Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Τα επινίκια!..

 Δεν έχουν τελειωμό τα συγχαρητήρια που δέχεται για την επανεκλογή του ο Αλέκος Καχριμάνης. Χθες το πρωί δύο ακόμη νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του στην Περιφέρεια για να τον συγχαρούν.  Ο λόγος για τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και για τον Δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο που επίσης κατάφερε να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Ειδικά η νίκη του Μιχάλη Πλιάκου με ποσοστό 57,09% είναι ιδιαίτερα επιβλητική με δεδομένο ότι στο Δήμο Ζίτσας κατέβαιναν τέσσερις παρατάξεις. Χαρούμενοι οι τρεις επανεκλεγέντες τοπικοί άρχοντες πόζαραν στο φακό υποσχόμενοι συνεργασία για το καλό του τόπου. Μακάρι…

Ν.Γ.

Σχεδόν… πανηγύρισε!

Αισιόδοξο ήταν προχθές βράδυ το κλίμα στο εκλογικό κέντρο της παράταξης του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ο ίδιος, εξάλλου, στη δημόσια δήλωσή του σχεδόν… πανηγύρισε για τη δεύτερη θέση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στείλατε ξεκάθαρο μήνυμα. Μας οδηγείτε στον δεύτερο γύρο με έναν σκοπό. Να πάμε τα Γιάννενα μπροστά»! Δύο τινά συμβαίνουν. Ή ο Δήμαρχος δεν ήταν σίγουρος ότι θα πάει στον δεύτερο γύρο και το αποτέλεσμα της Κυριακής τον χαροποίησε ή θεωρεί ότι μπορεί να κάνει την ερχόμενη Κυριακή μία ανατροπή ανάλογη με εκείνη που είχε πετύχει ο αείμνηστος Μ. Ελισάφ το 2019! Μόνο που έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα…

Κ.Α.

Μία γυναίκα…

Με την εκλογή της Μαρίας - Χριστίνας Αβέρωφ στο Μέτσοβο και καθώς η Ροζίνα Βαβέτση έχασε τον Δήμο Νικολάου Σκουφά της Άρτας, η Ήπειρος μένει πάλι με μία γυναίκα δήμαρχο! Δεύτερη δεν υπάρχει σε σύνολο 18 Δήμων στην Περιφέρειά μας. Η κ. Αβέρωφ λοιπόν θα είναι μόνη της απέναντι σε 17 συναδέλφους της δημάρχους την επόμενη πενταετία, ως μοναδική εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου! Δε νομίζουμε πάντως να το έχει αυτό ιδιαίτερο άγχος… Άλλα ζητήματα είναι εκείνα που θα την απασχολήσουν περισσότερο! 

Κ.Α.

Κέρασμα το κρασί!

 Κρασάκι έπιναν χθες στο περίπτερο της παράταξης του Γιάννη Στέφου «Κοινό των Ηπειρωτών». Κρασάκι κέρασαν και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής το περίπτερο και συνομίλησε με στελέχη, φίλους και υποψηφίους της παράταξης. Όσο για τον ίδιο τον Γ. Στέφο, αντιμετώπισε με ψυχραιμία το αρνητικό αποτέλεσμα, προαναγγέλλοντας δυναμικό αντιπολιτευτικό λόγο. Κάποια στιγμή πάντως, τον έκαναν να χαμογελάσει πλατιά δύο νεαροί που, περνώντας με μηχανή μπροστά από το περίπτερο, του φώναξαν «Γεια σου Στέφο αλάνι»!

Κ.Α.

