Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Κοινωνική αλληλεγγύη…

 Μπαίνει κανείς στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου και βλέπει έναν τεράστιο όγκο ειδών πρώτης ανάγκης, εμφιαλωμένων νερών, τροφίμων, φαρμάκων κλπ. τα οποία συγκεντρώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να αποστείλει στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ήδη έχουν σταλεί πολλά πράγματα από την Ήπειρο στη γειτονική περιφέρεια, με φορείς, ομάδες, συλλόγους και απλούς πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία. Μία αισιόδοξη νότα αυτή μέσα στην δύσκολη συγκυρία, όπου τόσοι άνθρωποι βλέπουν τις ζωές τους να γίνονται άνω – κάτω!

Κ.Α.

Εξωφρενικές χρεώσεις!

Κατά καιρούς όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες καταχρηστικών πρακτικών από τραπεζικά ιδρύματα, κάτι όμως που αντιλαμβανόμαστε αργά και αφού έχει διεκπεραιωθεί η όποια διαδικασία. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση πάντως είναι οι υπέρογκες χρεώσεις που αφορούν το συνάλλαγμα. Συμπολίτης που πήγε προ ημερών στην Εθνική τράπεζα για να μετατρέψει 20 δολάρια σε ευρώ, έμεινε ενεός όταν γι’ αυτό το ποσό η τράπεζα του κράτησε προμήθεια 6 ολόκληρα ευρώ (φωτό).

Ανεξέλεγκτα λοιπόν τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα χρεώνουν ό,τι θέλουν και αφού κανείς (θα έπρεπε η Πολιτεία) δεν τους βάζει όρια, γιατί να σταματήσουν; 

Ε.Κ.

Από τις εξαιρέσεις…

 Όπως είναι γνωστό, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά της για το ποιον θα στηρίξει στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενη και τον θεσμικό ρόλο που έχει. Η Αρτινιά πολιτικός ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών να συγχαρούν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή «Live News» στο Mega, έκανε λόγο για μία «ισχυρότατη και αδιαμφισβήτητη εντολή» στον Στέφανο Κασσελάκη, επισημαίνοντας πως δεν βοηθάει η κριτική που του ασκείται. Όσο και να το επισημαίνει πάντως, δεν πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν τόσο εύκολα μια αγαπημένη οικογένεια!

Ν.Γ.

Επιτυχημένο αντάμωμα...

 Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Αντάμωμα της Ένωσης Γυναικών Αγίων Σαράντα «Ρόδον το Αμάραντον». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος στο αρχαίο θέατρο του Βουθρωτού, υπό την αιγίδα της «Greece in Albania - Greqia në Shqipëri» και του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο. Παραβρέθηκε δε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Δημήτρης Σαχαρίδης. Ο πολιτισμός είναι ένα ενωτικό στοιχείο ανάμεσα στους λαούς, που πρέπει να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί. 

Η.Μ.

Έμεινε με… χώμα!

Κι όμως, υπάρχει ακόμα ένα γήπεδο στο Λεκανοπέδιο το οποίο έχει απομείνει με χώμα. Είναι αυτό των Σεισμοπλήκτων, με το οποίο η στήλη έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν.  Επί δημαρχίας Φίλιου ήταν να γίνει με χόρτο, επί δημαρχίας Μπέγκα είχε ακουστεί και πάλι ότι θα το έφτιαχναν, ενώ και η σημερινή Δημοτική Αρχή τελικά δεν… πρόλαβε, παρόλο που έλεγαν ότι το είχαν ως έργο σε προτεραιότητα! Ας αναμένουν λοιπόν οι κάτοικοι της περιοχής την επόμενη διοίκηση στον Δήμο με την ελπίδα ότι εκείνη θα ασχοληθεί σοβαρά με το γήπεδό τους. Πόσο μεγάλο έργο είναι, πια; Λογικά δεν κοστίζει και… εκατομμύρια! Άρα, κάτι άλλο φταίει εδώ… (Η φωτό από τους «Σκεπτόμενους Πολίτες»).

Κ.Α.

Χείμαρρος… 

Κυριολεκτικά… χείμαρρος ήταν προχθές ο Νίκος Γκόντας στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό ITV  και τον Βλάση Ντόκα. «Κύριο σύνθημα της παράταξής μας είναι η σύγκριση του τότε με το τώρα», είπε χαρακτηριστικά. Και για να δώσει το… μέτρο σύγκρισης με τα πεπραγμένα του σήμερα, άρχισε να απαριθμεί όλα τα μεγάλα έργα της δικής του δημαρχιακής θητείας. Μακρύς ο κατάλογος, όπως αντιλαμβάνονται όσοι ξέρουν και θυμούνται! Όσο για τη σύγκριση με το τώρα, αυτή είναι άνιση. Πολύ άνιση…

Α. 

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον…

 Κοινή τηλεοπτική διακαναλική εμφάνιση όλων των επικεφαλής των συνδυασμών, ξεχωριστά σε Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών, προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Πράγματι, θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες – ψηφοφόρους να κρίνουν και να συγκρίνουν θέσεις και προγράμματα, πριν πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν. Πώς βλέπουν άραγε οι υπόλοιπες παρατάξεις την πρόταση αυτή; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουν και οι πολίτες ποιοι από τους υποψηφίους θα ήθελαν να συμμετέχουν σ’ ένα debate με τους συνυποψηφίους τους και ποιοι το αποφεύγουν, σαν… ο διάβολος το λιβάνι!

Ε. 

«Ξέχασαν» τον Ν. Τσόλη!

Φόρα έχει πάρει η υπό τον Δημ. Παπαγεωργίου Δημοτική Αρχή, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν περνά μέρα την τελευταία περίοδο, που να μην διαφημίζει έργα και παρεμβάσεις, ακόμη και εκείνες που άλλοι φρόντισαν να προχωρήσουν στην τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα υπαίθρια γυμναστήρια για δωρεάν άθληση, μια παρέμβαση που σχεδόν στο σύνολό της «έτρεξε» ο πρ. Αντιδήμαρχος Αθλητισμού (επί δημαρχίας Ελισάφ) Ν. Τσόλης, για τον οποίο όμως στο προχθεσινό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, δεν έκανε ούτε μια αναφορά! Είτε έγινε από… βιασύνη, είτε εσκεμμένα, λίγη σημασία έχει για τον Ν. Τσόλη, η προσφορά του οποίου σε θέματα αθλητισμού και διαχείρισης αδέσποτων, αναγνωρίζεται από τους δημότες! 

Ε.

Να μη ξεχάσουν!

Κορυφώνεται αυτές τις μέρες η προεκλογική περίοδος με τις σόλες στα παπούτσια των υποψηφίων να… λιώνουν, μιας και τρέχουν καθημερινά σε κάθε χωριό ή γειτονιά του Δήμου όπου κατεβαίνουν υποψήφιοι. Το περισσότερο τρέξιμο στις εκλογές το έχουν οι υποψήφιοι σε περιφερειακές παρατάξεις, καθώς πρέπει να «οργώσουν» τον Νομό για να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών. Μάλιστα, πολλά από τα χωριά του Νομού, ορισμένοι υποψήφιοι τα επισκέπτονται για πρώτη φορά και με αφορμή τις εκλογές στηρίζουν ως καταναλωτές και τα κατά τόπους καταστήματα εστίασης! Το ζήτημα είναι να μην τα ξεχάσουν μετά τις εκλογές και να κάνουν καμιά βόλτα πάλι σε αυτά, στηρίζοντας τους ανθρώπους που έχουν μαγαζί στην ύπαιθρο και κρατούν «θερμοπύλες»!

Γ.