Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ο κατάλληλος Πρόεδρος!

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο για την ανανέωση της θητείας του Κώστα Τασούλα στην Προεδρία της Βουλής και τις προκλήσεις που θα κληθεί να διαχειριστεί... αλιεύσαμε από τον χθεσινό «Ελεύθερο Τύπο» και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο: 

«Είναι σημαντικό που ο πρωθυπουργός επέλεξε να ανανεώσει τη θητεία του Κωνσταντίνου Τασούλα για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Ο κ. Τασούλας κατά την πρώτη τετραετία έδειξε πως μπορεί να διαχειρισθεί δύσκολα θέματα που σχετίζονται με την κοινοβουλευτική τάξη, ενώ με το φλεγματικό του χιούμορ και την ευρυμάθειά του κατάφερε να αποφορτίζει το κλίμα όταν απειλείτο με εκτροπή. Οι νουθεσίες του προς τους βουλευτές όταν ξέφευγαν από τα όρια και η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας του με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις αναγνωρίζεται από κάθε καλόπιστο παρατηρητή. Τώρα που θα έχουμε οκτακομματική Βουλή με ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις και ένα κομματικό σχηματισμό που λειτούργησε ως «Δούλειος Ίππος» του καταδικασθέντα Κασιδιάρη, η εμπειρία και οι γνώσεις του κ. Τασούλα θα είναι πολλαπλώς ωφέλιμες. Και για το Κοινοβούλιο αλλά και συνολικά για την ποιότητα του πολιτικού λόγου και της δημοκρατίας μας».

Β.

Με το υπηρεσιακό…

Κάποια στελέχη του Δήμου Ιωαννιτών πρέπει να αγαπούν ιδιαίτερα την παραλίμνιο περιοχή, ειδικά το κομμάτι του Μάτσικα. Παίρνουν λοιπόν σε καθημερινή σχεδόν βάση το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και κάθε πρωί κατεβαίνουν εκεί. Σπάνια λείπει το αυτοκίνητο από τον παραλίμνιο δρόμο. Δουλειές δεν κάνει ο Δήμος στον Μάτσικα αυτή την περίοδο. Ούτε έργα είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Προφανώς, λοιπόν, οι εν λόγω απολαμβάνουν πρωινό… καφεδάκι με θέα τη λίμνη. Δεν τους αδικούμε, τι πιο ωραίο απ’ αυτό, αλλά το υπηρεσιακό όχημα δεν ενδείκνυται για τέτοιες δραστηριότητες. Ή κάνουμε λάθος;

A. 

Πρώτο στη Ζίτσα!

Μπορεί το ΚΚΕ να μην κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στο Νομό Ιωαννίνων και να πήρε μόλις 42 ψήφους παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ωστόσο υπάρχει μία περιοχή όπου κατόρθωσε να βγει πρώτο κόμμα. Ο λόγος για τη Δημοτική Ενότητα Ζίτσας όπου έλαβε 338 ψηφοδέλτια με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 318. Μάλιστα, το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές βγήκε τρίτο μετά τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σε αυτές έκανε την ανατροπή! Η συγκεκριμένη Δ.Ε. αποτελείται από οκτώ εκλογικά τμήματα σε πέντε κοινότητες (Δαφνοφύτου, Ζίτσης, Καρίτσης, Λιθίνου, Πρωτόπαππα). Πάντως, συνολικά στο Δήμο Ζίτσας η Ν.Δ. βγήκε πρώτη με ποσοστό 31,15%.

Ν.Γ.

Βολική υπόθεση…

Το «μοντέλο» που υπερασπίζεται ο Κουτσούμπας, ρυπαίνοντας με αφίσες και φέιγ-βολάν τις πόλεις μας σε ποια χώρα εφαρμόζεται, ώστε να πάρουμε παράδειγμα για να αποδεχθούμε τις απόψεις του; Περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση… Όσο για τα προνόμια που απολαμβάνουν στη χώρα μας, ως κοινοβουλευτικό κόμμα, δεν είναι και λίγα. Βολική υπόθεση η συμμετοχή στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

ΜΑΤ

Πού θα τη βολέψει;

Ο Τσίπρας έβαλε τέταρτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας την Τσαπανίδου… Και δεν εκλέχτηκε! Και τώρα πού θα τη βολέψει; Τη δουλειά της την έχασε για να σταθεί δίπλα του… Τον υπερασπίστηκε με πολύ ζήλο και το πλήρωσε. Θα μου πείτε, ας βολέψει πρώτα τον εαυτό του και μετά προχωράει και σε «αγαθοεργίες»!

Θ.

