Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ξενύχτηδες με το… ζόρι!

 Παρασκευή βράδυ ξενύχτησαν στην περιοχή του Κάστρου και της Σιαράβα από μουσική εκδήλωση μέχρι να βγει ο ήλιος, στο θεατράκι της Σκάλας, Σάββατο βράδυ το ίδιο έπαθαν οι κάτοικοι της Παπανδρέου από μουσική στη διαπασών από νυχτερινό κέντρο της περιοχής. Οι αναφορές προέρχονται από αναγνώστες που επικοινώνησαν με τον «Π.Λ.» εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο… Και επειδή τώρα αρχίζει το καλοκαίρι, οι αρμόδιοι -όποιοι και αν είναι- δεν πρέπει να βάλουν όρια και να εφαρμόζουν προπάντων τους νόμους;

N.

Ανακατεύει την τράπουλα!

 Για τα καλά ανακατεύεται η… τράπουλα στον Δήμο Ηγουμενίτσας με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αντώνη Μπέζα. Κι αυτό επειδή ο πρ. υπουργός μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημαρχία. Αντίπαλός του θα είναι ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ο οποίος όμως συμπληρώνει φέτος τρεις δημαρχιακές θητείες, δύο στην Ηγουμενίτσα και μία στον Δήμο Μαργαριτίου και η προϋπηρεσία αυτή προφανώς δεν τον βοηθάει. Φυσικά, οι πολίτες της Ηγουμενίτσας έχουν τον τελευταίο λόγο και θα κληθούν να αποφασίσουν αν όλα βαίνουν καλώς ή αν χρειάζεται αλλαγή στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα. 

Κ.Α.

Επιτέλους ξυπνάνε!

 Αφού κατάντησε τσαντίρ - μπερντέ το περιβάλλον στην πόλη μας… ξυπνάει κάποια αντίδραση. Τοίχοι, κολώνες, παραδοσιακά κτήρια βρωμιά παντού. Γραφήματα και αφίσσες… Δείγμα γραφής το παραδοσιακό κτήριο που στεγάζει την αρχιτεκτονική σχολή απέναντι από το Καπλάνειο… Ντροπή!

ΜΑΤ

Κανονικός κόμβος…

 Επιτέλους, αλλάζει αυτό το «πράγμα» που ορισμένοι αποκαλούν κόμβο στη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Εθνική Ιωαννίνων - Άρτας, στο ύψος της Πεδινής. Οι εργασίες διαμόρφωσης ανισόπεδου κόμβου που θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα καλύπτοντας τις ανάγκες των διερχόμενων οδηγών και τις προδιαγραφές ασφάλειας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και αυτό το έργο το έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου. Κάπως έτσι, ικανοποιείται ένα μακροχρόνιο αίτημα της περιοχής μας… Φυσικά, όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, όμως σίγουρα η κατάσταση θα βελτιωθεί σ’ ένα σημείο που κατά καιρούς έχουν γίνει τροχαία!

Κ.Α.

«Τριγμοί» στην Πλεύση!

 Άρχισαν τα όργανα εδώ και λίγες μέρες στη Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τις αλλαγές που έκανε στα ψηφοδέλτια. Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε και ο Νομός Ιωαννίνων όπου πρώτος στη λίστα δεν θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος των εκλογών της 21ης Μαΐου Χρήστος Λάμπρου αλλά ο δικηγόρος Θεόδωρος Τσούλας με καταγωγή από τα Γιάννενα που ζει μόνιμα στην Κρήτη. Ο Χρήστος Λάμπρου κατέκρινε τη στάση της επικεφαλής και δήλωσε ότι εξαπατήθηκε. Από την άλλη, ο Θεόδωρος Τσούλας έδωσε τη δική του άποψη για τις «εκκαθαρίσεις» στο κόμμα της πρώην προέδρου της Βουλής τονίζοντας πως αφήνει το Ηράκλειο όπου είναι πιο πιθανή η έδρα του κόμματός του κι έρχεται στα Γιάννενα, όχι για την έδρα. Τώρα, αν η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο συγκεκριμένο ζήτημα επιδοκιμαστεί ή όχι, θα φανεί στην προσεχή κάλπη!

Ν.Γ.

Χωρίς αλλαγές…

 Με τα ίδια πρόσωπα σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου θα είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Εκλογική Περιφέρεια Ιωαννίνων για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δυο προηγούμενες φορές που οι εκλογές έγιναν με λίστα, υπήρξαν κάποιες προσθαφαιρέσεις στο τοπικό γαλάζιο ψηφοδέλτιο σε σχέση με τις πρώτες εκλογές για διάφορους λόγους. Τον Ιούνιο του 2012 Παντελής Κολόκας και Νατάσα Τύρου - Ούζα είχαν μπει στη θέση των Κώστα Χαραλαμπόπουλου που πήγε στους ΑΝΕΛ και Γιούλας Μητροκώστα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 οι Γιώργος Νταλαμάγκας και Μαρία Τσολάκη μπήκαν στις δυο τελευταίες θέσεις της λίστας αντί των Φίλιππου Σιάκα και Αναστασίας Μπινιέρη. Να λοιπόν που αυτή τη φορά δεν αλλάζει τίποτα. Κι έτσι πρέπει!

