Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Κρίσιμη αναμέτρηση…

 Την Κυριακή θα κριθεί ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, μεταξύ του Γιάννη Λώλου και του Παναγιώτη Νταή. Να θυμίσουμε ότι η διαφορά μεταξύ τους στον α’ γύρο είναι πολύ μικρή, καθώς προηγήθηκε ο κ. Λώλος με 500 ψήφους του κ. Νταή. Στη Δημοτική Ενότητα Ηγουμενίτσας, όπου είναι και οι περισσότεροι ψήφοι, ο Παναγιώτης Νταής ήρθε πρώτος με ποσοστό 35,23% και ψήφους 3.151, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η παράταξη Λώλου με 30,75%. Ο τρίτος στην κατάταξη Αντώνης Μπέζας (28,35%) δεν πήρε επίσημη θέση επί της επαναληπτικής εκλογής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Παναγιώτη Νταή. 

Η.

Ουσιαστική πρωτοβουλία…

Εύκολα, γρήγορα και στην καρδιά του κέντρου της πόλης μπορούν να αιμοδοτούν κάθε Πέμπτη οι πολίτες, μιας και στο πάρκο Αίγλη απέναντι από το Δικαστικό έχει στηθεί κοντέινερ για αιμοδοσία. Η πρωτοβουλία ανήκει  στην εθελοντική ομάδα Paguristas, στο παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΚΕΘΕΑ και άλλους φορείς - συλλόγους, ενώ στηρίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και τα δυο νοσοκομεία της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δίνουν αίμα κάθε Πέμπτη από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ουσιαστική πρωτοβουλία και ας ελπίσουμε να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα για αίμα ο κόσμος, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες!

Ν.Γ.

Μία διάκριση…

Να κι ένα καλό νέο. «Ο Σκάρος του Πέτρου Μόκα» κατηγοριοποιήθηκε ως μια από τις καλύτερες ταινίες ντοκιμαντέρ του 2022! Πρόκειται για ένα φιλμ που έχει στο επίκεντρο τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Συγκεκριμένα, παρακολουθεί τη ζωή, τη μουσική και τις παραδόσεις του Πέτρου Μόκα ο οποίος είναι προβατοτρόφος πέμπτης γενιάς από τους Καλαρρύτες, ζει στα βουνά της Πίνδου και συντηρεί το «μπούτσικο», μια σπάνια ράτσα προβάτου που συναντά κανείς στα βοσκοτόπια των Ανατολικών Τζουμέρκων. Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ που έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, έχει ο Τάσος Γεωργίου…

Κ.Α.

Τίμησαν τη μνήμη του…

 Τη μνήμη του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γιωτίτσα που έχασε τη ζωή του στις 5 Οκτωβρίου σε τροχαίο, τίμησε πριν την έναρξη του αγώνα Κυπέλλου με την Κρανούλα το απόγευμα της Τετάρτης ο ΠΑΟ Κουτσελιού και του αφιέρωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε φανέλα με το νούμερο 3 που φορούσε ο Δημήτρης στο Κουτσελιό, η φωτογραφία του αλλά και ένα πανό που έγραφε «Μήτσο πέτα ψηλά». Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Κουτσελιού, οι ποδοσφαιριστές της Κρανούλας, οι προπονητές, ο διαιτητής με τους βοηθούς, το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και φίλοι της ομάδας άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στη φωτογραφία του μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Συγκινητική η πρωτοβουλία των ιθυνόντων και των φίλων της ομάδας, την οποία αγάπησε και τίμησε τη φανέλα της ο εκλιπών ποδοσφαιριστής!

Ν.Γ.

Χάλασε το κλίμα!

To… χάλασε το κλίμα πολιτικού πολιτισμού που επικρατούσε μέχρι χθες ο Δήμαρχος, με τη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα όπου κάνει λόγο για «κέντρα ή παράκεντρα», τα οποία δεν θα επιτρέψει να γυρίσουν στα δημοτικά πράγματα και για εκφοβισμούς – εκβιασμούς στις Δημοτικές Ενότητες. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έδωσε, όμως αυτές οι αναφορές δημιουργούν εντυπώσεις και μία «φωτιά» τη βάζουν στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Όπως και η επίθεση που εξαπέλυσε στον Θωμά Μπέγκα, σημειώνοντας ότι στα πέντε χρόνια θητείας του άφησε μόνο… μακέτες και διαβουλεύσεις! Κάτι τον ανησύχησε τον Δημ. Παπαγεωργίου και ξεκίνησε «πόλεμο». Δεν εξηγείται αλλιώς…

Κ. 

Με ρυθμούς… χελώνας!

 Με ρυθμούς χελώνας γίνεται η ενσωμάτωση των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Μέχρι και χθες τo μεσημέρι η ενσωμάτωση σε σταυρούς στην περιφέρεια ήταν «κολλημένη» στο 90,53%, ενώ στο Δήμο Ιωαννιτών δεν είχε μπει η σταυροδοσία των υποψηφίων σε 24 εκλογικά τμήματα. Πρόκειται για μεγάλη καθυστέρηση μιας και πέρασαν τόσα εικοσιτετράωρα από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Πάντως, μπορεί κάθε υποψήφιος να δει τι σταυρούς πήρε σε κάθε εκλογικό τμήμα ξεχωριστά στη σελίδα του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων. Όπως και να έχει, σε μια εποχή που όλα γίνονται ψηφιακά, είναι αδιανόητο να υπάρχει καθυστέρηση τόσων ημερών…

Γ. 

Δεν κατέληξαν…

 Προχθές το απόγευμα συνεδρίασε, απ’ ό,τι μάθαμε, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής. Εκτός αυτών, στο… τραπέζι έπεσε και το ζήτημα στήριξης κάποιου εκ των δύο μονομάχων της ερχόμενης Κυριακής, με τους παρόντες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να διχάζονται! Κάπως έτσι, συμπέρασμα δεν βγήκε και ανακοίνωση στήριξης μάλλον δεν πρέπει να αναμένεται. Εξάλλου, υπάρχει και η «πικρή» εμπειρία του 2019 που κατέληξε στην απώλεια δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, οι οποίοι προσχώρησαν στη δημοτική αρχή του Μ. Ελισάφ!

Κ.

Περί πρωτιάς…

 Βιάστηκε μάλλον ο Φίλιππας Φίλιος να πανηγυρίσει την πρωτιά του σε σταυρούς όσον αφορά στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». «Η πρωτιά μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα» έγραψε την περασμένη Τρίτη σε ανάρτησή του. Όμως χθες το μεσημέρι η καταμέτρηση τον έφερνε τρίτο σε σταυρούς μετά τον Γιώργο Αρλέτο και την Ελένη Ακονίδου, με την οποία ωστόσο τον χώριζε μόλις μία ψήφος! Αδιαμφισβήτητα πρώτος λοιπόν ο νυν Αντιδήμαρχος Έργων, όμως και η τρίτη θέση ανάμεσα σε 99 υποψηφίους μπορεί να θεωρηθεί πρωτιά και για τον κ. Φίλιο. Αν ήταν αγώνας τρεξίματος θα ανέβαινε στο βάθρο. Μπορεί να μην ήταν χρυσό το μετάλλιο, θα ήταν όμως χάλκινο!

Α.