Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πού κολλάει η Ρώμα;

 Δύο ακριβώς χρόνια πέρασαν από τον Ιούλιο του 2021 όταν ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωνε την ένταξη του έργου διάνοιξης της οδού Ρώμα σε πακέτο παρεμβάσεων με τίτλο «Αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος περιοχής Καλούτσιανης - Κιάφας». Για τα υπόλοιπα του πακέτου δεν ξέρουμε τι έγινε, όμως η διάνοιξη της Ρώμα παραμένει ακόμα… άπιαστο όνειρο! Και ας τόνιζε τότε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος ότι «το συγκεκριμένο έργο μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή της Καλούτσιανης, μιας από τις πιο ιστορικές συνοικίες της πόλης». Τι είναι αυτό που εμποδίζει την επέκταση της Ρώμα, η οποία θα έδινε κυκλοφοριακή ανάσα στο κέντρο; Aντιδρούν κάποιοι; Ό,τι και να ‘ναι, το έργο αποτελεί πρόβλεψη του Σχεδίου Πόλεως και πρέπει να προχωρήσει. Τα «μπρος – πίσω» του Δήμου είναι τελείως αδικαιολόγητα!

Κ.Α.

Ανακατατάξεις…

Αναμένονται εξελίξεις στην Τράπεζα Ηπείρου όσον αφορά στα διοικητικά ζητήματα. Ήδη ο Πρόεδρος Κων/νος Ζωνίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Το παιχνίδι παίζεται μεταξύ Αθήνας και Ηπείρου. Φαίνεται πως το πάνω χέρι το έχουν οι εξ Αθηνών, οι οποίοι δεν εννοούν να μην κάνουν αυτό που έχουν προγραμματίσει από τον πρώτο καιρό που ήλθαν στην Ήπειρο και που όλο μεγαλώνουν την Τράπεζα από το 2015 και όλο πίσω το πάνε. Με την κίνηση που πάνε να κάνουν μία αναστάτωση θα την φέρουν, αλλά… δικό τους το πεπόνι, δικό τους και το μαχαίρι, αφού, όταν η Τράπεζα χρειάστηκε ενίσχυση, εκείνοι έβαλαν πλάτη, κάτι που τους δίνει το δικαίωμα για ανακατατάξεις. Ο Θεός να τους φωτίσει!

Γ.Γ.

Το τουριστικό προϊόν…

Από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτη αυτού του χρόνου 5,3 εκατ. τουρίστες έφθασαν στη χώρα μας… 1,5 εκατ. αφίξεις περισσότερες από το 2022! Όλοι ξέρουμε ποια είναι η σημασία του τουριστικού προϊόντος για τη χώρα μας, αρκεί οι υπηρεσίες που προσφέρουμε να είναι οι ενδεδειγμένες. Γιατί, αν οι εμπειρίες των τουριστών δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, απλά θα αλλάξουν προορισμό…

ΜΑΤ

Συγκέντρωση μνήμης…

Συγκέντρωση μνήμης για τον Χρήστο, την Κατερίνα, τον Ιάσονα, τον Γιώργο και κάθε μοτοσυκλετιστή που έχασε άδικα τη ζωή του στο δρόμο, πραγματοποίησε μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων. Αφορμή ήταν η συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του προέδρου της Λέσχης Χρήστου Χούλιαρη και της συντρόφου του Κατερίνας Οικονόμου σε τροχαίο στον δρόμο προς Πρέβεζα, και δύο ετών από το τροχαίο με θύμα τον 30χρονο μοτοσικλετιστή Γιώργο Παππά στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων. Παράλληλα, τα μέλη της Λέσχης έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την οδική ασφάλεια. Πολύ σημαντική πρωτοβουλία η συγκέντρωση αυτή και το να περάσει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις!

Ν.Γ.

Και πάλι το κακό…

 Ανοίγει πόλεμο στην Ευρώπη ο Πούτιν με χάκερ και μπλακάουτ! Μας ξαναφέρνει μνήμες του παρελθόντος όταν οι ομοϊδεάτες του άρπαζαν τα παιδιά των Ελλήνων για να τα οδηγήσουν σε κάποιο «παράδεισο»! Εκείνα πέρασαν και άφησαν πικρές εμπειρίες και πολύ πόνο… Και να σκεφθείς ότι δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα κόμματα που ονειρεύονται εκείνον τον «παράδεισο»…

Θ.

Μέσω διαδικτύου!

Πέρασαν, φαίνεται, ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου οι πολίτες περίμεναν τις πρώτες εκδηλώσεις  ή τις ανακοινώσεις των δημοτικών ή των περιφερειακών παρατάξεων οι οποίες λάμβαναν χώρα είτε στα γραφεία τους είτε σε ξενοδοχεία της πόλης, προκειμένου να μάθουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πλέον, υπάρχει το διαδίκτυο. Καθημερινά βλέπουμε σε λογαριασμούς των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεων της Ηπείρου στο Facebook να παρουσιάζονται ξεχωριστά οι υποψήφιοι. Αυτό βέβαια θυμίζει και κάτι από μεταγραφές αθλητικών ομάδων που παρουσιάζουν τα «μπαμ» του καλοκαιριού!

