Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Στην… επόμενη θητεία!

«Προσοχή εκτελούνται έργα» προειδοποιεί η πινακίδα στη μικρή νησίδα της Πλατείας Πάργης, η οποία εδώ και περίπου ένα δεκάμηνο, ίσως και παραπάνω παραμένει μισοτελειωμένη όπως και οι υπόλοιπες στην ίδια Πλατεία. Τελευταίο που έγινε ήταν η τοποθέτηση νέας κολώνας φωτισμού πριν τρεις - τέσσερις μήνες. Παραπληροφορεί λοιπόν η πινακίδα. Έργα στην Πλατεία Πάργης δεν γίνονται εδώ και καιρό. Οι παρεμβάσεις έχουν μεταφερθεί στο άνω τμήμα της Χαριλάου Τρικούπη. Υποθέτουμε ότι τα υπόλοιπα των εργασιών θα γίνουν από την επόμενη δημοτική αρχή, όποια και να είναι αυτή!

Κ.Α.

Mακρύς κατάλογος…

Τελικά δεν μπορούν να χαρούν ούτε το ποδόσφαιρο! Με την οπαδική βία χάνει και αυτό το ενδιαφέρον του! Μακρύς ο κατάλογος βίας στα γήπεδα και ολόκληρες πόλεις δεινοπαθούν από τα οπαδικά συνθήματα στους τοίχους, στις εισόδους κατοικιών, στα παραθυρόφυλλα… Κάτι πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ!

ΜΑΤ

Κάτι ύποπτο…

Ξέσπασαν μόνες τους ταυτόχρονα 15 πυρκαγιές στον Έβρο, στη Ροδόπη και στην Καβάλα; Ποιος δεν πιστεύει ότι κάτι «ύποπτο» συμβαίνει στη χώρα μας; Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής διασπάστηκαν, οι πυρκαγιές έκαιγαν παρθένα δάση, ενώ οι εστίες πέρασαν κοντά σε στρατόπεδα… Οι ένοπλες δυνάμεις οργανώνουν την πρόληψη των πυρκαγιών σύμφωνα με το δείκτη επικινδυνότητας. Για να δούμε…

Θ. 

Εξαιρετικοί κλαρινίστες...

Ο Βαλάντης Βρακάς είναι ένας φημισμένος κλαρινίστας στην Ήπειρο, ο οποίος διαθέτει, εκτός από τη μουσική δεξιοτεχνία του και ήθος ως χαρακτήρας. Διασκεδάζει αυθεντικά τον κόσμο και τα ακούσματά του έχουν παραδοσιακό χαρακτήρα. Συμμετέχει ενεργά στη διασκέδαση των ανθρώπων, στην οποία δίνει ένα ποιοτικό επίπεδο, αλλά και συμβάλλει συνειδητά στη διατήρηση της γνήσιας δημοτικής μουσικής. Στα βήματά του βαδίζει και ο νεαρός γιος του Νίκος, ο οποίος μ' ένα πηγαίο τρόπο παίζει το κλαρίνο και βγάζει αποθέματα από την καρδιά του.

Η.Μ. 

Για τι μας περνάει;

«Ποιος είμαι εγώ να τιμωρήσω τον Θωμά Μπέγκα. Εγώ δεν πάω εκδικητικά. Με ενδιαφέρει να γίνουν πράγματα στην πόλη», διαβεβαίωσε χθες ο Φίλιππας Φίλιος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο με αφορμή την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». Και για του… λόγου το αληθές, ερωτηθείς για τις αιτίες που τον οδήγησαν στην «αγκαλιά» του Δημ. Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι η «άλλη παράταξη» (η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»), τον «ανέτρεψε» το 2014, εννοώντας προφανώς την ήττα του στις εσωπαραταξιακές εκλογές της χρονιάς εκείνης από τον Θ. Μπέγκα! Πόσο κρίμα είναι ο κ. Φίλιος με πορεία σχεδόν μισού αιώνα στα τοπικά κοινά να θεωρεί σήμερα ότι οι Γιαννιώτες είτε πάσχουμε από αμνησία, είτε τρώμε κουτόχορτο!

Κ.Α.

Δεν έχει κριθεί τίποτε!

Παρά τη σιγουριά ορισμένων υποψηφίων δημάρχων στους Δήμους της Ηπείρου για την εκλογή τους, ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτε, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα. Άρα σίγουρος δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και να καταμετρηθούν οι ψήφοι. Αλλά και ο κόσμος δεν εκφράζεται, πέραν των υποψηφίων και των συγγενών τους, για το ποιους θα υποστηρίξει, οπότε δεν είναι ασφαλή τα όποια συμπεράσματα και όλα θα κριθούν, ούτως ή άλλως στην κάλπη. Το μόνο, λοιπόν, που έχουν να κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, στο χρόνο, που απομένει, είναι ένας καθαρός αγώνας, με προγραμματικές θέσεις και τελικός κριτής, ο λαός, θα ψηφίσει με τα δικά του κριτήρια.

