. Θεοδωρικάκου περί αποφυλακίσεως του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και μου ήρθε στη μνήμη ανάλογη περίπτωση οιήσεως την εποχή του Χότζα. Ο Σύλλογος Δασκάλων Ιωαννίνων είχε εκδράμει στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κάπου εκεί πλησίον προς την Κακαβιά. Οπότε, ένας θερμόαιμος δάσκαλος όλο και έδειχνε σημεία υπερπατριωτισμού, ότι επιθυμεί να εισέλθει στην Βόρειο Ήπειρο, (Αλβανία): «Μου’ ρχεται να ορμήσω, να μπω μέσα». Όμως, δεν απετόλμησε να εισέλθει και γιατί τα σύνορα σε πολλά σημεία ήσαν ναρκοθετημένα και ήξερε, ότι οι Αλβανοί δεν αστειεύονται! Πάντως, επαναλάμβανε την πρόθεσή του να εισέλθει. Τι θα έκανε μέσα στην Αλβανία που και αλβανικά δεν γνώριζε, ένας Θεός οίδε!..