Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Φέξε και γλίστρησα…

 «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερο χώρο στους πεζούς και στους ποδηλάτες», είπε προχθές ο Γιώργος Αρλέτος. Οι πολίτες το γνωρίζουμε αυτό και το ζητάμε εδώ και καιρό. Άρα, τον πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποίησε ο Αντιδήμαρχος Έργων πάει στη Δημοτική Αρχή, η οποία, μάλλον κάτι έχει… καταλάβει για την Παραλίμνιο, την οποία οι πολίτες θέλουν ελεύθερη από αυτοκίνητα, όμως δεν βλέπουμε να την πεζοδρομεί, έστω τις απογευματινές – βραδινές ώρες, όπως το προηγούμενο διάστημα με την έκθεση «Plasmata II» που τόσο το χάρηκε ο κόσμος. Μάλλον μόνο τα Σαββατοκύριακα, από το μεσημέρι του Σαββάτου ως το βράδυ της Κυριακής, θα κλείνουν τη Διον. Φιλοσόφου περιμετρικά του Κάστρου στα οχήματα! Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή… Εν τω μεταξύ, δοκιμαστική πεζοδρόμηση είχε γίνει και πέρυσι το καλοκαίρι, ο κόσμος ανταποκρίθηκε, αλλά ο Δήμος ακόμα στις σκέψεις είναι!

Κ.Α.

Ηχηρή αποχώρηση…

Μια ηχηρή αποχώρηση μετράει ενόψει των επικείμενων περιφερειακών εκλογών η παράταξη του Αλέξανδρου Καχριμάνη. Ο λόγος για την πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Ναυρόζογλου, η οποία μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποίησε την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις εκλογές. Ο κύκλος της ενασχόλησής της με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα άνοιξε το 2014 όπου εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, ενώ το 2019 κατέβηκε με την παράταξη Καχριμάνη όπου και κατάφερε να εκλεγεί. Είτε ως αντιπεριφερειάρχης είτε ως σύμβουλος υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια, ενώ εκπροσώπησε την Ήπειρο σε αρκετές τουριστικές εκθέσεις. Η ίδια πάντως είναι μέλος μιας νέας γενιάς στελεχών στην αυτοδιοίκηση και θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμη…

Ν.Γ.

Περί καθαριότητας…

 Δεν ξέρω αν συζητούν στο Δήμο μας τα θέματα καθαριότητας! Ένα είναι οφθαλμοφανές… Απορρίμματα υπάρχουν παντού. Τα μεγάλα αντικείμενα «διακοσμούν» τις γειτονιές και κανένας δεν λαμβάνει μέριμνα για τη λύση του προβλήματος. Αληθεύει ότι προσλαμβάνουν υπαλλήλους για την καθαριότητα και τους απασχολούν στα γραφεία; Χρειάζεται «τσαγανό» για να ασχολείσαι με τα κοινά… Ας ρίξουν μια ματιά στην Πάτρα. Κάτι θα διδαχθούν!

ΜΑΤ

Ξανά γυρίσματα!

Στο χωριό Γαναδιό της Κόνιτσας, άρχισαν τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό». Μια σειρά που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και από τα πρώτα επεισόδια καθήλωσε τους τηλεθεατές, οι οποίοι γνώρισαν αρκετές πτυχές της ζωής ενός από τους σύγχρονους Αγίους. Πέρα από τους σταθμούς του βίου του Αγίου που μαγνητίζει τα βλέμματα του κοινού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή το γεγονός ότι προβάλλονται αρκετά σημεία από την Κόνιτσα. 

Ν.Γ.

Έγινε… αρνάκι;

 Ο λύκος έγινε αρνάκι; Από το «Μητσοτάκης γιόκ» ο Ερντογάν αλλάζει στάση και αποδέχεται κοινό υπουργικό συμβούλιο Ελλάδας - Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη! Τι έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν, κανένας δεν ξέρει… Ίδωμεν! Όσο για τη διχοτόμηση της Κύπρου, σε κανένα όργανο της Ε.Ε δεν γίνεται λόγος. Περίεργες καταστάσεις…

Θ.

Πολύχρονη προσφορά…

Σε μια όμορφη δημοτική βραδιά στην Ηγουμενίτσα, όπου συμμετείχαν γνωστοί Ηπειρώτες ερμηνευτές και κλαρινίστες και την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος, τιμήθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Τζίμας. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος του επέδωσε τιμητική πλακέτα. Είναι γνωστή η πολύχρονη  προσφορά του Κώστα Τζίμα στη δημοτική παράδοση, καθώς μ' ένα δικό του ύφος και μια ξεχωριστή εσωτερική δυναμική αναδεικνύει γνήσια και ατόφια τα Ηπειρώτικα τραγούδια.

