Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ασφαλής σύνδεσμος…

Αφιερωμένη στους εθελοντές ήταν η προχθεσινοβραδινή εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, αναγνωρίζοντας ότι καταθέτουν ψυχή με την ανιδιοτελή προσφορά τους και ενδυναμώνουν το ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού. Κατά την λαμπρή τελετή απονομής πτυχίων, ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Κ. Ντακαλέτσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς, όπως τόνισε, αποτελεί στη συνείδηση του κόσμου, έναν ασφαλή σύνδεσμο μεταξύ του πάσχοντος και του προσφέροντος. Κι αυτό το βλέπουμε με κάθε ευκαιρία, όταν ο καθένας που θέλει να φτάσει η προσφορά του εκεί ακριβώς που πρέπει, επιλέγει πλέον τον Ερυθρό Σταυρό. Αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους του μεγάλου αυτού ανθρωπιστικού οργανισμού τόσο πανελλαδικά, όσο και σε τοπικό επίπεδο… 

Ε.Κ.

Γιόρτασαν τα τρία χρόνια!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξη λειτουργίας του ξενώνα του παραρτήματος ΑμεΑ στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου. Τρία χρόνια γεμάτα ολοκληρωμένη φροντίδα, εξωστρέφεια, δράσεις, χαμόγελα, βόλτες, δραστηριότητες εντός και εκτός δομής, εκπαιδευτικά προγράμματα  και κυρίως πολλή αγάπη προς τους ωφελούμενους. Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων έγινε μια όμορφη γιορτή και σβήστηκε τούρτα μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα. Όπως εύστοχα σημείωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π. Ηπείρου Μαρία Τσολάκη, εν αρχή είναι η αγάπη και μετά όλα γίνονται εύκολα. Αξίζουν πολλά μπράβο και στην ίδια και σε όλους τους συντελεστές για την έμπρακτη στήριξη στον συνάνθρωπο και το έργο που προσφέρουν σε όλες τις δομές του Κέντρου Πρόνοιας!

Ν.Γ. 

Μήνυμα για την πρόληψη!

 Αφιερωμένη στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού ήταν η 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυαικών. Σε όλα τα γήπεδα, οι παίκτριες των ομάδων μετέδωσαν το μήνυμα ότι η πρόληψη κρίνεται απαραίτητη και πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήρια! Το μήνυμα για την πρόληψη έστειλαν μαζί οι παίκτριες του ΠΑΣ Γιάννινα και της Ελευθερίας Μοσχάτου πριν την έναρξη της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων. Είναι πολύ σημαντικό να περνούν τέτοια μηνύματα μέσω του αθλητισμού, είτε αφορούν θέματα υγείας, είτε διάφορα μηνύματα όπως ενάντια στον ρατσισμό, στον σχολικό εκφοβισμό, στη βία κατά των γυναικών και άλλα.

Ν.Γ. 

Τη σκυτάλη η Φιλιππιάδα!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το αρχαιότερο παζάρι της Ηπείρου, ο «Λάμποβος» της Παραμυθιάς, ενώ τη σκυτάλη παίρνει από την ερχόμενη Πέμπτη η Φιλιππιάδα. Ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια και αυτό στην Ήπειρο, που θα λειτουργήσει μέχρι 2 Νοεμβρίου στην γέφυρα Καλογήρου και διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή του Δήμου Ζηρού. Μια καλή ευκαιρία και για τους Γιαννιώτες να εκδράμουν στη γειτονική Φιλιππιάδα, να επισκεφτούν το παζάρι, να στηρίξουν τα καταστήματα εστίασης και να κάνουν και μία βόλτα στην πανέμορφη λίμνη Ζηρού. Όσο για το παζάρι που φέτος δεν έγινε στη Βουνοπλαγιά, λογικά ο Δήμος Ζίτσας θα το κάνει τον επόμενο χρόνο!

Ν.Γ. 

Νομότυπη απάτη!

