Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ήθελε Ελλάδα!

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στον Απόστολο Λακασά παραχώρησε ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Φούφας, ο οποίος κατάγεται από τη Μηλιά Μετσόβου. Ο Φίλιππος, ο οποίος συγκέντρωσε 20.000 μόρια, το απόλυτο άριστα στις φετινές Πανελλαδικές, δήλωσε ότι δεν θεωρεί αγγαρεία τις εξετάσεις και πως δεν είναι αντικοινωνικός. Ως μέλος πλέον της ακαδημαϊκής κοινότητας, είπε πως δεν θεωρεί τριτοκοσμική την κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια και χαρακτήρισε αξιοπρεπείς τους χώρους τους, αναφέροντας πως επιθυμία του ήταν να σπουδάσει στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό! Μακάρι στο άμεσο μέλλον και οι νέοι που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό να βρουν το κίνητρο ώστε να επιστρέψουν στη χώρα μας!

Ν.Γ.

Με γεωτρήσεις… 

Άλλο και τούτο. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 13 χωριά της Κόνιτσας υδρεύονται από γεωτρήσεις όπως έκανε γνωστό ο απερχόμενος Δήμαρχος Νίκος Εξάρχου μιλώντας στην πρόσφατη εκδήλωση διαβούλευσης για το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών. Σε μία περιοχή με τόσα και τέτοιας ποιότητας νερά στα ποτάμια της είναι δυνατόν τα χωριά να έχουν γεωτρήσεις; Πού είναι, στον κάμπο της Θεσσαλίας ή στα νησιά του Αιγαίου; Ο κ. Εξάρχου έδειξε ως λύση τη μεταφορά νερού από τον Αμάραντο. Καλή επιλογή είναι. Έπρεπε όμως να έχει δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες!

Κ.Α.

Τελετάρχης…

Εντείνονται οι προετοιμασίες στην Παραμυθιά για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σεραπίωνα το επόμενο Σάββατο. Τελετάρχης έχει οριστεί ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου και κληρικός της Μητρόπολης Ιωαννίνων π. Ηλίας Σέπερης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον τοποτηρητή στην Παραμυθιά Μητροπολίτη Κόνιτσας Ανδρέα. Ο π. Ηλίας είναι προϊστάμενος στον Ναό της Αγίας Μαρίνας και το έργο που έχει επιτελέσει είναι αρκετά σημαντικό στο εσωτερικό του Ναού και στον περιβάλλοντα χώρο. Όσο για τον ορισμό του ως τελετάρχη, θα έχει τρέξιμο αυτές τις μέρες αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βγάλει εις πέρας την αποστολή!

Ν.Γ.

Στη διοίκηση του ΕΟΦ!

Νέο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων με απόφαση του υπουργού Υγείας. Νέος πρόεδρος είναι ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος. Στο νέο Δ.Σ. υπάρχει εκπροσώπηση και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς Τακτικό Μέλος ορίστηκε η Μαρία Κωνσταντή, καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής μας Σχολής. Η ίδια κατά την περίοδο της πανδημίας είχε πραγματοποιήσει αρκετές δημόσιες παρεμβάσεις, κάνοντας έκκληση για αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά της Covid 19. Να σημειωθεί ότι ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ Διομήδης Λυμπέρης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από τη στήλη ευχές για καλή θητεία στην κ. Κωνσταντή…

Ν.Γ.

Το ‘χουν σε… κακό;

Με δριμύτητα επέκρινε προχθές τον νόμο που καταργεί τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων η Όλυ Τσουμάνη και πρότεινε «να συγκρουστούμε» με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών γι’ αυτόν. Από την άλλη όμως η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν ψήφισε υπέρ των προτάσεων εξαίρεσης των τεσσάρων ΝΠΔΔ του Δήμου, ούτε καν υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας του ΟΚΠΑΠΑ, πρόταση που συγκέντρωσε ευρεία πλειοψηφία! Το ίδιο και ο Χρήστος Πατσούρας της «Αριστερής Παρέμβασης». Μήπως το ‘χουν σε… κακό να πουν έστω ένα ναι; Δεν εξηγείται αλλιώς…

Κ.

Τριτοκοσμικοί…

Υπηρεσίες Πρασίνου στα Γιάννενα εν έτη 2023. Ευρωπαϊκές; Με τίποτα, ίσως και τριτοκοσμικές. Κλάδεμα θάμνων επί της οδού Βορείου Ηπείρου. Ένας υπάλληλος του Δήμου κλαδεύει με το εσωτερικής καύσης μπορντουροψάλιδο. Ακολούθως άλλος υπάλληλος, σκουπίζει τα θαμνόφυλλα και τέλος ένας τρίτος απλώνει το νάυλον, συλλέγει, και μεταφέρει τα φύλλα στον τελικό χώρο αποκομιδής! Και όλα αυτά τη στιγμή που κάποιοι άνωθεν επιθυμούν να αναδειχθεί κάποτε η πόλη πολιτιστική πρωτεύουσα! Κανένας σύγχρονος αυτοματισμός, όπως κλάδεμα, χρήση φυσητήρα ή αναρροφητήρα, τεμαχισμός με ενσωματωμένη αυτόματη συλλογή και φυσικά κομποστοποίηση.

Στ.

Είμαστε Ευρώπη;

Με σύγχρονες τεχνικές, όπως οι παραπάνω, πολύ προσωπικό δεν χρειάζεται στην υπηρεσία Πρασίνου, ενώ το υπάρχον θα έχει λιγότερο φόρτο εργασίας. Είναι λοιπόν σίγουροι κάποιοι ότι είμαστε Ευρώπη; Υποσημείωση: Θέλω να πιστεύω ότι στο εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών δεν υπάρχουν μηχανήματα νέας γενιάς. Γιατί, αν υπάρχουν και δεν τα χρησιμοποιούν, τότε είμαστε για κλάματα!

Στ.

Για ψηφοθηρία…

Τι σου κάνει η ψηφοθηρία! Κόμμα της αντιπολίτευσης τάσσεται εναντίον της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς είναι σίγουροι ότι όλοι όσοι εργάζονται στο Δημόσιο κάνουν σωστά και ευσυνείδητα τη δουλειά τους; Έλα μου ντε…

Θ.