Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ελεύθεροι πολίτες!

Παρά την παρουσία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ και την προσπάθεια να την «χρωματίσουν» πολιτικά, η προχθεσινή συγκέντρωση στα Γιάννενα και στις υπόλοιπες πόλεις ανά τη χώρα δεν είχε να κάνει ούτε με κόμματα, ούτε με… αρώματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σ’ αυτές ως διαμαρτυρία για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν εντάχθηκαν σε κάποιο συνδικαλιστικό μπλοκ, ούτε στοιχήθηκαν σαν… στρατιωτάκια πίσω από τα κομματικά πανό. Διαδήλωσαν ως ελεύθεροι, ανένταχτοι πολίτες ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για το μοιραίο συμβάν! Λίγοι οι συνδικαλιστές πίσω από τα πανό, πολλοί οι ανεξάρτητοι πολίτες μπροστά από αυτά…

Παραμένει Διοικητής!

 Στη θέση του Διοικητή της ιστορικής 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, παραμένει ο Ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, μετά τις κρίσεις και τοποθετήσεις που έγιναν από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και ανακοινώθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο κ. Παππάς ανέλαβε καθήκοντα πριν ακριβώς από ένα χρόνο και η απόφαση να παραμείνει στην 8η Ταξιαρχία αποτελεί αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του! Εξάλλου, ο ίδιος έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους φορείς της περιοχής μας και είναι αγαπητός στην κοινωνία, ενώ ο Στρατός είναι μπροστά σε διάφορες δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης!

Ν.Γ.

Δεν τους νοιάζει…

«Πλημμύρισαν οι πλατείες και οι δρόμοι, από χιλιάδες προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών που διαδηλώσαμε την αντίθεση μας στην πιο σάπια και διεφθαρμένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», έγραψε σε πανηγυρική ανάρτησή του ο Γιάννης Στέφος. Έτσι θέλησε να δει τις προχθεσινές κινητοποιήσεις ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τις είδε. Αντιπολιτευτικά! Εκείνο που δεν κατάλαβε ήταν ότι ο κόσμος απαιτεί τόσο από τους τωρινούς κυβερνώντες όσο από κάθε άλλον που θα αναλαμβάνει στο εξής το τιμόνι της εξουσίας διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, σκληρή δουλειά για το καλό του κοινωνικού συνόλου και να μπει επιτέλους ένα φρένο στη ρουσφετολογία που αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή αυτής εδώ της χώρας! Με άλλα λόγια, τους πολίτες δεν τους νοιάζει ποιος είναι επικεφαλής αλλά τι κάνει αυτός!

Κ.Α.

Μπορεί να συμβεί;

Έγινε συζήτηση για το πόσο επιβαρυντικές για την επάρκεια πόσιμου νερού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων είναι οι λειτουργίες των εργοστασίων εμφιάλωσης πόσιμου νερού. Το υπάρχον νερό είναι ανεξάντλητο, ή η επάρκειά του μπορεί να κριθεί από τη χρήση του; Για σκεφθείτε αν αύριο δεν θα έχουμε νερό να πιούμε… Ας μας ενημερώσουν οι «αρμόδιοι»!

Θ.

Εξαιρετικές επιδόσεις…

Δύο αδέλφια, ο Νίκος Μπουρνέτας (μαθητής της Γ’ Λυκείου στο 1ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο Ηγουμενίτσας) και η Σοφία Μπουρνέτα (μαθήτρια στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας), πήραν μέρος στην τελική φάση της 40ης Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ο Αρχιμήδης». Πρόκειται για επιτυχία, που δείχνει τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα μαθηματικά, αλλά και το ότι οι νέοι έχουν προσόντα και ικανότητες και δυνατότητες. 

H.M.

Νέα διάκριση… 

Μία ακόμη επιτυχία είχε πρόσφατα η διακεκριμένη αθλήτρια του βάδην Χριστίνα Παπαδοπούλου από τον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών. Κατατάχτηκε δεύτερη, με τα χρώματα του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, στο βάδην γυναικών 3000 μ., κατά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αν και προερχόταν από τραυματισμό. Η Χριστίνα θεωρείται και είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού γυναικείου βάδην και ταυτόχρονα διαθέτει και υψηλό αθλητικό ήθος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, είναι γεννημένη στην Ελλάδα, αλλά ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Έχει ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο. Τα τελευταία χρόνια προπονείται μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας…

H.M.