Η κοροϊδία και η παραπληροφόρηση των καταναλωτών, για δήθεν μοναδικές και μεγάλες «προσφορές» από αλυσίδες σούπερ μάρκετ… πάει σύννεφο! Καταιγισμός από διαφημιστικά σποτ σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, ότι μειώνουν τις τιμές σε σειρά προϊόντων και μάλιστα σε ελκυστικά ποσοστά (30 – 40 έως και 50%), έτσι αόριστα, χωρίς ταυτόχρονα να αναφέρουν, όπως θα έπρεπε, πάνω σε ποιες τιμές γίνονται αυτές οι εκπτώσεις! Όταν λοιπόν οι καταναλωτές πηγαίνουν στα καταστήματα, τις πιο πολλές φορές… άνθρακες ο θησαυρός! Η απάντηση; Ότι εξαντλήθηκαν τα συγκεκριμένα προϊόντα ή σου δείχνουν διαφορετικά από τα διαφημιζόμενα!

Η απάτη καθ’ όλα… νόμιμη, αλλά με μεγάλα θύματα και πάλι τους πολύπαθους καταναλωτές που εναγωνίως ψάχνουν για φθηνές τιμές. Το όργιο παραπληροφόρησης και παραπλάνησής τους, δυστυχώς, δεν έχει τέλος! Αλήθεια, υπάρχει κάποιος αρμόδιος για να παρέμβει;

Ε.  

Επικίνδυνες… περιπολίες!

Με «επ’ ώμου» το όπλο, βολτάρουν πάνω σε επαρχιακές οδικές αρτηρίες κάποιοι αμετανόητοι κυνηγοί, περιμένοντας τα θηράματά τους για να τα… εκτελέσουν! Και λέμε αμετανόητοι, γιατί φαίνεται ότι ξεχνούν πως αρκετοί μέχρι τώρα έχασαν τη ζωή τους από τα θανατηφόρα σκάγια συναδέλφων τους. Αν και απαγορεύεται να κυκλοφορούν πάνω στο δρόμο με τα όπλα, πολλοί το… συνηθίζουν, τρομάζοντας στη θέα και διερχόμενους οδηγούς! Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι και οι θηροφύλακες ας πάρουν άμεσα - ΤΩΡΑ (!) μέτρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. ΤΩΡΑ πριν λήξει το κυνήγι!..

Ε. 

Ήρθε σε λάθος μέρα!

 Στα Γιάννενα βρέθηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμε «Παιδεία και ανισότητες», ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας συναντήθηκε σε καφετέρια της πόλης με νέους, όπου συζητήθηκε και το οξύ πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Ενδιαφέροντα τα ζητήματα της θεματικής ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της συζήτησης με νέους, ωστόσο μήπως ήρθε σε λάθος ημέρα στα Γιάννενα; Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να έχει από πρώτο χέρι μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ζητήματα της παιδείας στην περιοχή, θα μπορούσε να έρθει μια καθημερινή, να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διάφορες σχολικές δομές, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και όχι να έρθει Κυριακή που όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες είναι κλειστές!

Γ. 

Πήγε στην ομιλία!

Πριν μερικές μέρες η περιφερειακή σύμβουλος, γιατρός Μαργαρίτα Κιτσανού εξαπέλυσε «βέλη» επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ διακατέχεται από ένα περίεργο σύνδρομο εξάρτησης από παρελθοντικές πολιτικές φιγούρες». Η ίδια έκανε δημόσια παρέμβαση για τα όσα λαμβάνουν χώρα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, με αφορμή και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πάντως, την Κυριακή βρέθηκε στο «Du Lac» για να παρακολουθήσει την ομιλία του Προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, διαψεύδοντας όσους πίστευαν ότι δεν θα πάει... Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την παρέμβαση Κιτσανού, παραιτήθηκε τις προηγούμενες μέρες από τη θέση του εκπρόσωπου Τύπου ο Κ. Κυρίτσης, οπότε το κλίμα που επικρατεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία ημέρα στην άλλη!..

Γ.