Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Νυχθημερόν στο πόδι!

 Ο πρωθυπουργός προχωράει ακάθεκτος και στον ανασχηματισμό του κράτους! Δύσκολη υπόθεση γιατί όλα είναι σκουριασμένα και παρατημένα. Θα το πετύχει ή τα διάφορα συμφέροντα θα του βάζουν εμπόδια; Να υποθέσω ότι θα μπορούσε σύσσωμη η Βουλή να συνεργήσει σ’ αυτή την προσπάθεια, αλλά δεν έχω τέτοιες ελπίδες….

MAT

Τον ανακάλεσε στην τάξη!

 Θεωρίες συνομωσίας για ανεμογεννήτριες και εμπρησμούς και βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού συμπεριέλαβε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Οι διάφοροι απρεπείς χαρακτηρισμοί του επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» προκάλεσαν τη δικαιολογημένη παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος τον ανακάλεσε στην τάξη και του ζήτησε να επιδεικνύει μεγαλύτερη σοβαρότητα. Πάντως, από την αρχή της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας και με τα νέα δύσκολα δεδομένα της οκτακομματικής Βουλής, ο Κ. Τασούλας έχει πολλή δουλειά, όμως τα πάει περίφημα, βάζοντας κάθε φορά τα πράγματα στη θέση τους!

Ν.Γ.

Δεν έχουν φώτα;

 Δεν ξέρουμε αν έχει μείνει «ακέφαλο» ή όχι το ΠΕΑΚΙ καθώς ο μέχρι πρότινος Πρόεδρός του Παντελής Κολόκας έχει βάλει πλώρη για Δήμο Ιωαννιτών και δεν έχει οριστεί νέα Διοίκηση. Όμως εκεί στο Εθνικό Στάδιο δεν χρειάζεται... πολιτική απόφαση για να ανάβουν τα φώτα οι υπεύθυνοι από τις 8 και μετά που πλέον πέφτει σκοτάδι. Προχθές έβλεπε κανείς αθλητές και πολίτες που αθλούνται στον χώρο του να το κάνουν στο ημίφως και μετά τις 8.30 μ.μ. σε πλήρες σκοτάδι! Το να ανάβουν κάποια φώτα στο «Ζωσιμάδες» για καμιά ώρα, προς το παρόν, δηλαδή ώσπου να κλείσει στις 9 μ.μ., δεν είναι μεγάλο έξοδο, νομίζουμε…

Κ.Α.

Το μεγάλο στοίχημα…

 Έβαλε στοίχημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι με τις παρεμβάσεις του στο σύστημα υγείας θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Θα αναμορφώσει το ΕΣΥ με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αλλά και στις κοινωνικές δομές. Εντοπίζονται ένα - ένα τα εμπόδια που βραχυκύκλωναν το σύστημα και εκτοπίζονται. Είναι πιο εύκολο να ιδρύσεις ένα σύστημα απ’ την αρχή παρά να προσπαθήσεις να το εξυγιάνεις. 

Θ. 

Διέψευσαν φήμες!

 Κάποιοι έλεγαν μέχρι προχθές -ή μάλλον εξέφραζαν κρυφή ευχή- ότι ο Λάμπρος Γεωργόπουλος στην Περιφέρεια και ο Παντελής Κολόκας στον Δήμο Ιωαννιτών δεν θα καταφέρουν να κλείσουν ψηφοδέλτια και θα αποσυρθούν από την κούρσα των εκλογών ή θα προχωρήσουν σε συνεργασίες με άλλες παρατάξεις. Τους διέψευσαν και οι δύο! Και πλέον έχουν μεταβληθεί σε αστάθμητους παράγοντες που σε ένα βαθμό τον οποίο δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει θα επηρεάσουν τα πράγματα σε Περιφέρεια και Δήμο. Η κάλπη της 8ης Οκτωβρίου θα έχει πολύ ενδιαφέρον, τελικά… 

Κ.Α.

Και με πτυχίο Νομικής!

Μέρα χαράς ήταν η Πέμπτη για την οικογένεια του συντάκτη του «Πρωϊνού Λόγου» Νίκου Γιωτίτσα, καθώς η αδερφή του Χρυσή(φωτό) πήρε το πτυχίο της Νομικής Σχολής κατά την ορκωμοσία των αποφοίτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά το τμήμα της Φιλολογίας Ιωαννίνων απ’ όπου αποφοίτησε, η Χρυσή έδωσε κατατακτήριες και πέτυχε την εισαγωγή της στη Νομική, ολοκλήρωσε τις σπουδές της με επιτυχία και πλέον ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πορεία της σ’ αυτή την επιστήμη. Από τη στήλη ευχές για καλή σταδιοδρομία τόσο στην Χρυσή όσο και σε όλους τους υπόλοιπους Ηπειρώτες που αυτή την εποχή ολοκληρώνουν τις σπουδές και παίρνουν το πτυχίο τους!

