Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Διεργασίες…

Ενδιαφέρουσες οι διεργασίες των τελευταίων ημερών στα της Περιφέρειας Ηπείρου. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ που στράφηκε στον Γιάννη Στέφο για υποψήφιο στην Περιφέρεια Ηπείρου, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να κατεβάσει δικό του συνδυασμό με επικεφαλής στέλεχος από τον δικό του χώρο. Ποιος θα είναι αυτός; Όλα δείχνουν ότι το πράγμα συγκλίνει στον Στέφανο Ζούμπα, ο οποίος προέρχεται κυριολεκτικά από τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ. Συνδικαλιστής, δημοτικός σύμβουλος σήμερα της παράταξης Μπέγκα, περιφερειακός σύμβουλος στο παρελθόν, ο κ. Ζούμπας διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία στα κοινά. Μ’ αυτά και με τ’ άλλα, λοιπόν, κομματική στήριξη στους «Ορίζοντες Ηπείρου», του Σπ. Ριζόπουλου δύσκολο πια να υπάρξει…

Κ.Α.

Έλειπε η δομή…

 Ευχάριστη είδηση αυτή. Στη Μονάδα ΑμεΑ Ιωαννίνων προστίθεται και Τμήμα Βραχείας Φιλοξενίας, το οποίο προορίζεται για άτομα με αναπηρία που, για διάφορους λόγους, ας πούμε σε περίπτωση απουσίας των δικών τους ανθρώπων, χρειάζεται να παραμείνουν στο Άσυλο και να λάβουν τη φροντίδα ειδικευμένου προσωπικού. Έλειπε η συγκεκριμένη δομή από τη Μονάδα ΑμεΑ και καλώς η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου την έφτιαξε. Η Μαρία Τσολάκη και οι συνεργάτες της δικαιούνται τα εύσημα. 

Κ.Α.

Αλλάζει «γήπεδο»!

 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τους επικεφαλής των παρατάξεων. Στη μάχη των δημοτικών εκλογών, στο πλευρό της Τατιάνας Καλογιάννη, ρίχνεται ο Βασίλης Παπαχρήστου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, του Ολυμπιακού και του Εθνικού αλλά και προπονητής θήτευσε επί χρόνια ως περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Καχριμάνη, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μεταπηδήσει στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Στη διάρκεια της θητείας του είχε διατελέσει Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας, Άθλησης, Εθελοντισμού και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Γης. Για να δούμε αν ο Κ. Παπαχρήστου… σκοράρει και στα δίχτυα του Δήμου μετά από αυτά της Περιφέρειας.

Ν.Γ. 

Απερισκεψίες…

 Απερίσκεπτος αποδείχθηκε ο Τσίπρας… Αν οι ενέργειές του αφορούσαν μόνο τον ίδιο, κακό του κεφαλιού του. Όταν όμως λειτουργούσαν σε βάρος της χώρας και των πολιτών της, τότε αλλάζει η κατάσταση. Χρειάζεται περίσκεψη για τα αποφεύγουμε τις κακοτοπιές!

ΜΑΤ

Θα ομαλοποιηθεί;

 Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η λειτουργία αυτής της οκτακομματικής Βουλής! Θα παρακολουθήσουμε πολυτάραχες καταστάσεις ή θα καταλήξει σε παραλυτική πρακτική; Η προσπάθεια από μεριάς κυβέρνησης θα είναι εθνική και όποιοι την εμποδίσουν θα είναι εχθροί μας. Άλλη στασιμότητα δεν την αντέχουμε… Δουλειά επάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο.

Θ.

Εντυπωσίασαν…

 Μία εκδήλωση, αφιερωμένη, στον ελληνικό κινηματογράφο διοργάνωσε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσελιού στην κεντρική πλατεία του χωριού. Σ’ αυτήν τραγούδησε το χορωδιακό τμήμα του Συλλόγου «Η παρέα μας» υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Καρβούνη, στο πιάνο συνόδευσε ο Γιάννης Ντακούμης, ενώ στη σκηνοθεσία ήταν ο Βασίλης Κονταξής. Οι θεατές έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη χορωδία και απ’ όλη την οργάνωση της εκδήλωσης, ενώ απόλαυσαν τις μοναδικές μελωδίες, ταξιδεύοντας στα μονοπάτια του ελληνικού κινηματογράφου. Αξιέπαινες πρωτοβουλίες αυτού του είδους από διάφορους φορείς και συλλόγους που στοχεύουν στη πραγματική ψυχαγωγία του κόσμου!

