Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Εργασιακή επιμόρφωση…

Δεν ξέρω πώς κατάφεραν οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικάλων να λειτουργούν τόσο υποδειγματικά… Στα δική μας πόλη, όλα πάνε στραβά… Τηλεφωνείς στο 31448 και δηλώνεις ότι είναι καμένη η λάμπα σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας και αδιαφορούν! Θα μου πείτε ότι δεν βλέπουν ούτε την κατάσταση στο Δημαρχείο και θα φροντίσουν και παρά έξω; Στην πρόσοψη και στην πλαϊνή πλευρά του  ξέφτισαν οι σοφάδες και εκείνοι «δεν βλέπουν»!

ΜΑΤ

Ξενομανία χωρίς... ξένους! 

 Μετά  το Skloupo Run του Σκλούπου και την εκδήλωση «Mylos Day» στη Μεγάλη Γότιστα οι... πολυπληθείς ξένοι τουρίστες ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση σήμερα στο Zaravina Pogoni Festival και την Παρασκευή στο Ζero Festival στη Φιλιππιάδα! Πού τους είδαμε τους τουρίστες; Πουθενά, αλλά δεν μπορεί για να επιμένουν στις ξενόγλωσσες ονομασίες οι διοργανωτές φορείς, κάτι περισσότερο θα ξέρουν, διαφορετικά θα θυμίζουν κάτι από τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου...

Ν.

Εργασιών συνέχεια…

Συνεχίζονται οι εργασίες που ξεκίνησαν από τις 30 Ιουλίου σε κεντρικές οδούς της πόλης για την ολοκλήρωση συνδέσεων υφιστάμενων δικτύων πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων. Για τον σχεδιασμό της αναμόρφωσης των οδών, ελήφθη υπόψη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών. Στο πλαίσιο αυτό εκτελούνται καθημερινά οι εργασίες και στην οδό της 28ης Οκτωβρίου με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων στο αριστερό ρεύμα της οδού. Οι συνεχείς προεκτάσεις πεζοδρομίων σε κεντρικά σημεία της πόλης δυσκολεύουν σε πολλές περιπτώσεις την ομαλή διέλευση των οχημάτων, ενώ όσον αφορά τις θέσεις πάρκινγκ αυτές στο κέντρο της πόλης μειώνονται συνεχώς.

Ν.Γ.

Στερνή τους γνώση;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζιος εξέφρασε την αντίθεσή του με την εξαρτημένη από τα κόμματα αυτοδιοίκηση! Ποιοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες αυτή τη μέθοδο; Μήπως τα λεγόμενα «πασόκια»; Και τώρα; Θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες για να απεξαρτηθεί η αυτοδιοίκηση από τέτοια μπλεξίματα…

Θ.

Μια συμβολική κίνηση!

Μια συμβολική κίνηση πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας. Αντιπροσωπεία της οργάνωσης μαζί με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων Π. Κωλέτσο είχαν συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή Αντώνη Θεοχάρη και Αξ/κους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Άρτας. Παράλληλα έδωσαν μπουκαλάκια νερού, τα οποία είναι απαραίτητα στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Όπως είπαν και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ είναι ένα από τα ελάχιστα που μπορούν να προσφέρουν στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος που δίνει τον καλύτερό του εαυτό με κίνδυνο τη ζωή τους. Τέτοιες κινήσεις από νέους ανθρώπους σε εργαζόμενους που δίνουν τέτοιες μάχες αυτό το διάστημα, έχουν φυσικά τον συμβολισμό τους.

Ν.Γ. 

Γιορτή κτηνοτροφίας στην Αετομηλίτσα…

Έγινε και φέτος σε υψόμετρο 1.520 μ., στην Αετομηλίτσα, η γιορτή της κτηνοτροφίας. Πέρα από τους παραδοσιακούς χορούς, συζητήθηκαν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, που είναι πολλά. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της περιφέρειας για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της προάσπισης των κτηνοτρόφων. Ωστόσο χρειάζεται, όπως είπε, η Πολιτεία να κάνει πολλά ακόμη για τον πρωτογενή τομέα. 

Η.Μ.

