Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πρώτη εντύπωση…

Δεν είναι ωραίο πράγμα οι ξένοι επισκέπτες οι οποίοι φτάνουν στα Γιάννενα αεροπορικώς να αντικρίζουν εικόνες όπως αυτή της φωτογραφίας βγαίνοντας από τον χώρο αφίξεων του Αεροδρομίου. Χόρτα άκοπα, εκεί κάπου ανάμεσά τους ένα κομμένο και καμένο δέντρο σαν… σκελετός και δίπλα ακριβώς παλιές οδικές πινακίδες ριγμένες στο πεζοδρόμιο να περιμένουν κάποιον να τις μαζέψει. Όλα αυτά λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του Αεροδρομίου. Ποιος έχει την ευθύνη για την περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου του; Καλό θα ήταν να παρέμβει άμεσα έχοντας κατά νου ότι η πρώτη εντύπωση είναι η πιο καθοριστική για τους τουρίστες!

Κ.Α.

Δώρα για διάβασμα!

Μια λευκή τσάντα, δώρο από τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, περίμενε τους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν κατά την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση. Πέρα από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, η τσάντα είχε μέσα δύο ακόμη βιβλία από τις εκδόσεις της. Η μία αφορούσε τον Λορέντζο Μαβίλη και η άλλη το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Να σημειωθεί πως και στην ορκωμοσία των βουλευτών της «φευγαλέας Βουλής» στα τέλη του περασμένου Μαΐου, ο κ. Τασούλας είχε κάνει και πάλι δώρο στους βουλευτές διαφορετικές εκδόσεις. Τους έχει βάλει για διάβασμα ο Πρόεδρος και σίγουρα τα εγχειρίδια αυτά θα χρειαστούν στους βουλευτές, ιδίως στα «πρωτάκια»!

Ν.Γ.

Έστειλε μήνυμα!

«Λίγα λόγια, πολλή δουλειά» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν πήραν το μήνυμα όλοι οι παραλήπτες θα φανεί! Λειτούργησε με αξιοκρατικά κριτήρια. Αν θα επιτευχθούν οι στόχοι που έθεσε, θα αποδειχθεί στην πράξη, καθώς θα εξελίσσεται το έργο τους. Το ότι αξιοποίησε πολύτιμο δυναμικό αποδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει στο κοινοβουλευτικό έργο. Οι ευθύνες τους είναι μεγάλες… Μακάρι να μην αντιμετωπίσουν καταιγίδες και ασθένειες!

Θ.

Επιτέλους ξυπνάνε…

Αφού κατάντησε τσαντίρ - μπερντέ το περιβάλλον στην πόλη μας… ξυπνάει κάποια αντίδραση. Τοίχοι, κολώνες, παραδοσιακά κτήρια βρωμιά παντού. Συνθήματα και αφίσες… Δείγμα γραφής το παραδοσιακό κτήριο απέναντι από το Καπλάνειο. Αυτό το καθάρισαν πρόσφατα! Θα μείνει καθαρό; Ίδωμεν…

ΜΑΤ

Ωραία πρωτοβουλία…

 Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής των παιδικών, εφηβικών και ενήλικων μαθητών διοργάνωσε επί ένα διήμερο το Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Λισγάρα. Η έκθεση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην δημαρχείου Παμβώτιδας. Εκτέθηκαν εξαιρετικά έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από ανθρώπους με μπόλικο μεράκι και με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταλέντο. Αξίζουν πολλά μπράβο για αυτές τις πρωτοβουλίες τόσο στο Εικαστικό Εργαστήρι όσο και γενικότερα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικάς, τα μέλη του οποίου όχι μόνο είναι ακούραστα στον αγώνα για τη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσης, αλλά είναι δραστήρια σε πολλούς τομείς, όπως αυτός της τέχνης!

Ν.Γ.

