Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Την έκαναν… σοκάκι!

 Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η Χαριλάου Τρικούπη, ο πιο κεντρικός δρόμος στα Γιάννενα, ο οποίος διασχίζει όλο σχεδόν το σύγχρονο κέντρο της πόλης κατέληξε στο πάνω τμήμα του, από την Πλατεία Πάργης ως τη διασταύρωση με τη Ζυγομάλλη να θυμίζει… σοκάκι. Δεν μετρήσαμε το πλάτος του, όμως πολλά μέτρα δεν είναι. Ίσα – ίσα να περνάει ένα αυτοκίνητο, με λίγο… στρίμωγμα και κάνα φορτηγό. Στένεψαν τον δρόμο και στη δεξιά πλευρά του όπως κατεβαίνουμε, έφτιαξαν μία μεγάλη παρκίδα για οχήματα, τα οποία ούτως ή άλλως πάρκαραν και πριν κατά μήκος του. Τι ακριβώς πέτυχε ο Δήμος με τη συγκεκριμένη παρέμβαση; Eδώ χρειάζονται… απόφοιτοι του Χάρβαρντ για να το εξηγήσουν. Γιατί εμείς οι απλοί πολίτες αδυνατούμε! Και δεν είναι το μόνο ανεξήγητο σ’ αυτήν εδώ την πόλη…

Κ.Α.

Πότε θα αναπλαστεί;

 Ανοίγει αύριο η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος ITF Ioannina Cup, το οποίο για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι». Κατά τη συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, αφού ανέδειξε τη σημασία του Πάρκου Πυρσινέλλα, επισήμανε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης, με στόχο να αποδοθεί ξανά στους Γιαννιώτες ένα «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή. Το πότε θα ξεκινήσουν αυτές οι… περιβόητες εργασίες ανάπλασης θα το δείξει ο χρόνος, ωστόσο όλοι θέλουμε να σταματήσει το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» να έχει τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και να αποκτήσει εκείνη που του αρμόζει. Από ευχολόγια έχουμε χορτάσει!

Ν.Γ.

Να αξιοποιηθεί… 

 Λίγο έξω από την Μενίνα, στην παλαιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, υπήρχε ένα ωραίο μικρό πάρκο, με πέτρινη βρύση, το οποίο χρησιμοποιούνταν παλαιότερα και στάθμευαν εκεί διάφοροι περαστικοί. Από κάτω ακριβώς περνάει ο ποταμός Καλαμάς και το τοπίο είναι υπέροχο και απολαυστικό. Η πέτρινη βρύση δεν λειτουργεί και έχει σκεπαστεί με βάτα, ενώ λείπουν και ξύλινα ή σιδερένια παγκάκια. Αυτό το παρκάκι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να μην παραμένει εγκαταλελειμμένο. Κρίμα…

H.M.

Θα τους βραβεύσει;

 Αυτοί που καταφεύγουν στη μεθόδευση ακυβερνησίας και αστάθειας στην Ελλάδα συγκινούν ιδιαίτερα τον Ερντογάν! Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε εδώ γιατί συμβαίνει αυτό. Τα δικά μας προβλήματα είναι… βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων. Λέτε να απονείμει στους συγκεκριμένους και κάποιο βραβείο;

Θ.

Ο «απλοχέρης»!

Ζήλεψε ο Τσίπρας τις διακρίσεις του Μητσοτάκη και αποφάσισε να διεκδικήσει το «Νόμπελ οικονομικού λαϊκισμού»! ‘Έτσι έταζε στους πάντες τα πάντα με την ελπίδα κάποιοι να συγκινηθούν και να τον υποστηρίξουν… Αλλά δεν έπιασε το κόλπο. Και τελικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Βολεύτηκε τόσα χρόνια κάνοντας την πολιτική επάγγελμα και τώρα θα δούμε αν είναι σε θέση να κάνει κάτι άλλο.

ΜΑΤ

Στην Πρίγκηπο…

 Μία συμπατριώτισσά μας επιστήμονας, η Ελευθερία Τσακανίκα, πολιτικός μηχανικός, αναπλ. καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμμετέχει στην ελληνοτουρκική επιστημονική ομάδα που τα τελευταία χρόνια εργάζεται εθελοντικά για την αποκατάσταση του περίφημου Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίριο ξύλινης κατασκευής που κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω της απουσίας εργασιών συντήρησης για πολλά χρόνια. Μάλιστα, η κ. Τσακανίκα, η οποία έχει ειδικότητα στις ξύλινες κατασκευές και κυρίως στην αποκατάστασή τους, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» έκανε λόγο για ένα κτίριο που στην εποχή του υπήρξε κάτι σαν ξύλινος ουρανοξύστης. Τελικά, όπου και να πάει κανείς, θα συναντήσει έναν Ηπειρώτη! Είμαστε παντού!

Κ.Α.

