Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Αντίπαλος η αποχή!

 Κι όμως, ο μεγαλύτερος «αντίπαλος» του Θωμά Μπέγκα δεν είναι ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ούτε του Δημάρχου ο κ. Μπέγκας. Έχουν έναν κοινό αντίπαλο οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο Ιωαννιτών και αυτός δεν είναι άλλος από την αποχή. Δεν το ευχόμαστε, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αύριο από εκείνη της προηγούμενης Κυριακής που ήταν επίσης μεγάλη, οπότε το τελικό αποτέλεσμα να καθοριστεί από τους μισούς ή και λιγότερους ακόμα Γιαννιώτες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει κάτι… Δήμαρχος θα βγει, έστω και αν η αποχή φτάσει το… 80%. Κακό του κεφαλιού λοιπόν όσων προτιμήσουν να απέχουν αύριο, αφήνοντας τους υπόλοιπους δημότες να αποφασίσουν και για εκείνους!

K.A. 

Σιγά μην άφηναν…

 Σιγά μην το άφηναν οι «διακοσμητές» καθαρό και περιποιημένο το κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής που στεγάζει σήμερα την Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων. Λίγοι μήνες πέρασαν από το βάψιμo της μπροστινής του όψης και φρόντισαν να γράψουν πάλι συνθήματα όπως και στους παράπλευρους τοίχους του προαυλίου του. Το ίδιο ισχύει και για το διπλανό Αρχοντικό Πυρσινέλλα που πάλι ο πέτρινος περίβολός του γέμισε «γκράφιτι». Ο νέος δήμαρχος, όποιος κι αν είναι αυτός, πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα. Είναι «πληγή» για την πόλη μας…

Κ.Α.

Με ήθος και συνέπεια...

Πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή στο Δήμο Ηγουμενίτσας ήρθε η γιατρός (πνευμονολόγος) Μαρία Σαμίου. Και δικαιολογημένα, γιατί είναι μια γυναίκα, που ξεχωρίζει στην τοπική κοινωνία για το ήθος της και την ειλικρίνειά της, αλλά και την επιστημοσύνη της. Σοβαρή και υπεύθυνη, συνεπής και συνετή, είναι σίγουρο, ότι σε όποια θέση και αν βρεθεί, έχει να δώσει πολλά. Άλλωστε διαθέτει και αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς είχε διατελέσει με επιτυχία, κατά κοινή ομολογία, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας παλαιότερα.

Η.Μ.

Μόνο 11.000;

 Ακούσαμε ότι το ρολόι του Κασσελάκη κοστίζει 11.000 ευρώ! Να υποθέσουμε ότι θέλει να είναι απόλυτα ακριβής στα ραντεβού του με την ιστορία και γι’ αυτό επένδυσε σε τόσο ακριβό ρολόι ή απλά μας επιδεικνύει τον πλούτο του;

Θ. 

Αναγνώριση…

Η εκλογή του Αλέκου Καχριμάνη από την πρώτη Κυριακή στέλνει μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο! «Όποιος προσφέρει στον τόπο του οι πολίτες του το αναγνωρίζουν». Ας το έχουν υπ’ όψη τους όσοι αγωνίστηκαν για να υποβαθμίσουν την μέχρι σήμερα προσφορά του Περιφερειάρχη Ηπείρου… Νομίζω ότι κάποιοι πήραν το μήνυμα και αναγκάστηκαν να υποβάλουν και παραιτήσεις. Συγχαρητήρια και καλό κουράγιο στον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Θεανώ

Οι επίδοξοι…

Οι δύο επίδοξοι σωτήρες του Δήμου Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας – Δ. Παπαγεωργίου έριξαν γέφυρες στην αντίπερα όχθη σε Τατιάνα – Γκόντα - Κολόκα, μπας και ευαισθητοποιηθούν και ενδώσουν-τσιμπήσουν στα νέα… δολώματα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν «ευαίσθητοι» και κάποιοι θα ενδώσουν για το καλό της πόλης και των πολιτών, που την πρώτη Κυριακή γύρισαν την πλάτη στον Δήμαρχο των έργων, όπως οι ίδιοι οι πολίτες έχουν βαπτίσει τον Νίκο Γκόντα. Δεν θα γυρίσει εκείνος την δική του πλάτη στην πόλη για να ακυρώσει το έργο του. Ως υπεύθυνος πολίτης θα κάνει τα πρέποντα…

Τ. 

Δημαρχείο και ΠΑΣΟΚ…

Στο δελτίο ειδήσεων του Ioannina ΤV μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, ο Φίλιππας Φίλιος. Όπως είπε, οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν αύριο στις κάλπες θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι η πιθανή υποστήριξη στο πρόσωπο του Θ. Μπέγκα θα έχει ως αποτέλεσμα την «είσοδο» της ηγετικής ομάδας του βαθέος ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο! «Βάζεις με την ψήφο σου τον Μπέγκα στο Δημαρχείο και στην ουσία μπαίνει από το παράθυρο η ομάδα Αργύρη και Κασσή», ανέφερε με έμφαση. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ανήκει ο ίδιος, υπενθύμισε ότι έχει ζητηθεί από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ξεχνάει, ο κ. Φίλιος όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ, πως ο δήμαρχος Δημ. Παπαγεωργίου υπήρξε Γραμματέας της Νομαρχιακής Ιωαννίνων; Όπως και να έχει, οι δημότες δεν θα ψηφίσουν με κριτήριο ποιος είναι περισσότερο… ΠΑΣΟΚ από τον άλλον!

Γ.

Δεν καθοδηγούνται!

Πολύ σωστά έπραξαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στα Γιάννενα Τατιάνα Καλογιάννη και Νίκος Γκόντας, οι οποίοι παρότρυναν τους ψηφοφόρους τους να πράξουν κατά συνείδηση και δεν έδωσαν γραμμή όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους ή Περιφέρειες της χώρας. Υπάρχουν βέβαια και στην περιοχή μας επικεφαλής παρατάξεων που προτρέπουν τους ψηφοφόρους να ρίξουν στην κάλπη άκυρο ή λευκό. Όσοι δίνουν γραμμή ή δείχνουν λευκό και άκυρο λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Οι πολίτες έχουν ώριμη σκέψη για να κρίνουν και να συγκρίνουν τους διεκδικητές του Δήμου, οπότε δεν καθοδηγούνται για το τι θα πράξουν!

Γ.

Η… παράκληση!

 Παράκληση Κασσελάκη. Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, να κάνει εγγραφή από τώρα στα σχετικά μητρώα! Κοιτάξτε κουράγιο που έχει ο άνθρωπος, που νομίζει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι Μάιο του 2024 στη θέση του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, με τα μυαλά που κουβαλάνε οι μισοί σύντροφοί του!..

Τ.