Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πάμε για 3-1-1!

Σύμφωνα με ανάλυση / εκτίμηση που δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή" της Κυριακής, εάν δεν υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και η νέα Βουλή είναι επτακομματική, στο νομό Ιωαννίνων η Ν.Δ. θα εκλέξει τρεις βουλευτές και από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. "Πλεύση Ελευθερίας" και "Νίκη" θα εξασφαλίσουν έδρες από μεγάλες εκλογικές περιφέρειες στις οποίες όντως θα υπάρξουν ανακατατάξεις ως προς την κατανομή εδρών που είχε γίνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ν.

Με όρους το Άλσος!

 Αφού η ομάδα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος έκανε… κούκλα, στην κυριολεξία, το Πάρκο στο Άλσος, κόβοντας χόρτα, βάφοντας και καθαρίζοντας (φωτό), το ΚΚΕ ανακοίνωσε χθες ότι στον χώρο του θα κάνει την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ιουνίου την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών αυτή τη φορά θα βάλει συγκεκριμένους όρους για την παραχώρηση του Άλσους, με βασικότερο να καθαριστεί πλήρως μετά την εκδήλωση και να παραδοθεί στους πολίτες σε άψογη κατάσταση. Διαφορετικά δεν πρέπει να επιτρέψει στο ΚΚΕ να την κάνει εκεί. Είπαμε, κάποια στιγμή πρέπει να μπει φρένο στη ρύπανση των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας… Και οι κανόνες να ισχύσουν για όλους!

Κ.Α. 

Λείπει ένα συνεδριακό!

 Μέχρι αύριο είναι σε λειτουργία η 21η Πανηπειρωτική Έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ανατολής με συμμετοχή επιχειρήσεων από όλη την Ήπειρο αλλά και διάφορων περιοχών της χώρας. Είναι δεδομένο ότι τόσο η Πανηπειρωτική όσο και διάφορες άλλες εκθέσεις που γίνονται στα Γιάννενα προσελκύουν το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων. Όμως, είναι πραγματικά κρίμα με όλη αυτή τη δυναμική που έχουν οι εκθέσεις στην περιοχή μας, να μην έχουν τα Γιάννενα ένα συνεδριακό κέντρο, όπως, για παράδειγμα, έχει η Άρτα. Όταν ευνοούσαν οι συνθήκες στο παρελθόν δυστυχώς δεν άδραξαν την ευκαιρία οι εκάστοτε ιθύνοντες του τόπου!

Ν.Γ.

Φέιγ βολάν…

 Φέιγ βολάν έχουν σκορπίσει στο κέντρο της πόλης μέλη της Ένωσης Κεντρώων, τα οποία καλούν τους πολίτες να μην πετάξουν την ψήφο τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου! Τα διαφημιστικά είναι πεταμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως έξω από το Δικαστικό Μέγαρο αλλά και κολλημένα στο έδαφος λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Προφανώς τα κόμματα που επιλέγουν τη μέθοδο της αφισορρύπανσης για να περάσουν τα μηνύματά τους δεν σκέφτονται αυτούς που θα πρέπει να καθαρίσουν έπειτα τους κοινόχρηστους χώρους. Όσο για το σύνθημα της Ένωσης Κεντρώων, ουδέν σχόλιο!

Ν.Γ.

Δείγμα γραφής…

 Το δείγμα γραφής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξαπάτηση των Ελλήνων. Άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε. Γι’ αυτό και δεν λέει το ποσοστό του να πάρει την ανιούσα. Όσο για τον Μητσοτάκη,  ό,τι είχε υποσχεθεί το ολοκλήρωσε, στο μεγαλύτερο μέρος, παρά τα πρωτόγνωρα προβλήματα που αντιμετώπισε. Οι διαφορές τους είναι ολοφάνερες, γι’ αυτό και δεν λέει να πάρει τα πάνω του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό δεν θα γίνει αν δεν απαλλαγεί από τον αρχηγό του…

Θ.

Ανακατατάξεις…

 Ανακατατάξεις σε κληρικούς έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε ναούς της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Μια από τις "καραμπόλες" αφορά το "τρίγωνο" Αρχιμανδρειό - Άγιος Ιωάννης Ανατολής - Άγιος Νικόλαος Αγοράς, στο οποίο προκλήθηκε "ντόμινο" μετακινήσεων μετά την τοποθέτηση ιερέα (και μάλιστα ως πρώτου) προερχόμενου από την Αμερική στο Αρχιμανδρειό. Ευκαιρίας δοθείσης, να μεταφέρουμε και δυο επισημάνσεις αναγνωστών μας: Δεν είναι ανάγκη κάποιοι ιερείς να ψέλνουν σαν... μουεζίνιδες για να δείξουν «ανωτερότητα» έναντι άλλων συλλειτουργούντων. Ο σεβασμός και η αναγνώριση επιτυγχάνεται με τον τρόπο και την ευσέβεια που πρέπει να τους διακρίνει και όχι από την ένταση της (αγριο)φωνής! Η δεύτερη αφορά τον Άγιο Νικόλαο Αγοράς, στον οποίο ιερείς, επίτροπους, νεωκόρους μάλλον τους… παίρνει ο ύπνος και αργούν (σε σχέση και με άλλους ναούς) τα πρωινά να ανοίξουν τις θύρες του, ώστε να ανάβουν κεράκι οι περαστικοί και όσοι πηγαίνουν νωρίς στις εργασίες τους.