Δεν ξεπλένονται…

 Να μην υπήρχε κανένας σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός  σ’ αυτή τη χώρα ώστε να τον  θέσουν επικεφαλής για να οργανώσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Τον Τσίπρα βρήκαν; Και τώρα που καταποντίστηκε αυτός, ο πολιτικός χώρος από ποιους να ζητήσουν ευθύνη; Αρκεί μία παραίτηση για να ξεπλυθούν όλες οι αμαρτίες; Ο Αλαβάνος, που τον όρισε αντικαταστάτη του, οφείλει να μιλήσει τώρα. Αρκετά σιώπησε. Αλλά και ο Κωνσταντόπουλος που έβαλε πλάτη για να του δώσει ένα πτυχίο και μάλιστα του πολυτεχνείου ως πότε θα κρύβεται; Η χώρα χρειάζεται γενική ανακαίνιση και όποιοι την εμποδίζουν είναι εχθροί μας… Οι ικανότητες του Τσίπρα  δεν επαρκούσαν για τέτοιες ανακατατάξεις. Και οι πολίτες κατάλαβαν ότι δεν ήταν ο κατάλληλος για σχεδιασμένη και  επιμελημένη δουλειά και τον απέρριψαν.

Γι’ αυτό κρύβεται;

 Ο Αλέκος Αλαβάνος  έχρισε διάδοχό του τον Τσίπρα αλλά παραμένει άφαντος… Λένε πως δεν έχει πού να κρυφτεί. Αν δεν είναι έτσι, ας βγει και ας κάνει έστω μία δήλωση τώρα. Είναι ή δεν είναι μετανιωμένος για το επίτευγμά του; Πάντως, το κακό έγινε… Ο ωφελούμενος έπιασε βαθιές ρίζες στο κόμμα και ευτυχώς που κατάλαβε μόνος του τι έπρεπε να κάνει. Για να καλύπτει τις αδυναμίες του μετέθετε διαρκώς αλλού τις ευθύνες. Ακόμη και τη δήλωσή του ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι οδυνηρό για την κοινωνία» μόνο ένας πολιτικός της δικής του ποιότητας θα μπορούσε να τη σοφιστεί. Η κοινωνία αποφάσισε και τον έστειλε στα αζήτητα. Ας έκανε καλύτερα τη δουλειά για να μην «λούζεται» τέτοιες οδυνηρές για κείνον αποφάσεις. Καταποντίστηκε ο ίδιος και παρέσυρε και το κόμμα του…

Σήμανε σιωπητήριο!

 Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται τώρα να διαχειριστεί την ήττα του αν και μέχρι τώρα ο τέως αρχηγός του είχε κηρύξει σιωπητήριο χωρίς εξόδιο ακολουθία. Ίσως γιατί είχε δηλώσει άθεος και απέρριπτε ό,τι παρέπεμπε σε θρησκευτικότητα… Πάντως, τον τελευταίο καιρό εκείνος αποφάσιζε ποιοι θα βγαίνουν στα κανάλια και τι δηλώσεις θα κάνουν. Ελευθερία τύπου σοβιέτ… Όσο για την πρωτοκαθεδρία της Τσαπανίδου, δεν θα μπορούσε να πάρει ο Τσίπρας καλύτερες αποφάσεις. Αυτή ήταν του χεριού του. Έκανε ό,τι της έλεγε. Δεν ήταν σίγουρο ότι στελέχη με προσόντα θα έλεγαν δημόσια ό,τι τους υπαγόρευε ο Τσίπρας. Να δούμε τι θα γίνει μετά την «ηρωϊκή» αποχώρησή του… Αν πραγματικά θέλουν να έχουν καλύτερη τύχη  οφείλουν να προβούν σε μεγάλες ανακατατάξεις. Κάθε κόμμα στην Ελλάδα θα περάσει τις εξετάσεις των σχεδιασμών της πλήρους αναδιοργάνωσης του κράτους. 

Τίποτα τυχαίο…

 Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αναγνωρισμένες ικανότητες δεν εξελέγησαν στις εκλογές. Λέτε να είναι τυχαίο; Δεν μπορεί, κάτι θα υποψιάζονται… Λέτε να φοβόταν τον ανταγωνισμό ο αρχηγός και «καθάριζε» το τοπίο για να μην γίνονται συγκρίσεις; Τη Δούρου είχε δεξί του χέρι αντί για την Αχτσιόγλου με τα πολλά προσόντα. Ήταν τυχαίο; Δεν νομίζω… Και θα μείνει στην ιστορία η ανεύθυνη στάση του σε δύσκολες εποχές με πανδημίες και φυσικές καταστροφές. Το Μάτι έχει τη σφραγίδα του… Ευτυχώς που στις σημερινές δυσκολίες δεν είχε εκείνος την ευθύνη. Θα κλαίγαμε τη μοίρα μας τώρα! Και ελπίζουμε να μας δικαιώσει σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς η επιλογή Μητσοτάκη. Γιατί αν δεν παίρναμε την κατάλληλη γι’ αυτή τη συγκυρία απόφαση, αύριο όλα θα ήταν χειρότερα.

Θεανώ Βλάχου