Ν.Γ.

Εκτός πραγματικότητας…

 Κόμματα της αντιπολίτευσης, μη έχοντας κάτι σημαντικό να προσφέρουν, αδυνατούν να παρουσιάσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και ούτε είναι σε θέση να αξιολογήσουν την πραγματική κατάσταση. Απλά αρκούνται στη διαχείριση των προνομίων που το σύστημα τους προσφέρει χωρίς να δείχνουν καμία ενόχληση για το αν αυτά προκαλούν το χειμαζόμενο ελληνικό λαό. Μπορεί να δίνουν μάχες στη Bουλή για επουσιώδη θέματα αλλά όταν πρόκειται για την απονομή πρόσθετων προνομίων στα κόμματα και τα μέλη τους τότε καταφεύγουν σε... συγκινητικές συναινέσεις. Όσο για τις ενδεδειγμένες λύσεις περί εκσυγχρονισμού, τους είναι αδύνατο να τις προσεγγίσουν… Καμία συναινετική πολιτική! Απλά υπάρχουν απολαμβάνοντας τα προνόμιά τους…

Από πού θα ξεκινούσε;

Από πού θα ξεκινούσε το κυβερνητικό του έργο ο ΣΥΡΙΖΑ αν του δίναμε την ευκαιρία; Είχε βάλει σε τάξη τις προτεραιότητές του; Λέτε να υπολόγιζε να «κάψει» πρώτα τη Bουλή ώστε να τηρήσει την απαίτηση της κάτω πλατείας; Και μετά; Θα γκρέμιζε το φράχτη στον Έβρο για να δώσει «ελευθέρας είσοδο» στους διακινητές; Και στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές πώς θα διαχειριζόταν τη μη ύπαρξη συνόρων στη θάλασσα; Ας μην τα κρατάει όλα αυτά μυστικά. Όφειλε να ξεκαθαρίσει τη θέση του περιγράφοντας  τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα. Έτσι θολά όπως τα εμφάνισε δεν είμαστε σίγουροι για τις προθέσεις του και μπορεί και να τον αδικήσαμε με την κριτική μας. Εκτός κι αν δεν τα ξεκαθάρισε ούτε στον εαυτό του και βάδιζε με το «βλέποντας και κάνοντας»! 

Υπερπροσπάθεια…

Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες και ο Ανδρουλάκης προκειμένου να ξεκινήσει το «καινούργιο» χωρίς βαρίδια… Και αντίθετα με τον Τσίπρα που δεν είχε ποτέ να προτείνει κάτι σχεδιασμένο και σοβαρό και αρκούνταν στις αερολογίες, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κάνει στοχευμένη κριτική συνοδεύοντάς την με συγκεκριμένες προτάσεις… Νόμισε ο Τσίπρας ότι η Τσαπανίδου θα έφερνε το καινούργιο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την πήρε και αυτή στο λαιμό του. Έχασε και τη θέση της στο κανάλι, ούτε στη Βουλή εκλέχτηκε. Αλλά, ας πρόσεχε ποιον εμπιστεύθηκε. Δικαίωσε πολλούς μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είδαν με καλό μάτι τη θέση της δίπλα στον πρώην αρχηγό τους. Και όσοι παραγκωνίστηκαν κάνουν πάρτι με την παραίτηση του αρχηγού… Περιμένουμε τις εξελίξεις.

Άρχισαν τα όργανα!

Άρχισε η γκρίνια  στη Βουλή… Κάποιοι δεν ικανοποιούνται από τις θέσεις που έχουν στα έδρανα! Άλλοι από το ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκαν να διαμαρτυρηθούν επειδή «γειτονεύουν» με τους «Σπαρτιάτες»! Όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στη Βουλή έχουν επιλεγεί από τους Έλληνες πολίτες. Είτε συμφωνούν με αυτές τις επιλογές οι βουλευτές είτε όχι κανένας δεν τους ρωτάει. ΟΛΟΙ βρίσκονται εκεί με εντολή των πολιτών. Χρόνια τώρα συμμετέχουν και πολιτικοί που υπερασπίζονται ακόμη και συστήματα τύπου σοβιέτ και κανένας δεν τους «αποβάλλει»! Υπάρχει περίπτωση να θέλουν οι Έλληνες ένα τέτοιο σύστημα εδώ; Ίσως ένα πολύ μικρό ποσοστό. Ας φροντίσουν ΟΛΟΙ να βρουν τους κατάλληλους κανόνες συνύπαρξης και ας κάνουν μόνο το καλύτερο εκτελώντας τα καθήκοντά τους…

Θεανώ Βλάχου