Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Η πειθώ δεν φτάνει!

 Αν ο Δήμαρχος νομίζει ότι θα… πείσει τους πολίτες να μη βγάζουν ογκώδη απορρίμματα σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους, εμείς εδώ είμαστε να δούμε πώς θα το κάνει και τι θα πετύχει. Πάντως, θα τον συμβουλεύαμε να αφήσει την επιχείρηση πειθούς, γιατί, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα δεν αποδίδει, και να κοιτάξει να ενισχύσει την Υπηρεσία Καθαριότητας βάζοντας δύο ή τρία οχήματα που θα μαζεύουν άμεσα στρώματα, έπιπλα, κομμένα κλαδιά, οικοδομικά υλικά. Επίσης, χρειάζεται ένα άτομο στο Δημαρχείο που να σηκώνει τηλέφωνα ώστε να καταγράφει αιτήματα για αποκομιδή ογκωδών κλπ., γιατί σήμερα και εκείνοι οι πολίτες που είναι ευσυνείδητοι και παίρνουν ή δεν τους απαντούν ή άκρη δεν βγάζουν. Παράδειγμα: Πήρε συμπολίτης από τον Μάτσικα για να βγάλει έξω ένα στρώμα. Του είπαν πού να το αφήσει, το έβγαλε ο άνθρωπος στη Στρατ. Παπάγου και το στρώμα παραμένει εδώ και ένα μήνα εκεί!

Κ.Α.

Δεν έπεσε μέσα…

Δεν διάβασε σωστά τις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα, η συμπαθέστατη βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, μια μόλις μέρα πριν την ανακοίνωση της παραίτησής του, τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα και πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύτιμος για το κόμμα, την Αριστερά, την προοδευτική παράταξη, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Αρτινιά πρώην υπουργός είναι από τα στελέχη που ήταν πάντα στο πλευρό του συντοπίτη της Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα η απόφασή του να παραιτηθεί θα την έχει δυσαρεστήσει. Πάντως, όποια άποψη και αν έχει κανείς για τον Αλ. Τσίπρα, η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα του 3% σε κόμμα εξουσίας!

Ν.Γ.

Ανευθυνοϋπεύθυνοι…

 Τι συμβαίνει με τις δημοτικές υπηρεσίες; Δεν τολμάει στην πόλη μας ιδιοκτήτης να βάψει το εξωτερικό του σπιτιού του και αμέσως οι «καλλιτέχνες» τους «διακοσμούν» με συνθήματα. Αφίσες και πανό παντού… Κανένας σεβασμός στην ξένη ιδιοκτησία και τους δημόσιους χώρους. Και αντίδραση καμία… Ας ρωτήσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη για να μάθουν πώς λειτουργούν εκείνοι. Όσο για την προσβασιμότητα, αυτή είναι άγνωστη έννοια στην πόλη μας!

ΜΑΤ

Πέρασε δεύτερη…

 Ήδη έχει γράψει σχετικά ο «Π.Λ» ότι στο Δήμο Κόνιτσας το κόμμα «Νίκη» έφτασε το 7,14% ανεβάζοντας μάλιστα τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ωστόσο, στην Δημοτική Ενότητα Δίστρατου του Δήμου Κόνιτσας που αποτελείται μόνο από το ομώνυμο χωριό, η Νίκη βγήκε δεύτερη με 30 ψήφους και η Ν.Δ. πρώτη με 71 σε σύνολο 228 ψηφισάντων. Στα αξιοσημείωτα, το ότι ένα από τα νεοεισερχόμενα κόμματα στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές ήταν πέμπτο στο ίδιο χωριό αλλά σε αυτές κατάφερε να περάσει το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Ν.Γ.

Από πρώτο χέρι…

 Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ιδρυτικό στέλεχος του Συνασπισμού, σέρνεται ακόμη στα δικαστήρια με τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς. Και όταν πρόσφατα ο Τσίπρας επισκέφθηκε στο σπίτι της μία γυναίκα που έβγαινε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, δήλωσε: «Αισθάνθηκα αηδία. Ο θύτης επισκέφθηκε το θύμα του… 25.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ…». Και εμείς τι να πούμε…

Θ.

