Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Έστω τα βασικά!

 Αυτό το έρμο το Δημοτικό πάρκινγκ κάτω από τα Λιθαρίτσια θέλει μία περιποίηση που και που. Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια που τα βλέπει κανείς παντού. Είναι οι ανύπαρκτες διαγραμμίσεις λες και μιλάμε για… αλάνα και τα εγκαταλειμμένα οχήματα που ποιος ξέρει πόσο καιρό έχουν εκεί ορισμένα απ’ αυτά! Όπως σωστά επισημαίνουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», η στάθμευση δεν είναι δωρεάν, αλλά οι οδηγοί πληρώνουν για να βάλουν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ. Δε θα έπρεπε να παρέχονται έστω οι στοιχειώδεις υπηρεσίες; Δεν λέμε να βάλουν σκίαστρα, αν και θα έπρεπε, αλλά τουλάχιστον να γίνουν τα βασικά…

K.A.

«Μουσειακό είδος»…

 Ελάχιστη έως καθόλου χρησιμότητα έχουν τα τελευταία χρόνια οι τηλεφωνικοί θάλαμοι του ΟΤΕ που έχουν απομείνει σε διάφορα σημεία του κέντρου των Ιωαννίνων. Αναμφίβολα, οι εποχές όπου οι πολίτες έκαναν ουρές έξω από θαλάμους και περίπτερα για να πάρουν ένα τηλέφωνο πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι εποχές άλλαξαν, η επικοινωνία γίνεται με χίλιους δυο άλλους τρόπους και πλέον οι συγκεκριμένοι θάλαμοι είναι αχρείαστοι και έχουν καταντήσει… μουσειακό είδος. Σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν εστία μόλυνσης γεμάτοι με σκουπίδια, καλύπτονται με μουτζούρες και αφίσες, ενώ για τους ελάχιστους που τους χρησιμοποιούν πλέον είναι και  μία εστία μικροβίων. Περισσότερο χώρο πιάνουν στα πεζοδρόμια παρά είναι χρήσιμοι!

Ν.Γ.

Την πρωτιά οι ιατρικές!

 Κατά την πρόσφατη εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών από την Eurobank στα πλαίσια του προγράμματος «Μπροστά για την Παιδεία» έγινε γνωστό και σε ποιες σχολές φοιτούν πλέον οι 44 συνολικά αριστούχοι που βραβεύτηκαν. Συγκεκριμένα, δεκαοκτώ εισήχθησαν σε Ιατρικές και Σχολές Επιστημών Υγείας, δώδεκα σε Πολυτεχνικές και Σχολές Θετικών Επιστημών, έξι σε Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Σχολές, τέσσερις σε Σχολές Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής και τέσσερις σε Στρατιωτικές Σχολές. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που δείχνει και ποιες σχολές έρχονται πρώτες στην προτίμηση των αριστούχων!

N.Γ.

Εύκολα, γρήγορα

 Εύκολα, γρήγορα και στην καρδιά των Ιωαννίνων μπορούν να αιμοδοτούν οι πολίτες, καθώς έχει στηθεί μόνιμο κοντέινερ στο πάρκο «Αίγλη» απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο. Εδώ και λίγες εβδομάδες λειτουργεί ο χώρος αυτός με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Paguristas, του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων, του ΚΕΘΕΑ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο και τα δυο νοσοκομεία της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δίνουν αίμα κάθε Πέμπτη από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι. Η ανταπόκριση των Γιαννιωτών μέχρι στιγμής κρίνεται ικανοποιητική, ωστόσο χρειάζεται να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία περισσότερος κόσμος μιας και οι ανάγκες για αίμα αυξάνουν καθημερινά!

Ν.Γ.

Ούτε που… ακούγονται!

 Οι προηγούμενες Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου για κάθε σημαντικό ζήτημα που προέκυπτε αναφορικά με το ίδρυμα, θετικό ή αρνητικό -καμιά φορά και για ασήμαντα θέματα- καλούσαν τα τοπικά ΜΜΕ και ενημέρωναν μέσω αυτών την κοινωνία της Ηπείρου, η οποία ένα ενδιαφέρον το έχει για το Πανεπιστήμιο. Η παρούσα Πρυτανική Αρχή, πάλι, δεν… ακούγεται καθόλου σχεδόν, με εξαίρεση τη συμμετοχή της Πρύτανη Άννα Μπατιστάτου σε κάποιες εκδηλώσεις. Τόσα θέματα προκύπτουν για το Πανεπιστήμιο, δεν πρέπει να τοποθετείται η Διοίκησή του και να ενημερώνει τους Ηπειρώτες; Δεν είναι μακριά η Δουρούτη πια. Ειδικά τώρα που έγινε και η Νιάρχου δεν χρειάζεται να μένουν… αποκλεισμένοι!

Κ.

Άργησαν…

 Από το 2014 είχε να συνεδριάσει το Συμβούλιο Υδάτων Ηπείρου και αυτοί οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό παρέμειναν σταθεροί επί εννέα ολόκληρα χρόνια, μέχρι που πήραν την απόφαση προ ολίγων ημερών να κάνουν ηρωική έξοδο δύο από τα μέλη του. Η είδηση λοιπόν δεν είναι οι δύο παραιτήσεις, αλλά η παραμονή για τα εννέα αυτά χρόνια όσων συμμετείχαν σε ένα ουσιαστικά άχρηστο όργανο. Χαρά στην υπομονή τους…

Τ. 

Κράτησε αποστάσεις!

 Ανάμεσα στους θερμούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη από τότε που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πολιτευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος με κάθε ευκαιρία σηκώνει το γάντι και απαντά στους επικριτές του Στεφ. Κασσελάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, σε τελευταία ανάρτηση είχε ποιητική έμπνευση γράφοντας: «Δεν πάει καλά ο Παναιτωλικός (ουραγός) δεν πάει ούτε κι η Ομπρέλα». Πάντως, ο ουραγός Παναιτωλικός έχει συγκάτοικους στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος τον Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως ο πρ. βουλευτής δεν το χρησιμοποίησε για να ταυτίσει τον ΠΑΣ με την «Ομπρέλα». Κράτησε τις αποστάσεις από την κακή πορεία της ομάδας!

Γ.

Μας πέρασαν…

 Στην εποχή της οικιακής κομποστοποίησης εισέρχονται ο ένας μετά τον άλλο διάφοροι Δήμοι σε όλη την Ήπειρο. Το πρόγραμμα ξεκίνησαν ήδη ή ξεκινούν ο Δήμος Ζίτσας, ο Δήμος  Βορείων Τζουμέρκων, ο Δήμος Νικ. Σκουφά διανέμοντας δωρεάν στους πολίτες ειδικούς κάδους και πραγματοποιώντας ενημερωτικές δράσεις. Στα Γιάννενα πάλι τίποτα χειροπιαστό προς το παρόν όσον αφορά στην οικιακή κομποστοποίηση. Είχε πει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε 950 κάδους και θα τους διανείμει σε κατοίκους μικρότερων οικισμών πρώτα. Έκτοτε… όμως ουδέν νεότερο! Εκτός κι αν μας διέφυγε…

Κ.