Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μας φεύγει η ΙΟΝ!

 Άκρως δυσάρεστη για την Ήπειρο η είδηση που έφτασε στα «αυτιά» της στήλης. Το εργοστάσιο της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ στην Άρτα θα φύγει, λέει, από εκεί και θα μετακομίσει στη Λαμία. Βλέπεις, η πρωτεύουσα της Φθιώτιδας είναι στο μέσον της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη και συμφέρει περισσότερο την εταιρία οικονομικά. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πόσες εκατοντάδες οικογένειες Αρτινών θα μείνουν άνεργες εφόσον συμβεί αυτό -που θα συμβεί! Μήπως λοιπόν να κινητοποιηθούν τοπικοί παράγοντες, Περιφέρεια, Δήμος Αρταίων, βουλευτές κλπ. μπας και πειστεί η νέα διοίκηση της εταιρίας και αναθεωρήσει την απόφασή της; Aξίζει να σημειωθεί ότι η ΙΟΝ δημιούργησε στην Άρτα το εργοστάσιο παραγωγής γκοφρέτας το μακρινό 1975, ενώ το 1994 διεύρυνε την παραγωγή του με κρουασάν.

Κ.Α.

Συντονίστρια!

 Συλλογικός ήταν ο αγώνας των στελεχών της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για την κατάκτηση του Δημαρχείου, ο οποίος αποδείχθηκε τελικά νικηφόρος. Από τα στελέχη της πάντως που ξεχώρισε η στήλη ήταν η Αλέκα Βακαλοπούλου, την οποία είδαμε το βράδυ των εκλογών να συντονίζει το εκλογικό κέντρο, να λαμβάνει αποτελέσματα, να τα ανακοινώνει και τελικά να… πανηγυρίζει! Έχει ζωηρό ταμπεραμέντο η Αλέκα, η οποία εξασφάλισε την επανεκλογή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έπειτα από μία τετραετία αποχής! Καλή θητεία και καλή δουλειά να της ευχηθούμε…

K.A.

Ψηλά το επίπεδο!..

 Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τα Γιάννενα που ο Πρόεδρος της Bουλής των Ελλήνων είναι Ηπειρώτης. Από όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Κώστας Τασούλας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει υψηλό επίπεδο στη λειτουργία της, αν και αυτό δεν επιτυγχάνεται χωρίς τη συμμετοχή όλων των κομμάτων. Γιατί οι ανούσιες αντιπαλότητες στη λειτουργία της υποβαθμίζουν το έργο της…

Θ.

Η οδηγία…

Φροντίστε να περάσετε στο β’ γύρο, ήταν η οδηγία από την Αθήνα προς πάσης φύσεως υποψηφίους με γαλάζιο χρώμα στα Ιωάννινα. Εμείς μόνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πειραιά θα ρίξουμε το βάρος είπαν και κατάφεραν το ακατόρθωτο, να τα χάσουν όλα! Όποιος γαλάζιος περάσει στον β’ γύρο εμείς θα έλθουμε να ευλογήσουμε και θα δώσουμε στήριξη, είπαν οι Αθηναίοι ταγοί. Κάτι που δεν έγινε ποτέ, διότι κανείς κεντροδεξιός δεν έφτασε στον β’ γύρο, αφού η τύχη τους κρίθηκε από την πρώτη Κυριακή, αποκλεισμένοι από κάθε διεκδίκηση του Δήμου Ιωαννιτών.

Τ.

Η… πλάτη!

 Θα μου πείτε και εκεί που έβαλαν πλάτη σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη μήπως κατάφεραν κάτι; Ας έβαζαν πλάτη και τότε όλοι θα είχαν ένα λόγο να δικαιολογούνται επειδή έχασαν. Δεκατρία ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Ιωαννιτών έχει περιπέσει σε δυνάμεις τέτοιες, που το όραμα υπάρχει στις προεκλογικές υποσχέσεις! Ακόμη μια πενταετία αυτή τη φορά θα χτυπιέται η πόλη από την αδιαφορία και την ανικανότητα δημιουργίας έργου που τόσο έχει ανάγκη…

Τ. 

Λείπει η ανανέωση!

 Μπαίνοντας κανείς στη σελίδα του Δήμου Ιωαννιτών μπορεί να ενημερωθεί για διάφορα τρέχοντα θέματα του Δήμου και να αναζητήσει πληροφορίες για όσα τον απασχολούν και τον ενδιαφέρουν. Αυτό που προξενεί αρνητική εντύπωση είναι ότι, πατώντας κανείς την επιλογή «Δημοτικές Ενότητες» και θέλοντας να δει ποιοι απαρτίζουν τα τοπικά συμβούλια, διαπιστώνει πως εκεί είναι αναρτημένα τα τοπικά συμβούλια τα οποία αναδείχθηκαν από τις εκλογές του 2014! Με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών οργάνων από την Πρωτοχρονιά, ας ασχοληθεί κάποιος προκειμένου να προσθέσει τους νέους συμβούλους στη συγκεκριμένη σελίδα!

Γ. 

Αφισσορύπανση…

 Είναι γελασμένα τα κόμματα που νομίζουν ότι θα κερδίσουν ψήφους ρυπαίνοντας τις πόλεις με αφίσες και φέιγ-βολάν! Θέλουμε καθαρή την πόλη μας… Υπάρχουν άλλοι σύγχρονοι τρόποι διακίνησης των ιδεών… Όποια κόμματα τους παράβλεψαν και σ’ αυτές τις εκλογές κακό του κεφαλιού τους. Πήραν πάλι το μήνυμα!

ΜΑΤ

Επιστροφή στην ηρεμία…

Επιστροφή στη μετεκλογική ηρεμία έπειτα από τέσσερις συνολικά εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα μέσα σε μόλις πέντε μήνες. Πρώτα οι βουλευτικές και μετά οι αυτοδιοικητικές εκλογές μονοπωλούσαν συχνά τη συζήτηση των πολιτών όπου σύχναζαν, με τις γειτονιές και τα χωριά να έχουν αρκετή επισκεψιμότητα κατά τις προεκλογικές περιόδους. Ωστόσο, ο κόσμος κουράστηκε από τις αλεπάλληλες εκλογές και πλέον η πόλη επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Διάφορες εκθέσεις, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, δράσεις, επετειακές εκδηλώσεις ενόψει της 28ης Οκτωβρίου ακόμη και γιορτές τσίπουρου θα είναι πλέον τα σημεία συνάντησης των πολιτών αυτή την περίοδο και λίγο πριν η πόλη φορέσει τα γιορτινά της για τα Χριστούγεννα.

Ν.Γ.

Να αλλάξουν λάμπες!

 Καμμένες εδώ και ένα μήνα είναι οι λάμπες στις Β’ Εργατικές Κατοικίες στην οδό Στρατηγού Δημητρίου Ιωάννου, όπως μετέφερε στη στήλη αναγνώστρια. Οι κάτοικοι, όπως αναμενόταν, απευθύνθηκαν στον Δήμο, ωστόσο ακόμη δεν είδαν…φως! Το να βρίσκεται μια περιοχή στο σκοτάδι δημιουργεί διάφορα προβλήματα τη νύκτα και είναι επικίνδυνο, ειδικά για τα μικρά παιδιά που επιστρέφουν τις βραδινές ώρες στα σπίτια τους από φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες. Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη περιοχή στα Γιάννενα που χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση των λαμπτήρων γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα οι ιθύνοντες να μεριμνήσουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα!

Ν.Γ.