Όχι «άρες - μάρες»!

 Επιτέλους! Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι! Σε κάθε συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου οι εισηγήσεις των υπουργών έχουν συγκεκριμένα αντικείμενα που παράγουν έργο! Η πολιτική για την ποιότητα ζωής βρίσκεται σε προτεραιότητα καθώς και η αειφόρος ανάπτυξη. Επιπλέον, για πρώτη φορά παίρνονται μέτρα για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό ένα φαινόμενο που πήρε τεράστιες διαστάσεις. Η μάχη για τα τρόφιμα θα συνεχίζεται μέχρι να ισορροπήσουν οι απρόβλεπτες καταστάσεις. Ακολουθούν οι αυξήσεις των συντάξεων -τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ… αλάφρυνε και από το ΕΚΑΣ- ενώ εξουδετερώθηκαν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων… Αυτό θα πει «υπεύθυνη δουλειά»! Και όση μανία και αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον τους, το έργο που επιτέλους παράγουν δεν κρύβεται!

Απέτυχε…

 Και ενώ στα μετόπισθεν εξελίσσονται σημεία και τέρατα, στο ειδικό δικαστήριο ο «κολλητός» του Τσίπρα Νίκος Παππάς έδωσε εξηγήσεις για τις πρακτικές του τον καιρό της παντοδυναμίας του στην υπόθεση «Καλογρίτσα»! Και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες για  να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας καταθέτοντας πρόταση μομφής εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού. Και την πάτησε! Ο Μητσοτάκης βγήκε πιο ισχυρός αφού ο Τσίπρας άκουσε αυτά που προσπαθεί να κρύψει… Και ενώ σε κάθε κυβερνητική πρόταση μιμούνται το ΟΧΙ των Ελλήνων το 1940, για να μη κηρυχθούν σε αφάνεια άρχισαν να μιλάνε για δεύτερη αλλά και για τρίτη κάλπη! Και να είχαν την παραμικρή ελπίδα να έρθουν πρώτοι! Δεύτεροι και μπορεί και τρίτοι θα τερματίσουν…

Σοβαρή αντιμετώπιση…

 Οι υπουργοί των Οικονομικών δουλεύουν πολύ σοβαρά για θέματα στα οποία μπορούν να επέμβουν ώστε να ανακουφίσουν τους Έλληνες. Αποφάσισαν πως όσο η οικονομία θα αναπτύσσεται παραγωγικά χωρίς να επιβάλλονται επιπλέον φόροι και επιβαρύνσεις για τους πολίτες και θα δημιουργείται νέος δημοσιονομικός χώρος, χάρη στις συνετές ενέργειες των αρμόδιων υπουργών που συμμετέχουν στη συλλογική προσπάθεια, θα συνεχίζεται και η στοχευμένη ενίσχυση της κοινωνίας… Μόνο με τέτοιες σοβαρές ενέργειες έχουμε την ελπίδα να περάσουμε το Ρουβίκωνα και να βγούμε απέναντι με ασφάλεια. Και όλα αυτά δεν μένουν εντός των τειχών! Για τις θετικές προοπτικές της οικονομίας στην Ελλάδα έγινε λόγος και στο Νταβός αλλά και στην Ιαπωνία… 

Είναι τυχαίο;

 Η χώρα μας βελτιώθηκε κατά εννέα (9) θέσεις στη βαθμολόγηση των χωρών ενώ παλιότερα ήταν από τις τελευταίες. Είναι η μεγαλύτερη πρόοδος από όλες της χώρες της Ευρώπης… Είναι τυχαία όλα αυτά; Μόνα τους έγιναν; Εκτός κι αν τα πέτυχε η εν Ελλάδι αντιπολίτευση με τις φωνές και τις διαρκείς καταγγελίες της εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τελικά τον βλέπουν και στο ξύπνιο αλλά και στον ύπνο τους… Καθημερινά και μια νέα πρωτοβουλία του τους κάθεται στο στομάχι και προσπαθούν να την υποβαθμίσουν. Μόνο αυτό μπορούν να κάνουν! Σκεφθείτε τα άλματα που θα είχαν γίνει στην αναβάθμιση της εθνικής οικονομίας αν δεν αντιμετωπίζαμε τόσα εξωγενή προβλήματα τα δύο τελευταία χρόνια. Ευτυχώς που στο τιμόνι ήταν ο Κυριάκος και όχι ο Αλέξης… Είμαστε τυχεροί!

Θεανώ Βλάχου