Νταλίκες στο κέντρο…

Το περασμένο Σάββατο, παραμονή των εκλογών, άλλοι έτρεχαν να πείσουν ψηφοφόρους, άλλοι διχάζονταν για το ποια παράταξη ή ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν, ενώ υπήρχε και κόσμος που έτρεχε σε γάμους. Ένας γάμος μάλιστα έκλεψε την παράσταση, καθώς πήγαν στην εκκλησία με νταλίκες και φορτηγά, κορνάροντας έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ο πρωτότυπος αυτός τρόπος να συνοδεύσουν το ζευγάρι στην εκκλησία, μαγνήτισε τα βλέμματα των περαστικών που στην αρχή απόρησαν από πού προέρχονται τα κορναρίσματα. Να ευχηθούμε λοιπόν να ζήσουν οι νεόνυμφοι και η ζωή τους να είναι γεμάτη από τέτοιες εκπλήξεις!

Ν.Γ.

Δεν αξιολόγησαν…

Η κάλπη είναι απρόβλεπτη, οπότε οι εκάστοτε υποψήφιοι καλό είναι να δίνουν τον αγώνα τους προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, από το καλύτερο ως το χειρότερο, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε αποτέλεσμα και να το διαχειριστούν ανάλογα. Δυστυχώς, ορισμένοι ηγέτες παρατάξεων στον τόπο μας δεν προετοιμάστηκαν. Και έδειξαν να… πέφτουν από τα σύννεφα το βράδυ της Κυριακής, όταν διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους! Έτσι είναι όταν δεν μπορείς να αξιολογήσεις τις δυνάμεις σου. Η προσγείωση είναι απότομη και προκαλεί… βαθιά τραύματα!

Κ.

Mεγάλη μπουκιά φάε…

«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις», λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτό ταιριάζει γάντι και στην περίπτωση των ανθρώπων που διεκδικούν γενικά τη ψήφο μας αλλά και ειδικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από λόγια οι πολίτες χόρτασαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι είχαν υψηλές προσδοκίες, κάτι που δεν αποτυπώθηκε τελικά στην κάλπη. Ενδεικτικό παράδειγμα ο πρώην πλέον επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος με το σύνθημα «Πρώτοι από την πρώτη» και την προτροπή στους πολίτες να …στείλουν τους Αληπασάδες στον πάτο! Τα μεγάλα λόγια δεν ακούστηκαν τελικά εύηχα στους Ηπειρώτες, οι οποίοι έδωσαν χαμηλότερο ποσοστό στην παράταξή του σε σχέση με το 2019!

Γ. 

Τηλεοπτικό «εμπάργκο»!

 Για «εμπάργκο» των Γιαννιώτικων τηλεοπτικών σταθμών στο πρόσωπό του έκανε λόγο χθες ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Βίκυ Μιχέλη, ανέφερε ότι κανένα κανάλι δεν τον φιλοξένησε μέσα στην προεκλογική περίοδο, σε αντίθεση με τον βασικό του αντίπαλο, τον Γιάννη Καραμπίνα. «Δεν ήταν καθόλου ευχάριστο να με ρωτούν συνδημότες πότε θα βγω κι εγώ τηλεοπτικά να μιλήσω για τα πεπραγμένα και το πρόγραμμά μου, κάτι που τελικά δεν έγινε», είπε ο κ. Ντακαλέτσης και πρόσθεσε πως αυτή είναι μία παράμετρος που θα αξιολογηθεί το επόμενο διάστημα μαζί με άλλες!

Κ.

Έγινε κάστρο του!

 Σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση η παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα κατέκτησε άνετα την πρωτιά και στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας με ποσοστό κοντά στο 44% έναντι 21,24% του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Να σημειωθεί πως σε όλα σχεδόν τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας εξελέγησαν πρόεδροι με την παράταξη Μπέγκα. Μοναδικές εξαιρέσεις η Τοπική Κοινότητα Βασιλικής που βγήκε πρώτη η Τατιάνα Καλογιάννη και η Ηλιόκαλη όπου πρώτευσε ο Δ. Παπαγεωργίου. Και στον Κατσικά βγήκε πρώτη η «Ενότητα Πολιτών». Εκεί πάντως θα βγει πρόεδρος εκείνος που θα ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου. Να θυμίσουμε ότι ο Θωμάς Μπέγκας κατάγεται από το Κουτσελιό…

Γ.