Ζητείται επιτήρηση…

 Τέσσερις φορές έχει βάλει λουκέτα και κλειδαριές ο ΟΚΠΑΠΑ στην εξωτερική καγκελόπορτα  του ανενεργού σήμερα 7ου Παιδικού Σταθμού δίπλα στο Άλσος, τέσσερις φορές τις έσπασαν κάποιοι, μπήκαν και βανδάλισαν τόσον τον αύλειο χώρο όσο και το ίδιο το κτίριο σπάζοντας τζάμια κλπ. Άσε που όποιος θέλει, εισέρχεται σ’ αυτόν και… κάνει την ανάγκη του, με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία τώρα το καλοκαίρι. Μας είπαν από τον ΟΚΠΑΠΑ ότι έχουν ζητήσει παρέμβαση της Αστυνομίας, αλλά μέχρι στιγμής, ουδέν νεότερον! Μία στοιχειώδη επιτήρηση του χώρου αν έκαναν οι μοτοσικλετιστές της, θα σταματούσε το κακό, αφού δεν θα δυσκολευτούν να τσακώσουν τους ασυνείδητους. Δεν πηγαίνουν εκεί μόνο βράδυ αλλά και μέρα. Ας δει λοιπόν το συγκεκριμένα θέμα ο Αστυνομικός Διευθυντής. Οι περίοικοι αγανακτούν και διαμαρτύρονται…

Κ.Α.

Έκρινε τους άλλους!

Έκρινε και κατέκρινε τους πάντες ο Τσίπρας. Έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε λέξη και πράξη του Κυριάκου σε μια προσπάθεια να τις διαστρεβλώνει. Το μόνο που δεν τον ενόχλησε ποτέ είναι η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με ψήφους 13/0 που καταδίκασε τον «κολλητό του» τον Νίκο Παππά, ο οποίος δήλωσε τελευταία ότι «έχουν γίνει και λάθη από τη δική μας πλευρά»! Μήπως έγιναν μόνο λάθη; Και τώρα που ο Τσίπρας παραιτήθηκε που θα βρει δουλειά; O ίδιος δεν δούλεψε ποτέ, ενώ ο «κολλητός του» τα εγκατέλειψε όλα για να έρθει στην Ελλάδα και να δουλέψουν μαζί για να τη σώσουν. Και την έσωσαν! Αν τελικά θα καταφέρουν να σώσουν και τους εαυτούς τους θα φανεί… 

Βαρυσήμαντες δηλώσεις…

 Όταν φθάνει ο κόμπος στο χτένι οι πολιτικοί κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις ελπίζοντας να μη κριθούν αυστηρά από τους πολίτες. «Έχουν γίνει και λάθη από τη δική μας πλευρά», δήλωσε ο Νίκος Παππάς… Δεν ξέρει ότι οι περισσότερες πρακτικές τους ήταν λαθεμένες; Η ζυγαριά έκλεινε στη μεριά των λαθών. Πάντως, όσον αφορά στο μέλλον του ίδιου και του αποχωρούντος αρχηγού του, δεν αμφιβάλουμε ότι εξασφάλισαν το καλύτερο για κάθε ενδεχόμενο. Όλο και θα υπάρχουν διέξοδοι για τους πολιτικούς. Αυτοί δεν ανήκουν στους Έλληνες επιστήμονες που εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρουν εργασία ανάλογη με τα προσόντα τους… Αυτά είναι προβλήματα των απλών Ελλήνων!

 Θα πάρει βραβείο;

«Χρυσό μετάλλιο» για όλα τα λάθη του θα επιδοθεί στον Τσίπρα! Βλέπεις, μαζεύτηκαν πολλά στραβά. Η διακήρυξή του «τίποτε δεν έκανε σωστό ο Μητσοτάκης» πήρε την απάντηση από τους πολίτες στις εκλογές. Εκείνος πήρε το μήνυμα και τελικά σκέφτηκε πώς τον αξιολόγησαν οι Έλληνες. Είναι περίεργο που δεν σκέφτεται την αυτοκριτική για τις δικές τους ικανότητες και πρακτικές. Αν άρχισε να ψάχνει και για δουλειά δεν το γνωρίζουμε. Κάτι ακούσαμε ότι ετοιμάζει συνεταιριστική εταιρεία με Νίκο Παππά, Τσαπανίδου και ΣΙΑ! Τελικά ή μαζί θα επιβιώσουν ή μαζί θα φουντάρουν… Ένα είναι σίγουρο. Δεν θα χαθούν. 

Η έκπληξη…

«Αλλαγές στο κόμμα» είπε ότι πρέπει να γίνουν ο Τσίπρας! Για το «πάπλωμα» ούτε κουβέντα. Τις δικές του πρακτικές δεν τις βάζει σε αμφισβήτηση. Αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι λέει ο λαός! Άδικο έχει; Τουλάχιστον απάλλαξε από τη δύσκολη θέση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν άφησε να αποφασίσουν εκείνα για την τύχη του. Η αλήθεια είναι ότι όσοι καλόμαθαν στους κομματικούς χώρους και θεωρούνται «βολεμένοι» δύσκολα εγκαταλείπουν το προστατευμένο περιβάλλον.  Έτσι, νομίζαμε πως θα έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει τη θέση που έχει και θα οχυρώνονταν μέσα σε ένα κλοιό έμπιστων συνεργατών που θα μπορούν να τον προστατεύουν από κάθε εχθρό και πολέμιο… Τελικά, έκανε την έκπληξη!

Θεανώ Βλάχου