Ν.Γ. 

Με όπλο τους τα ψέματα!

 Τόσα και τόσα μπορούν να πράξουν τα κόμματα προκειμένου να επιτύχουμε την «αναγέννηση» των δομών της χώρας μας. Αλλά αντί να συμπράξουν στην επιλογή των καλύτερων λύσεων - προτάσεων, ώστε όλα να βαίνουν προς το καλύτερο, αναλώνουν το χρόνο τους σε προστριβές προκειμένου να ακυρώσει το ένα τα σχέδια του άλλου. Είναι τελικά κάποια κατάρα που μας καταδιώκει εμποδίζοντας τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση; Αν αυτό το κατάντημα, γιατί για κατάντημα πρόκειται, προέρχεται μόνο από τις κομματικές αντιπαλότητες τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει γυρισμός και όλα θα βαίνουν προς το χειρότερο μέχρι που να φθάσουμε στο μη χειρότερα και να ξεκινήσουμε πάλι απ’ την αρχή. Και το «πρόγραμμα» έχει απ’ όλα: Ψέματα, λασπολογίες, αναληθείς αναφορές, συκοφαντίες.

Άλλα αντί άλλων…

 Αντί να αναφέρονται σ’ αυτά που σχεδιάζουν να πράξουν, εάν τους δώσουμε την ευκαιρία, καταφεύγουν σε κακόβουλα επιχειρήματα προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και όσο αυτός θα μας εκπλήσσει με την εργατικότητα και τις πρωτοβουλίες του τόσο το μένος των «αντιπάλων του» θα μεγαλώνει. Βλέπεις, αυτόν φοβούνται γιατί όσα δεν «φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…». Και αντί να τον βλέπουν ως «σωτήρα», αφού στρώνει το δρόμο και στην επόμενη κυβέρνηση, αυτοί προσπαθούν να του βάλουν εμπόδια προκειμένου να εμποδίσουν τα σχέδιά του για μια καλύτερη Ελλάδα. Δυστυχώς, υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ως πρωθυπουργός όχι μόνο απέτυχε αλλά απέδειξε τη γύμνια των ικανοτήτων του.

Μίλησε με έργα…

Όση εμπάθεια και αν επέδειξε ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση η αλήθεια είναι εδώ. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ό,τι υποσχέθηκε το ολοκλήρωσε στο μεγαλύτερο μέρος του και όλα θα ήταν καλύτερα αν δεν αντιμετώπιζε τα πρωτόγνωρα προβλήματα που συνάντησε στη θητεία του… Η σκέψη και μόνο ότι αυτά θα τα διαχειριζόταν ο Τσίπρας μας λούζει κρύος ιδρώτας. Τελικά υπάρχουν μεγάλες διαφορές εάν συγκρίνουμε τις δύο κυβερνητικές θητείες. Του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόσφατη της ΝΔ! Το κράτος - μπάχαλο που παρέδωσε ο Τσίπρας ήθελε πολλά ποτάμια για να ξεπλυθεί και οι δύο θητείες μπορούν να συγκριθούν άμεσα ενώ τα συμπεράσματα είναι ολοφάνερα. Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι πρόγραμμα και εργατικότητα είναι ασυμβίβαστες έννοιες για τον ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Τσίπρα… 

Κίτρινη προπαγάνδα…

Το ότι δεν καταφέρνει ο Τσίπρας να απαλλαγεί από την κίτρινη προπαγάνδα και να στραφεί σε άλλες εποικοδομητικές προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας δυσκολεύει τη θέση του και μέσα στο κόμμα που τον τίμησε δίνοντάς του την ευκαιρία να ηγείται ενός μεγάλου κόμματος. Αποδείχθηκε αγνώμων και δεν τίμησε εκείνους που του έδωσαν την ευκαιρία να αποκτήσει ηγετικά προνόμια. Με τον Αλαβάνο δεν λένε ούτε «καλημέρα»! Και τελικά έβαλε στα μετόπισθεν όσους θεωρούσε ικανούς που μπορούσαν να  τον επισκιάσουν και «αξιοποίησε» εκείνους που δεν θεωρεί «επικίνδυνους» για την ύπαρξή του… Το πώς το ανέχονται οι σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί αυτού του χώρου είναι άξιον απορίας αν και πολλά ακούγονται για το «καζάνι που βράζει»!

Θεανώ Βλάχου