Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Σταθερά στο «τιμόνι»!

 Nέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, η θητεία του οποίου μάλιστα θα είναι πενταετής. Η έκπληξη είναι ότι Διευθύνων Σύμβουλος παραμένει ο νυν επικεφαλής του ΟΛΗΓ Αθανάσιος Πορφύρης, η δουλειά του οποίου τα προηγούμενα χρόνια (είναι στο «τιμόνι» από το φθινόπωρο του 2019) προφανώς εκτιμήθηκε από τους νέους επικεφαλής του Οργανισμού. Στο νέο Δ.Σ. εισέρχονται φυσικά και δύο μέλη της οικογένειας Grimaldi η οποία έχει πάρει στα χέρια της το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΗΓ, ο Guido Grimaldi, ως πρόεδρος – μη εκτελεστικό μέλος και η Emanuele Grimaldi ως μη εκτελεστικό μέλος, καθώς και δύο ακόμη Ιταλοί. Μεικτή λοιπόν η νέα Διοίκηση του Οργανισμού και μακάρι να κάνουν καλή δουλειά για το καλό του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα…

Κ.Α.

Γκράφιτι για τον Δημήτρη…

 Μια όμορφη πρωτοβουλία έλαβαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟ Κουτσελιού και ο σύνδεσμος «Black Dove» προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γιωτίτσα, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 5 Οκτωβρίου. Με μεράκι και απόλυτη ακρίβεια αποτύπωσαν σε γκράφιτι τον Δημήτρη που φορούσε την εμφάνιση της ομάδας του Κουτσελιού. Το γκράφιτι είναι αποτυπωμένο στην πίσω πλευρά της κερκίδας του γηπέδου και το βλέπουν όσοι μπαίνουν στον χώρο του γηπέδου ή της κερκίδας. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε όσους το είδαν και στον κυριακάτικο αγώνα του Κουτσελιού με την Καστρίτσα. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Κουτσελιού την οποία υπηρέτησε ο εκλπιπών, τίμησε τη μνήμη του και πριν λίγες μέρες όταν άφησαν λουλούδια στη φωτογραφία του. 

Ν.Γ.

Συγκινητικές στιγμές...

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στους Βουλιαράτες Βορείου Ηπείρου κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές/τριες παρέλασαν με καμάρι από το ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού μέχρι το στρατιωτικό νεκροταφείο, όπου είναι θαμμένοι νεκροί ήρωες του ‘40. Σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στους Βουλιαράτες, μαθητικές χορωδίες απέδωσαν τραγούδια της ημέρας, ενώ  επιδόθηκε στον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο ζωγραφικός πίνακας με παραστάσεις από την Παναγία στο μέτωπο. Μπράβο στα παιδιά για τη θέρμη που έδειξαν στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Και του χρόνου…

Η.Μ.

Μήνυμα για τον θηλασμό!

 Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης από το 1996. Το μήνυμα πέρασε στα Γιάννενα η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού, ενώ σχετικό πανό ήταν αναρτημένο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Με δεδομένο ότι είχε πάρα πολύ κόσμο στην παρέλαση, ήταν μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η γιαννιώτικη κοινωνία ότι αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στον θηλασμό. Αν μη τι άλλο, μια σημαντική πρωτοβουλία από την Ομάδα Υποστήριξης!

Ν.Γ.

Πήρε τα βουνά!..

 Οι αιχμές, οι βολές και οι διαγραφές στελεχών, όπως και οι δημόσιες εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης. Μάλιστα, δεν είναι και λίγα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει για όσα συμβαίνουν. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, πήρε τα βουνά πριν λίγες μέρες και πέρασε στιγμές χαλάρωσης σε Άγναντα και Πράμαντα, ενώ επισκέφτηκε και άλλα χωριά της περιοχής όπως Καλαρρύτες και Συρράκο. Ο Αλέξης δείπνησε την Παρασκευή σε γνωστή χασαποταβέρνα των Πραμάντων, με τον ιδιοκτήτη να ανεβάζει τη σχετική φωτογραφία και να τον ευχαριστεί για την παρουσία του. Το εάν πήρε έμπνευση από τις εξορμήσεις στα ορεινά για να παρέμβει για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, θα φανεί προσεχώς!

Γ 

Αργά για… δάκρυα!

 Με ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού χάθηκε πέρυσι η ευκαιρία να έρθει στα Γιάννενα η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Τώρα που μαθεύτηκαν τα νέα για δραστηριοποίησή της στα Τίρανα της Αλβανίας με 17 πτήσεις μέσω των οποίων αναμένεται να αυξηθεί η ροή τουριστών στη γειτονική χώρα, είναι πλέον αργά για… δάκρυα. Δε λέει κανείς ότι το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να… προσκυνά κάθε ιδιωτική εταιρία και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της, αλλά μία διαπραγμάτευση θα μπορούσε να την κάνει με τη Ryanair. Δεν το έκανε και το κρίμα στο λαιμό της! Πάντως, οι Αλβανοί αποδείχθηκαν πιο έξυπνοι από μας!

Κ.

Πετάει τη «μπάλα»!

 Πολύ… έξυπνη η Δημοτική Αρχή, η οποία ζήτησε από τις παρατάξεις στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσουν αιτιολογημένες εισηγήσεις για τη διατήρηση ως αυτόνομων οργανισμών των Νομικών Προσώπων του Δήμου (Πνευματικό Κέντρο, ΟΚΠΑΠΑ, Σπήλαιο Περάματος, Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας). Μα πού να βρουν τα στοιχεία για τη λειτουργία και το έργο των ΝΠΔΔ οι παρατάξεις; Αυτά είναι υπηρεσιακά και από τις υπηρεσίες μπορεί να τα αναζητήσει η Δημοτική Αρχή, η οποία είναι σήμερα προϊστάμενός τους! Οι παρατάξεις φυσικά και να τοποθετηθούν επί του θέματος, όμως δεν θα βγάλουν αυτές το… φίδι από την τρύπα! Εκτός κι αν η Δημοτική Αρχή πετάει τη… μπάλα σε άλλο γήπεδο για να μη την κρατήσει η ίδια. Θα φανεί σύντομα!

Κ.

Χρέος η αναβάθμιση!

 Να αναβαθμιστεί ξανά ο εορτασμός της Ελληνίδας Αγρότισσας στο μνημείο της επί της παλαιάς εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, στο Καλοχώρι ζητούν κάτοικοι της περιοχής. Το συγκεκριμένο μνημείο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και αποτελεί τιμή προς την Ελληνίδα αγρότισσα, που με το μόχθο και τον ιδρώτα της υπήρξε, κάτω από τραγικές συνθήκες,  στυλοβάτης της ελληνικής οικογένειας. Στο παρελθόν οι εκδηλώσεις είχαν πανελλήνιο χαρακτήρα και μεγάλη συμμετοχή, καθώς είχαν τεθεί υπό την αιγίδα των κορυφαίων αγροτικών οργανώσεων της χώρας. Από το 2014 και μετά, όταν μια δυνατή πλημμύρα κατέστρεψε σχεδόν ολικά το πάρκο, αυτό ήταν εγκαταλελειμμένο. Ωστόσο, ο Δήμος Ζίτσας έχει ξεκινήσει προσπάθεια αναστήλωσής του. Πάντως, είναι χρέος η αναβάθμιση της συγκεκριμένης εορτής…

Η.