Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τιμές στα… ύψη!

 Κόσμο έχει στα παράλια Πρέβεζας και Θεσπρωτίας αυτή την περίοδο, όμως όποιος πει ότι γίνεται το αδιαχώρητο όπως, ας πούμε, λίγο παλιότερα, ψέματα θα πει. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πού έχουν φτάσει οι τιμές φέτος. Για παράδειγμα, σε δημοφιλή παραλία στα Σύβοτα σετ ξαπλώστρες – ομπρέλα χρεώνεται 15 και 20 ευρώ, ανάλογα με το σημείο που αυτή βρίσκεται (φωτό). Ο δε καφές στο πλαστικό κοστίζει 4 ευρώ άνευ νερού που χρεώνεται έξτρα. Σε άλλη δημοφιλή παραλία, της Πάργας αυτή τη φορά, 20 ευρώ το σετ ξαπλώστρας, 4 ευρώ ο καφές (στο πλαστικό πάντα), 9 ευρώ το κλαμπ σάντουιτς, δηλαδή τοστ με πατάτες! Να τα λέμε αυτά, γιατί οι επαγγελματίες του τουρισμού, ορισμένοι όχι όλοι, γκρινιάζουν συνήθως για τον τζίρο και την κίνηση, έχουν όμως κι αυτοί το δικό τους μερίδιο ευθύνης!

Κ.Α.

Είναι φιλόζωοι;

 Όσοι βγάζουν τα κατοικίδιά τους περίπατο οφείλουν να αφήνουν καθαρά τα πεζοδρόμια. Βόλτα με το κατοικίδιο; Σακουλάκι και γάντι! Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τα πατημένα «απόβλητα»!

ΜΑΤ

Στη Θεσπρωτία…

 Στη Θεσπρωτία βρέθηκε για λίγες ώρες ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιος Σταμενίτης, βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ., λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Επισκέφτηκε το χωριό καταγωγής της γυναίκας του Γεωργίας Γκίκα, την Κεστρίνη και, όπως συνηθίζει, εκκλησιάστηκε πολύ σεμνά στο ναό του Αγίου Μηνά, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα. 

Η.Μ.

Δεινοπαθούν οι κάτοικοι!

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Σπύρου Λάμπρου κλπ. έχει τέτοιο φόρτο μέρα - νύχτα που δεν ησυχάζουν οι κάτοικοι ούτε τις βραδινές ώρες! Αν υπολογίσεις και τους εκκωφαντικούς θορύβους των μηχανόβιων αλλά και τη διέλευση των λεωφορείων, που υποτίθεται ότι απαγορεύονται, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Κάποτε ένας διοικητής τροχαίας είχε μαζέψει όλα τα μηχανάκια και τους υποχρέωσε να έχουν υπό έλεγχο τις εξατμίσεις. Σήμερα τι γίνεται;

Θ.

Αρνητική διαφήμιση…

 Τη δική του αρνητική εμπειρία από την αναζήτηση φοιτητικής στέγης στα Γιάννενα μοιράστηκε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης. Όπως είπε, ο γιος του πέρασε σε τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, έψαχνε να βρει σπίτι και ένας ιδιοκτήτης αποφάσισε πως θέλει… 2.500 ευρώ προκαταβολή για να του νοικιάσει διαμέρισμα! Ο κ. Παρτσαλάκης έκανε μάλιστα έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων να σεβαστούν τα παιδιά που πηγαίνουν σε άλλη πόλη για να σπουδάσουν, ενώ επικοινώνησε και με άλλους που αντιμετωπίζουν ανάλογα φαινόμενα. Ας ελπίσουμε η έκκληση του γνωστού ηθοποιού που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια να πιάσει τόπο και να… συμμαζευτούν κάποιοι ιδιοκτήτες και στην πόλη μας, οι οποίοι το έχουν παραξηλώσει!

Ν.Γ.

Είναι φιλόζωοι;

 Όσοι βγάζουν τα κατοικίδιά τους περίπατο οφείλουν να αφήνουν καθαρά τα πεζοδρόμια. Βόλτα με το κατοικίδιο; Σακουλάκι και γάντι! Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τα πατημένα «απόβλητα»!

ΜΑΤ

Ποιοι τα πετούν;

 «Καθαρίστε την Παμβώτιδα άμεσα» μας γράφει φίλη αναγνώστρια σε μήνυμα που μας έστειλε στο οποίο επισυνάπτει και μερικές φωτογραφίες από την λίμνη με έναν κύκνο να κολυμπάει ανάμεσα σε κλαδιά, φύλλα και κάποια σκουπίδια (φωτό). Να συμφωνήσουμε μαζί της ότι χρειάζεται να μαζευτούν τα απορρίμματα για να μην αντικρίζουμε άσχημες εικόνες κάνοντας βόλτα δίπλα στην Παμβώτιδα. Μήπως όμως πρέπει να σκεφτούμε και ποιοι πέταξαν συσκευασίες κρουασάν και κύπελλα καφέ στα νερά της; Και οι πολίτες έχουμε ευθύνες. Όλα όμως είναι θέμα παιδείας!