Η.Μ.

* * * 

Ούτε που καταλάβαιναν!

Κάθε νέα κυβέρνηση που έρχονταν και αποχωρούσε ούτε που καταλάβαινε ποια είναι η δημόσια περιουσία, πόση είναι η αξία της και αν την εκμεταλλεύεται το κράτος προς όφελος των πολιτών της… Γι’ αυτό και πολύ εύκολα τη δήμευσε ο Τσίπρας για 99 χρόνια χωρίς να νιώσει τύψεις και χωρίς να προσπαθήσει να αντισταθεί στις επιδιώξεις ξένων παραγόντων. Και η επιτροπή διαχείρισης ακόμη βρίσκεται στο εξωτερικό; Ποιος ξέρει τι έχουν «μαγειρέψει» μέχρι σήμερα. Το θέμα δεν απασχόλησε την επικαιρότητα! Είναι ανύπαρκτο;  Για όλα αυτά  δεν απολογήθηκε κανένας  πολιτικός! Ξεχάστηκε το θέμα;  Και το Δημόσιο δεν έχει μόνο χρήματα αλλά κατέχει κτήματα, οικόπεδα, μετοχές, δικαιώματα ιδιοκτησίας σε κτήρια κλπ… Αυτά προσφέρουν σήμερα κάτι στον ελληνικό λαό;

Γι’ αυτό ο πόλεμος…

Και τώρα που φαίνεται να μπαίνουν όλα σε τροχιά ελέγχου, στελέχη της αντιπολίτευσης στήνουν πόλεμο στην κυβέρνηση από φόβο ότι θα μπορέσουν οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν καταστάσεις και τότε εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε σημαντικό για τον τόπο θα βγουν σε «σύνταξη» διαρκείας… Και η εξουσία προσφέρει μύρια όσα οφέλη που δεν θέλουν να τα στερηθούν κι ας μην έχουν τίποτε σημαντικό να προτείνουν. Με το ότι χάνουν τον καιρό τους εστιάζοντας μόνο στις αντιπολιτευτικές κορώνες δεν βοηθάνε ούτε στην υλοποίηση προγραμμάτων εκσυγχρονισμού, ούτε στην καλύτερη αντιμετώπιση των κρίσεων που εμφανίστηκαν και στον τόπο μας και θα εξακολουθούν να είναι ενεργές και να ταλαιπωρούν τους λαούς… Η επιπολαιότητα δεν χτίζει τίποτε θετικό! 

Για πρώτη φορά…

Όλα αυτά που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση δεν τα ακούσαμε άλλη φορά και είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ο πρωθυπουργός δεν έχει κόμπλεξ και επιλέγει και μπορεί να συνεργάζεται με ικανούς συνεργάτες όλων των ιδεολογιών. Αν κατάφερναν για μια φορά τα στελέχη της αντιπολίτευσης, λόγω των εκτάκτων αναγκών που αντιμετωπίζουμε, να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και να αποφύγουν τις στείρες αντιπαλότητες, ώστε να δουν όλοι μαζί τι μπορούν να κάνουν για να βγούμε κάποτε στο ξέφωτο θα ήταν ευχής έργο και θα αποδείκνυαν για μια φορά ότι αξίζουν την τιμή που τους κάνουν οι Έλληνες πολίτες να τους στέλνουν στη Bουλή των Ελλήνων για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Και σ’ αυτό το καλύτερο δεν περιλαμβάνεται η στείρα αντιπολιτευτική πρακτική…

Θα προκύπτουν οφέλη!

Η μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ετοίμασαν τα δύο αξιόλογα κυβερνητικά στελέχη, Πιερρακάκης και Σκυλακάκης θα οδηγήσει σε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά αλλά θα συντελέσει και στην τεράστια εξοικονόμηση πόρων… Αλλά όλη αυτή την προεργασία εμείς δεν είμαστε σε θέση να την αξιολογήσουμε και η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, όμως την πολεμάει με όλες της τις δυνάμεις από φόβο πως ό,τι καλό προκύπτει θα το χρεώνεται ο μεγάλος τους αντίπαλος ο Μητσοτάκης… Και μέσα σ’ αυτή την αντιπαλότητα τα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη διεθνή κοινότητα, μαζί και τη δική μας χώρα, μας τρομοκρατούν, αφού δεν ξέρουμε τι μέρα μας ξημερώνει, τι θα γίνει αύριο και πώς θα το αντιμετωπίσουν οι λαοί και εμείς μαζί τους…

Θεανώ Βλάχου