«Π.Λ.»

 Ιδεολογική σύγχυση…

 Η ιδεολογική σύγχυση που διακατέχει τον Αλέξη Τσίπρα πού θα τον οδηγήσει; Τη μία λέει ότι είναι αριστερός αλλά τα βρίσκει πολύ καλά με τον υπερδεξιό Πάνο Καμένο και μετά στριμώχνεται να φωτογραφηθεί με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές εξοργίζοντας τότε τη Φώφη Γεννηματά! Και αμέσως μετά την εκλογή Ανδρουλάκη ξεφώνησε… βαρυσήμαντο λόγο με θέμα «δίκαιες ευκαιρίες για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης» σε εκδήλωση των σοσιαλιστών! Το τι τους είπε δεν το ξέρουμε, ούτε γνωρίζουμε ποιος του έγραψε την εισήγηση… Νομίζω ότι ήταν παρών και ο Ανδρουλάκης! Τι  έκανε τελικά με την απαίτηση Τσίπρα να συμμετέχει στις συναντήσεις των σοσιαλιστών; Πάντως, σε μία συνάντηση δεν είχε προσκληθεί ο πρώην «σοσιαλιστής» πρωθυπουργός…

Καινούριο «αστέρι»…

 Κάποιοι συμπολίτες μας που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν για τα αδιέξοδά τους… Ισχυρίζονταν ότι θα κατάφερναν να τιθασεύσουν τον κορονοϊό αν τηρούσαν με επιμέλεια τα μέτρα, αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν με τις κολοτούμπες του αρχηγού τους… Βλέπεις, φημίζεται διαχρονικά για την έλλειψη σταθερότητας σ’ αυτά που λέει και σ’ αυτά που κάνει… Για να δούμε τώρα, μετά τον Τσίπρα, ποιο αστέρι θα ξεπεταχτεί που να έχει τουλάχιστον σοβαρότητα στην άσκηση των όποιων καθηκόντων του, είτε στην αντιπολίτευση είτε και σε κυβερνητικό ρόλο… Στην μετά Μητσοτάκη εποχή όλα θα είναι διαφορετικά. Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και πολλή δουλειά κανένας δεν θα κριθεί ικανός για να συνεχίσει το έργο που ήδη ξεκίνησε να εφαρμόζεται… Οι προχειρότητες πήραν τέλος. 

Πρώτοι στην άρνηση!

Και μέσα στην πανδημία μόνο άρνηση έβγαζε για τον τρόπο διαχείρισής της από την κυβέρνηση! Και για να συναινέσει και να συμπράξει στη διαχείριση της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής! Φαίνεται ότι αμφισβητούσε τα πτυχία των ιατρών που συμμετείχαν στην προσπάθεια που γινόταν στη χώρα μας για να καταπολεμηθεί η πανδημία και γι’ αυτό κρατούσαν τα στελέχη του αυτή την αρνητική στάση… Αν ήταν να γίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο κόμμα ας του έστελναν οι γιατροί που συμμετείχαν στις επιτροπές τα πτυχία και τις άλλες περγαμηνές τους για να τα κρίνει ο Πολάκης και να δούμε ποιους θα έβγαζε εκτός και ποιους θα ενέκρινε… Συμφωνούσε και ο κ. Ξανθός με αυτές τις γελοιότητες; Δεν το πιστεύω… Είναι σοβαρός πολιτικός και άριστος επιστήμονας!

 Κάτι δημιουργικό…

 Καθημερινά αρνητική κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό ασκούσε ο κ. Τσίπρας… Θα τον έβλεπε και στον ύπνο του! Ας έκανε πρώτα μία αναδρομή σε όσα έλεγε και σε όσα έκανε όταν του δώσαμε την ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα μας. Θα ήταν διδακτικό για εκείνον! Βλέπεις, θα τα καταργούσε όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο! Εκείνος δεν αντιλήφθηκε ούτε τη δυσλειτουργία του ΕΦΚΑ και άφηνε χωρίς σύνταξη χιλιάδες συμπολίτες μας που δούλεψαν μια ζωή και περνούσαν πολύ δύσκολα λόγω της δυσλειτουργίας του ταμείου που όφειλε να τους χορηγεί άμεσα τις συντάξεις τους… Όσο για τις άλλες καθυστερήσεις, ούτε που κατάλαβε τι γινόταν στη χώρα που υποτίθεται ότι εκείνος κυβερνούσε… Βλέπεις, η «δουλειά» δεν ήταν επιλογή του. Μόνο στον καταγγελτικό λόγο είχε έφεση…

Θεανώ Βλάχου