Κ.Α.

Χωρίς «βαρβάρους»

 Ο Τσίπρας απολαμβάνει διακοπές στις ΗΠΑ! Όλοι οι σύμβουλοι που είχε στο γραφείο του πού βρίσκονται; Και δεν είναι και λίγοι… Να υποθέσουμε ότι κάνουν διακοπές ή ψάχνουν για δουλειά; Άνεργη έμεινε και η Πόπη Τσαπανίδου; Πάντως, όσο βρισκόταν εδώ ο παραιτηθείς αρχηγός άρπαζε τις διάφορες «συνωμοσίες» που του σέρβιραν οι σύμβουλοί του και τις έκανε σημαίες… Μόνο που όλες αυτές οι πρακτικές δεν του βγήκαν σε καλό. Το ποσοστό του στις εκλογές του έδωσε όλες τις απαντήσεις. Οι πολίτες απέρριψαν και τον ίδιο και τις συμβουλές της Πόπης! Προτίμησαν τη σιγουριά και την ελπίδα για πρόοδο. Ούτε λαϊκισμός, ούτε τοξικότητα, ούτε διχασμός. Αρκετές δοκιμασίες πέρασαν. Τώρα απαιτούν καλύτερες λύσεις σε όλους τους τομείς για να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητά τους. 

Ένα, ένα με τη σειρά!

 Τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να πάρουν ένα-ένα τη σειρά τους και να λυθούν!  Ακόμη και οι βιώσιμες λύσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων είναι ένα μεγάλο αγκάθι για όλες τις κυβερνήσεις. Ακούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών έχουν αποκτήσει οικολογική συνείδηση που σημαίνει ότι τώρα μπορούν να γίνουν συνεργάσιμοι όταν πάρουν το σύνθημα της ανακύκλωσης. Το κράτος και η αυτοδιοίκηση θα δώσουν το σύνθημα; Οι πληροφορίες που φθάνουν σε μας λένε ότι ο όγκος των επικίνδυνων αποβλήτων που παράγεται στην Ε.Ε. συνεχώς αυξάνεται… Και για να γίνουν όλα καλύτερα οφείλουμε να αυξήσουμε την ανακύκλωση. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται ο όγκος των απορριμμάτων δεν μειώνεται…

 Καμία ενημέρωση…

 Δεν ξέρουμε εάν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αξιοποιούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να αντιμετωπιστούν τέτοια προβλήματα. Και αν συνεχίσουμε την ίδια τακτική, τότε η ζωή μας θα γίνει χειρότερη και η υγεία μας θα κινδυνεύει περισσότερο. Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα που οφείλει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει η κάθε κυβέρνηση. Είναι πολλά και διαφορετικά… Εκείνοι που αναλαμβάνουν τέτοιες ευθύνες οφείλουν να βρίσκουν τις καλύτερες λύσεις ώστε να αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα. Και αντί όλα τα κόμματα να συνδράμουν την όποια προσπάθεια αυτά επικεντρώνονται στο πώς θα δυσκολέψουν το έργο των κυβερνόντων, πώς θα συκοφαντήσουν την όποια ενέργεια και πώς θα καταφέρουν να μην αξιολογήσουν θετικά οι πολίτες όσα υλοποιούνται.

Καλοκαιρινός εφιάλτης!

 Από τις 17 Ιουλίου καίγεται η χώρα μας! Ανυπολόγιστες και πάλι οι καταστροφικές συνέπειες. Κανείς δεν έχει ξεδιαλύνει αν τελικά φταίει η κλιματική αλλαγή ή οι ανεγκέφαλοι εμπρηστές που ακόμη και για πολιτικές εμπάθειες ανάβουν ένα σπίρτο κι ας γίνει ό,τι γίνει… Αρκεί να έρθει σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση! Οι πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια χτυπούν ανελέητα τη χώρα μας, απειλούν την εδαφική ακεραιότητά μας αλλά και την επιβίωση του ελληνικού κράτους. Και όλοι το ξέρουμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στον κρατικό μηχανισμό. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ταχύτατα τόσο για την προστασία και τη διαχείριση των δασών, όσο και για τις διώξεις των παραβατών που πρέπει να αντιμετωπίζονται ωσάν να παραβιάζουν τους νόμους για την εθνική ασφάλεια…

Θεανώ Βλάχου