Η.Μ.

Η ίδια η πολιτική!

Η πολιτική που δημιούργησε το πρόβλημα του λαϊκισμού οφείλει η ίδια να το λύσει… Και αν ο Τσίπρας που ήταν επικεφαλής ενός κόμματος διαμαρτυρίας, που έκανε καριέρα με τοξικότητα, πόλωση, διχασμό και fake news τώρα που λέει ότι αποχωρεί, οι διάδοχοί του οφείλουν να αλλάξουν πρακτικές και πορεία. Θα τα καταφέρουν; Η οργανωτική πορεία τους θα το δείξει. Υπάρχουν σ’ αυτό το χώρο στελέχη με καλές σπουδές και  εργατικότητα. Αν τους αφήσει ο Τσίπρας να οργανωθούν και να δράσουν, ίσως καταφέρουν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ξαναγίνουν μεγάλο κόμμα που θα λειτουργεί με άλλες αρχές… Τίποτε δεν είναι δεδομένο. Χρειάζεται δουλειά και πολιτικό ήθος. Όλα μπορούν να γίνουν αν βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης.

Μαύρες σελίδες…

Θυμόμαστε τότε που υποτίθεται ότι ο Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, «συνεδρίαζε» για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι απ’ έξω περνούσαν οι σάκοι με τα πτώματα, ενώ στη θάλασσα πνίγονταν άνθρωποι χωρίς να φθάνει εκεί καμία βοήθεια. Τέτοια διαχείριση! Πώς να την ξεχάσουμε; Και τώρα, αυτός ο ίδιος πολιτικός με τις τόσες αδυναμίες, τολμούσε να κουνάει το δάχτυλο στο σημερινό πρωθυπουργό που όλοι αναγνωρίζουν, ακόμη και οι δικοί του ότι δεν μπορεί να τον φθάσει ούτε στο δαχτυλάκι του… Οι γνώσεις, η μόρφωσή του, η άμεση πληροφόρηση για όλα τα προβλήματα, οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα… Μακάρι να μην υπήρχε τέτοια υστέρηση σ’ αυτό τον τόπο. Όλα θα ήταν ευκολότερα στη διαχείρισή τους και για τον επικεφαλής…

Με άλλα μέτρα…

 Είναι ο ίδιος άνθρωπος που φωνάζει «σταύρωσον - σταύρωσον» τον Μητσοτάκη για κάθε αναποδιά, ακόμη και για το δυστύχημα στα Τέμπη! Αυτή η κατάσταση δεν πήγαινε  άλλο. Οφείλουν όλοι οι πολιτικοί να λειτουργούν με υπευθυνότητα και συναινετικά σε κοινές δράσεις όταν αυτές αφορούν στην οργάνωση του κράτους για τη διευκόλυνση των πολιτών. Δεν ξέρω αν ο λαλίστατος πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον κόπο να αξιολογήσει έστω μία φορά τη δική του παρουσία στην πολιτική ζωή και στον τόπο και αν απέδωσε την παραμικρή ευθύνη στον εαυτό του για όσα έπαιρναν στραβή πορεία. Κάποιοι λένε ότι ουδέποτε απέδωσε ευθύνες στον εαυτό του. Γι’ αυτό και απέφυγε να κάνει αυτοκριτική και για την τελευταία συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ… Εκείνος δήλωνε πάντα υπερήφανος για ΟΛΑ!

Έχουν το σκοπό τους!

 Ακούσαμε ότι εκείνοι που τον έπεισαν να παραιτηθεί ελπίζουν να τον διασώσουν για να επανέλθει όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός, αφού βρεθούν σε αδιέξοδα οι «απόγονοί του»! Ακούσαμε ότι δήλωσε στους κοντινούς του ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό, δηλαδή την αντίστροφη μέτρηση προς τον αφανισμό ενός κόμματος που κατάφερε να κυβερνήσει. Και ο Απόστολος Γκλέτσος, ιδιαίτερα φορτισμένος, ανέλαβε να συγκεντρώσει υπογραφές ώστε να πειστεί ο Τσίπρας να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι υποτιμά τους υπόλοιπους διεκδικητές του «θρόνου»! Είναι οι περισσότεροι πολιτικοί με σοβαρές σπουδές, με συνεπή στάση και νέες ιδέες. Αυτούς γιατί τους καταδίκασε τόσα χρόνια στην αφάνεια; Εκτός αν τους φοβόταν…

Θεανώ Βλάχου