Ν.

Ας συγκριθούν!

 Ας συγκριθούν οι δύο τελευταίες κυβερνητικές θητείες των Τσίπρα και Μητσοτάκη και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που οφείλουμε να τα αξιολογήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Οι δύο θητείες έχουν άμεση σύγκριση και τα συμπεράσματα είναι ολοφάνερα. Είναι πλέον γνωστό ότι προγράμματα και εργατικότητα είναι ασυμβίβαστες έννοιες για το ΣΥΡΙΖΑ όσο θα έχει επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα το ξέρουν πολύ καλά τα στελέχη τους και κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να πάρουν τις αποφάσεις τους αν θέλουν να διεκδικήσουν κυβερνητικό ρόλο… Και όσο αυτό αργεί τόσο θα βρίσκει ευνοϊκό έδαφος το ΠΑΣΟΚ για να ανασυντάσσει τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσει καλύτερη θέση στην πολιτική σκακιέρα…

Κίτρινη προπαγάνδα…

 Επέλεξαν την «κίτρινη προπαγάνδα» ως μέσο επικράτησής τους στο πολιτικό σκηνικό… Έλα όμως που κάποια στιγμή ο κόμπος φθάνει στο χτένι και αναγκάζονται να ψελλίσουν με πολλή καθυστέρηση κάτι «περί προγράμματος» χωρίς να είναι σε θέση και να το περιγράψουν. Θέλουν να αποδείξουν ότι είναι «έτοιμοι» να κυβερνήσουν αν οι Έλληνες τους εμπιστευθούν… Τώρα, αν οι ίδιοι τα πιστεύουν αυτά που λένε δεν το γνωρίζω αλλά τα λένε. Το ότι γίνεται όλο και πιο πλατιά αποδεκτό ότι με Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής άσπρη μέρα δεν θα δουν αυτό όσο θα μεγαλώνει ως ιδέα και όσο θα αποδεικνύεται από τα εκλογικά ποσοστά τόσο περισσότερο θα τρίζει η καρέκλα του όσο κι αν στρογγυλοκάθισε σ’ αυτή και δεν λέει να την εγκαταλείψει για να απελευθερώσει αυτό το χώρο από την παρουσία του.

Ολοφάνερη η αποτυχία!

Κάποιοι επένδυσαν στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού κόμματος και τώρα βλέπουν ότι απέτυχαν. Και αντί να ψάξουν έγκαιρα να βρουν τον αντικαταστάτη του το απέφευγαν από φόβο ότι θα πέσουν σε ακόμη χειρότερο… Αλλά υπάρχει χειρότερος; Είναι δυνατό να μην υπάρχουν ικανοί πολιτικοί σ’ αυτό το χώρο που να μπορούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τους Έλληνες; Πιστεύω ότι τους καλύτερους τους έχουν στα μετόπισθεν από φόβο ότι με την προσωπικότητά τους θα επισκιάσουν την εικόνα του «φωτισμένου» ηγέτη που ελέω Αλαβάνου είδε τιμές και δόξες που δεν τις περίμενε… Κι αντί να δείξει ευγνώμων και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αυτό το «μπορεί» αποδεικνύεται ανύπαρκτο για έναν πολιτικό που δεν λέει ούτε καλημέρα στον ευεργέτη του…

Δείγμα γραφής…

Τώρα δεν βρισκόμαστε στο 2015! Τώρα υπάρχει συγκεκριμένο δείγμα γραφής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Τσίπρα που απωθεί τους ψηφοφόρους. Εξαπάτησε τότε τους Έλληνες αφού άλλα τους υπόσχονταν και άλλα έκανε στην πράξη. Και από την άλλη υπάρχει σύγκριση. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ό,τι υποσχέθηκε προεκλογικά το ολοκλήρωσε στο μεγαλύτερο μέρος και με αυτό ως δείγμα ελπίζουμε στην επόμενη θητεία του, εάν του δώσουμε την ευκαιρία, θα κάνει πράξη όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία. Βλέπεις, αυτό το κράτος - μπάχαλο που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολλή δουλειά για να απελευθερωθεί από τις αγκυλώσεις του. Και οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται και σχέδιο και πολλή δουλειά… 

Θεανώ Βλάχου