Ν.Γ.

Η Ελλάδα του αύριο…

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν ξέρω πόσο έτοιμες ήταν για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στον τόπο μας. Ίσως το πολιτικό κόστος τις εμπόδιζε να δράσουν αποφασιστικά, γι’ αυτό και τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν και μας ταλαιπωρούν. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι βαδίζει βάσει συγκεκριμένου σχεδίου σε μια προσπάθεια να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Τα ζητήματα της οικονομίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με επίκεντρο την ενίσχυση των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού. Τώρα υπάρχει όραμα για την Ελλάδα του αύριο. Οι αποφάσεις τους δεν είναι τυχαίες. Δεν επέλεξαν την πλειοδοσία υποσχέσεων προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν στόχο να αλλάξουν την Ελλάδα της μιζέριας. Το «Τσοβόλα δώστα όλα» δεν είναι η επιλογή τους… 

Το παρελθόν διδάσκει!

Για να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον οφείλουν να διδαχθούν πρώτα από το παρελθόν… Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη που μας κράτησαν στη μεγάλη υστέρηση. Είναι γνωστό ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα στέριωσε με την παρουσία και τη δουλειά που έκανε ο αρχηγός της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν υπάρχει στην ιστορία αριστερή παράταξη που να συνέπραξε στην καλύτερη πορεία της χώρας. Τώρα οι απόγονοι του Καραμανλή ανέλαβαν τη μεγάλη ευθύνη να δώσουν περιεχόμενο στον πλήρη εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας. Αν δεν αντιμετωπίσουν πρώτα τις μεγάλες παθογένειες, διέξοδο προς ένα καλύτερο μέλλον δε θα καταφέρουν να βρουν… Οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν άλλους ρυθμούς σχεδιασμών και σκληρής δουλειάς. 

Έχουμε απαιτήσεις!

 Η προστασία των πιο αδύναμων είναι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ο εθνικός πλούτος πρέπει να καταμεριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την κοινωνία ενωμένη. Οι παλιοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί δεν πρόσφεραν κάτι σημαντικό αλλά μας οδήγησαν και προς τα πίσω. Μόνο ενωμένοι έχουμε την πιθανότητα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες… Και όποιοι επιδιώκουν τη διάσπαση, μόνο για το καλό δεν βάζουν στόχους. Μακάρι το μήνυμα για ενότητα να φθάσει πρώτα στη Βουλή των Ελλήνων, γιατί δυστυχώς εκεί μέσα όλα εξελίσσονται περίεργα και μας ανησυχούν. Η ρητορική της ακρότητας αποβλέπει σε άλλους σκοπούς που σίγουρα δεν είναι προς όφελος όλων μας.

 Κακοφωνία…

Μακάρι η δημοκρατική πολυφωνία μέσα στη Βουλή να αποτρέψει την κακοφωνία, αλλά, αν κρίνουμε από τις εμπειρίες μας, η στάση των μελών των κομμάτων δεν είναι ούτε η καλύτερη ούτε η ενδεδειγμένη. Είναι αδύνατο να μη το γνωρίζουν ότι μόνο με σεβασμό του κοινοβουλευτικού διαλόγου οφείλουν να πορεύονται αλλά κάτι τους πιάνει και βγαίνουν από τους κανόνες. Και δεν μας αφήνει πολλές ελπίδες η στάση εκείνων των μελών των κομμάτων που δεν εκπέμπουν καμία σοβαρότητα για τη διαχείριση των ευθυνών που ανέλαβαν. Κι ενώ ξέρουν ότι οφείλουν να υπηρετούν τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες, καταντούν να εκτρέπονται και βέβαια αυτό δεν το κάνουν για καλό. Άλλα σχέδια έχουν στο μυαλό τους…

Θεανώ Βλάχου