Άιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αυθαίρετοι οι Σκοπιανοί!

• Η ΣτΠ διαμορφώθηκε από τον Νίκο Κοτζιά και τον Αλεξάκη, που παραχώρησαν ιθαγένεια, γλώσσα και όνομα στους Σκοπιανούς και τους έδωσαν και μία πενταετία για να εφαρμόσουν όσα διαλαμβάνει αυτή η Συμφωνία. Οι Σκοπιανοί με την δεδομένη κουτοπονηριά τους δεν εφήρμοσαν τίποτα από όσα διαλαμβάνει αυτή η Συμφωνία, ακόμη διατηρούν το όνομα σκέτο Μακεδονία, χωρίς το Βόρεια και εμείς χασκογελούμε με τις δόλιες και κουτοπόνηρες τακτικές τους, μήτε από την δραστηριότητα της Βουλγαρίας δεν επηρεαζόμαστε, που όρθωσε ανάστημα και απαίτησε να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα των Σκοπίων, ότι ζουν στα Σκόπια 200.000 Βούλγαροι. Όπως και έγινε. Εμείς; Ε, εμείς, δεν κάνουμε τίποτα παρόλο που οι Σαρακατσάνοι κτηνοτρόφοι σήμερα υπολογίζονται σε 750.000 ελληνόφωνους στα Σκόπια και τους έχουμε εγκαταλείψει. Τόσο στοργικό κράτος είμαστε. Και θα παραμείνει η κατάσταση όπως είναι και μετά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε όπως στην Ίμβρο και την Τένεδο γιατί όχι και στη Χειμάρρα.

«Κίκια και τάπες»…

• Παλαιά αθύρματα παιδικά, που χρησιμοποιούσαν ταινίες στις οποίες είχαν προσκολλήσει εκρηκτική ύλη και τα παιδιά με παιδικά πιστόλια έπαιζαν και αφνιδίασαν τους μεγάλους με τον κρότο τους. Ήταν ακίνδυνα. Επικίνδυνα ήταν τα πιστόλια και αυτά παιδικά, που χρησιμοποιούσαν τάπες, φελούς, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχε εκρηκτική ύλη. Από παρόμοιους φελούς (τάπες) είχαν τυφλωθεί προ του 1940 ο αριστερός ψάλτης του Ι.Ν. Περιβλέπτου Κώστας και ένας κάτοικος της λεωφόρου Γεωργίου Β’ τότε, σήμερα Δωδώνης, ο Γεώργιος Κάλτσας. Ίσως σ’ αυτά τα αθύρματα αποβλέπουν οι πολιτικοί μας, όταν οι ΗΠΑ παραγγέλουν στην Τουρκία πυρομαχικά πυροβόλων των 155 χιλ. και σοβαρές ποσότητες για τα πυροβόλα τους και τα οβιδοβόλα τους.

Οι Σχολές Γονέων…

• Οι σχολές γονέων είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε στη δεκαετία του ’80, δηλαδή, μεταξύ 1971 και 1980, τότε που με την εμφάνιση του ΠΑΣΟΚ, που οι ζηλωτές του καθιέρωσαν το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο και παρατηρούσαν πόσοι οπαδοί του θα το παρακολουθήσουν, ώστε να τους βολέψουν αναλόγως. Τότε από την άλλη πλευρά, από την άλλη όχθη καθιερώθηκε ο θεσμός της Σχολής Γονέων που φυλλορόησε ώσπου καταργήθηκε, διότι δεν ήτο υποχρεωτική η παρακολούθησή της. Συνεχίζει να δραστηροποιείται μόνο στην Κατερίνη όπου αναπτύσσονται πλούσια και σοβαρά θέματα. Ένας θεσμός, όπως οι πατάτες του Καποδιστρίου που ήθελαν φύλακα για να τις κλέψουν, δεν ευδοκιμεί.

Άγνοια δημοσιογράφου!

Άγνοια που σπάει κόκκαλα απέδειξε πεπειραμένος δημοσιογράφος, ρωτώντας τον Κυρ. Πιερρακάκη, αν ένας καθηγητής μαθηματικών μπορεί να εφαρμόσει όλα όσα διαλαμβάνονται στα νέα προγράμματα, όταν δεν έχει διδαχθεί ψυχολογία παρά μόνο μαθηματικά. Δηλαδή, στις μαθηματικές σχολές διδάσκονται πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση; Τίποτε άλλο δεν διδάσκονται; Λίγη φιλοσοφία, λίγη ψυχολογία, λίγη κοινωνιολογία, όλοι προσπαθούν να γίνουν σύγχρονοι Καραθεοδώρηδες. Αφερίμ. Αφερίμ.