Μικρή χωματερή…

Πήγε κάποιος, περίοικος προφανώς, άφησε άχρηστα αντικείμενα που μάζεψε από το σπίτι του σε ένα πλάτωμα κοντά σε κάδους. Ακολούθησε ένας δεύτερος, ο οποίος έριξε στο ίδιο σημείο, στρώμα, παλιά έπιπλα, μπάζα κλπ. Ένας τρίτος κι ένας τέταρτος πέταξαν εκεί τη δική τους σαβούρα, το ίδιο και οι επόμενοι. Κάπως έτσι, μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων περίπου δημιουργήθηκε μία μικρή χωματερή (φωτό) στον οδό Σεμιτέλου, κάθετη της ΚΑ’ Φεβρουαρίου, την οποία συνδέει με την Κατσάρη. Υποθέτουμε ότι αν δεν παρέμβει ο Δήμος, την αρμόδια υπηρεσία του οποίου μάλλον δεν ενημέρωσε κανείς, σύντομα θα δημιουργηθεί στο σημείο αυτό ένα μικρό «βουνό» από σκουπίδια. Είμαστε όμως και εμείς οι πολίτες…

Κ.Α.

Οι αποχωρήσεις…

 Ξέρουν πότε οφείλουν να αποχωρούν από την ενεργό πολιτική οι πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, που θέλουν και να τους σέβονται οι πολίτες αλλά και να μπορούν  να αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην ιστορία. Αν δεν το κάνουν έγκαιρα, θα ταπεινώνονται κρατώντας μία καρέκλα που δεν τους χωράει. Πολιτικοί που καταντάνε να κάνουν μοιραία σφάλματα γίνονται τα βαρίδια στο κόμμα που τους ανέδειξε και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους συντρόφους τους. Επτά συνεχόμενες ήττες υπέστη ο Τσίπρας και τώρα αποφάσισε να παραιτηθεί.  

Άγνωστες οι βουλές του!

 Λέτε να καταφύγει στην ίδρυση νέου κόμματος για να ξεφύγει από  τα αδιέξοδά του; Πόσο νέο όμως θα είναι αφού τα υλικά θα είναι παλιά και φθαρμένα; Με το Νίκο Παππά και τον Σπίρτζη θα πορευθεί; Βέβαια, έχει και την Τσαπανίδου αλλά όλοι μαζί δεν έχουν να προσφέρουν κάτι σημαντικό που να το χρειαζόμαστε για να πορευτούμε στο μέλλον. Πάντως, δεν φαίνεται να μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο στον τόπο. Προχειρολόγος ήταν πάντα και προχειρολόγος θα μείνει και είναι σίγουρο πως με ό,τι καταπιάστηκε στραβά αρμένισε. Αν θέλει να κρατήσει την αξιοπρέπειά του, ένα δρόμο έχει. Την αποχώρησή του από την πολιτική και την ενασχόλησή του με ένα επάγγελμα που να μπορεί να το κάνει καλύτερα απ’ ό,τι πρόσφερε στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Η άδεια μητρότητας…

 Δεν ξέρω ποια είναι η νοητική του κατάσταση, αλλά με προβληματίζει η στάση του σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, εξήγγειλε την εξίσωση της άδειας μητρότητας στις γυναίκες στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Ο «καημένος» δεν γνώριζε ότι αυτό έχει ήδη νομοθετηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Νοέμβρη του 2022; Φαίνεται πως στο μόνο που είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του είναι να βρίσκει πολεμοφόδια για να επιτίθεται στον Μητσοτάκη. Αυτός τον έφερνε σε δύσκολη θέση με τις πρωτοβουλίες και την εργατικότητά του, αυτός τον εξέπληξε με τον τρόπο που κατένειμε τις υποχρεώσεις σε κάθε νέο υπουργό της κυβέρνησής του. Πρωθυπουργός με τόσα οργανωτικά προσόντα δεν μας έτυχε άλλη φορά. Ίσως μόνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να είχε αυτά τα προσόντα…

Θεανώ Βλάχου