Δύο από Παμβώτιδα…

Ευνοημένη στις εθνικές εκλογές είναι η Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας καθώς δύο από τους πέντε βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων προέρχονται από χωριά της. Ο λόγος για την νέα Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα που κατάγεται από την Καραδήμα της Τ.Κ. Πλατανιάς και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τσίμαρη που είναι από το Κουτσελιό. Όσο για τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, η Ν.Δ βγήκε πρώτη με 2.327 ψήφους, ενώ το ΠΑΣΟΚ έλαβε 1.267 ψήφους και βγήκε τρίτο, ενώ τον Μάιο ήταν δεύτερο στην περιοχή. Βέβαια, η κοινή καταγωγή δεν είναι το μόνο που συνδέει τους δυο βουλευτές. Είναι και το επάγγελμα, μιας και αμφότεροι είναι γιατροί!

Ν.Γ.

Απίστευτα σενάρια…

Κοιμάται και ξυπνάει ο Τσίπρας, όλο και κάποιο νέο σενάριο θα επεξεργάζεται με σκοπό να μη τον κηρύξουν σε αφάνεια. Είναι πράγματι δύσκολη η θέση του. Του πρόσφεραν μια καλή δουλειά με απίθανα προνόμια και είναι δύσκολο να βγει στην ανεργία. Προσπάθησε να προσεγγίσει τους Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη ακόμη και τον Κουτσούμπα και όταν τον άδειασαν έχασε τον ύπνο του στη σκέψη ότι δεν είναι μαθημένος να κάνει ένα επάγγελμα για να βγάλει τον επιούσιο και το μόνο που ξέρει είναι να βάζει τρικλοποδιές στους πολιτικούς του αντιπάλους για να επιβιώνει και να έχει εξασφαλισμένο τον μέλλον του. Πολιτικοί που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους τα βάφουν μαύρα όταν ξεβολεύονται.  Περίμενε να βγει από τα αδιέξοδά του επιλέγοντας τον λιθοβολισμό του «αντιπάλου του» 

Τι κάνουν οι Έλληνες;

 Εκλογές! Αν καταφεύγαμε σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2023, όπως σχεδίαζε ο Τσίπρας, σε δουλειά θα βρισκόμαστε σκορπίζοντας πόρους που θα έπιαναν αλλού καλύτερο τόπο. Θα άντεχε ο προϋπολογισμός τόσα έξοδα; Πόσα έργα θα είχαν γίνει αν δεν μας παρέσυρε η εκλογομανία; Αλλά αυτούς τους προβληματισμούς τους έχουμε εμείς οι απλοί Έλληνες που δεν μας χαρίστηκε τίποτε και ό,τι έχουμε το εξασφαλίσαμε από την εργασία μας. Εκείνοι που βολεύτηκαν εκμεταλλευόμενοι  τις περιστάσεις είναι δύσκολο να σκέφτονται και να πράττουν όπως ο κάθε εργαζόμενος. Γι’ αυτό δεν θα ‘πρεπε κανένας να κάθεται στα έδρανα της Βουλής αν πρώτα δεν δώσει δείγμα γραφής των ικανοτήτων του  μέσα από κάποιο εργασιακό χώρο αφού αξιολογηθούν οι επιδόσεις του.

Ο… πονόψυχος!

«Την Κυριακή θα πανηγυρίσουν τα καρτέλ και όχι ο λαός», δήλωσε κάποια στιγμή ο μέγας πολιτικός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ! Η διαπίστωσή του μας συγκίνησε… Μόνο το λαό σκέφτεται! Είναι τόσο ευαίσθητος σε κοινωνικά θέματα. Ακόμη και όταν στερούσε από τους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ αυτόν τον πολύπαθο λαό σκεφτόταν! Όσα περισσότερα έχει ο λαός στα χέρια του σε μπελάδες μπαίνει. Η διαχείριση μεγάλων ποσών θέλει κόπο. Γι’ αυτό τους πρόσφερε λιγότερα ώστε να κάνουν και πιο συνετή διαχείριση. Να ξέραμε και ποια ποσά διαχειρίζεται εκείνος θα είχαμε και μέτρο σύγκρισης. Αλλά αυτά είναι απόρρητα δεδομένα και δεν τα καταγράφει ούτε το PREDATOR! Φρόντισαν γι’ αυτό όλες οι πτέρυγες της Βουλής. Τέτοια «σύμπνοια» μας φέρνει δάκρυα στα μάτια…

Καμία αναφορά…

Πολιτικοί που δεν γνωρίζουν μέχρι πού είναι τα σύνορα της χώρας μας, δεν ξέρω αν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και αν μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε ότι θα υπερασπιστούν τα δίκαιά μας αν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Είναι αδύνατο να ξεχάσουμε ότι αρχηγός ελληνικού κόμματος, που τον εμπιστευθήκαμε κάποια στιγμή για να μας κυβερνήσει, δεν γνώριζε ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί. Από τότε δεν τόλμησε ούτε μία φορά να επισκεφθεί το νησί από φόβο ότι θα τον πετροβολούσαν οι νησιώτες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα αφού βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον κάθε Ερντογάν που ανάλογα με τις ορέξεις του παίρνει και τις αποφάσεις… Υπάρχουν τόσοι ικανότατοι Έλληνες σε όλους του πολιτικούς χώρους. Αυτοί οφείλουν να μη σιωπούν!

Θεανώ Βλάχου