Συσσωρευμένα προβλήματα…

 Οι περισσότεροι από μας τους απλούς πολίτες ενδιαφερόμαστε γι’ αυτά που απασχολούν την καθημερινότητά μας και δεν ασχολούμαστε με θέματα που τα κόμματα επιλέγουν να φέρουν στην επικαιρότητα… Κύριο μέλημα των εκπροσώπων των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι να καταφέρουν με την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση να μειώσουν την εμπιστοσύνη που οι πολίτες δείχνουν στον πρωθυπουργό που βρίσκεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις! Και αυτό τους ενοχλεί… Βλέπεις, οι μεγάλες κρίσεις αυτής της εποχής χρειάστηκαν ικανό τιμονιέρη για να μας βγάλει στο ξέφωτο. Κανένας αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης δεν έχει τέτοια προσόντα… Ιδιαίτερα ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έδωσε δείγμα γραφής και απέτυχε…

Ιδιαίτερος ζήλος…

Έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για τις παρακολουθήσεις κι ας ξέρουν όλοι  ότι είχε λερωμένη τη φωλιά του… Ο Λαφαζάνης είχε κάνει πολύ σοβαρές καταγγελίες, όπως και το ΚΚΕ, από το 2016 και μετά, αλλά δεν θυμόμαστε να επέδειξε τότε ο κ. Τσίπρας ούτε την ευαισθησία, ούτε το ζήλο που επέδειξε πρόσφατα, παίρνοντας επάνω του  και την υπεράσπιση του Ανδρουλάκη. Επέδειξε  μεγαλύτερο ζήλο και από τον παθόντα. Και αν οι πολιτικοί δεν έχουν την ίδια στάση είτε κυβερνούν, είτε βρίσκονται στην αντιπολίτευση, τότε χάνουν την αξιοπιστία τους και ό,τι και να λένε δεν τους παρακολουθούμε. Κι ενώ θάπρεπε να εστιάζουν όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί το ενδιαφέρον τους στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, αυτοί «λιάζονται»!

Αυτό κατάλαβε;

 Κρίθηκε ως πρωτοφανής η στάση του Τσίπρα, ο οποίος κάποια στιγμή επέλεξε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι εξ αιτίας των πολιτικών που εφάρμοζε η κοινωνία βίωσε μια πρωτοφανή λαίλαπα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις! Αλήθεια, αυτό κατάλαβε ο πρώην «ηγέτης» της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κρίμα! Αυτό όμως εξηγεί και το γιατί δεν τόλμησε να κάνει εσωκομματικές εκλογές με δεύτερο ή και τρίτο συνυποψήφιο… Μόνο με τον εαυτό του τα έβγαζε πέρα… Οι συγκρίσεις δεν ήταν στις επιλογές του… Πάντως, είτε θέλει να το παραδεχθεί είτε όχι, ο σημερινός πρωθυπουργός με τις ενέργειές του ξεπέρασε μία σειρά μεγάλων κρίσεων, που η αντιμετώπισή τους απαιτούσε υψηλή νοημοσύνη,  σχέδιο δράσης και πολλή δουλειά… Και όσα σχέδια ανωμαλίας και αν απεργάζονται κύκλοι της αντιπολίτευσης, η χώρα θα βγει στο ξέφωτο προς όφελος και ημών των ταπεινών Ελλήνων.

Τόσα εμπόδια…

Είναι κρίμα που η αντιπολίτευση δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Φαίνεται πως οι πρωτοβουλίες του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ενόχλησαν μόνο την αντιπολίτευση, αλλά ξένες εφημερίδες αναρωτήθηκαν αν ο Πούτιν βρισκόταν πίσω από την απόπειρα αποσταθεροποίησης του Μητσοτάκη! Και εκείνος ίσως έχει λόγο να καταφέρεται εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού από την ώρα που πήρε θέση υπέρ της Ουκρανίας σ’ αυτόν τον επαίσχυντο πόλεμο… Και όσα αφορούν τη χώρα μας γίνονται εύκολα γνωστά. Γιατί και ξεπεράσαμε με επιτυχία μία σειρά μεγάλων κρίσεων, όπως είναι το μεταναστευτικό, το οποίο προσπαθεί η Τουρκία να επαναφέρει στην επικαιρότητα βοηθώντας τον Πούτιν να πάρει το αίμα του πίσω, και το πρόβλημα με τον κορονοϊό και την ενεργειακή κρίση…

Θεανώ Βλάχου