Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Rotation» και ο Μπέγκας!

Είχε ενδιαφέρον η συνέντευξη που παραχώρησε ο Θωμάς Μπέγκας στον «Η.Α.» και τον Αποστόλη Τζελέτα. Πολλά μας… τζίνισαν, αλλά περισσότερο απ’ όλα η χρήση του όρου «rotation» από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, καθώς είναι λέξη που πρωτοακούσαμε τον περασμένο Ιούνιο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Rotation σημαίνει κανονικά περιστροφή, όμως ως ποδοσφαιρικός όρος είναι η εναλλακτική αξιοποίηση των παικτών μίας ομάδας στα ματς. Με άλλα λόγια, ο κ. Μπέγκας σκοπεύει να αξιοποιήσει σε θέσεις ευθύνης όλα ή σχεδόν όλα τα στελέχη του. Ο Μητσοτάκης η αλήθεια είναι ότι έκανε ένα «rotation» στην Κυβέρνησή του, αν και όχι πολύ εντυπωσιακό μέχρι στιγμής. Ο Μπέγκας θα φανεί στην πορεία τι θα κάνει. Πάντως, ο καλός «προπονητής» στο σκορ τελικά κρίνεται!

Κ.Α.

Μας… δουλεύουν!

Οι πολιτικοί αντίπαλοι κάνουν ότι «τρώγονται» μεταξύ τους αλλά περιέργως συμφωνούν απόλυτα στα καλά και συμφέροντα σε όλους τους. Προκλητικές αποζημιώσεις, αυτοκίνητα δώρο της Βουλής, αστυνομικοί για την προστασία τους κλπ., κλπ.! Ποιός απ’ αυτούς διαφώνησε για τέτοια θέματα; ΚΑΝΕΝΑΣ!

ΜΑΤ

Καλό να γνωρίζουν…

Μέρα αφιερωμένη στους ευεργέτες ήταν η 8η Νοεμβρίου και, πέρα από το μνημόσυνο που τελέστηκε στην Μητρόπολη, ήταν σημαντικό που πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν τους και στο Σουφαρί Σεράι. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα Γενικά Αρχεία-Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου και την προλόγισε η Διευθύντρια των ΓΑΚ Μάρθα Παπαδοπούλου. Στην εκδήλωση μίλησαν για τους ευεργέτες μαθητές από Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της πόλης, ενώ συμμετείχαν και σχολικές χορωδίες. Πολύ σημαντικό το γεγονός τα σχολεία να αναθέτουν στους μαθητές να κάνουν εργασίες ή να ετοιμάζουν ομιλίες που σχετίζονται με τους Ηπειρώτες ευεργέτες. Εξάλλου, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο οι μαθητές να γνωρίζουν περισσότερα από όσα τους προσφέρουν τα βιβλία…

Ν.Γ.

Δέντρα στην ακαδημία…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στον προαύλιο χώρο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν οι φυτεύσεις των δέντρων στο προαύλιο, με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη να κάνει τη σχετική ανάρτηση. Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν δεκαεπτά δέντρα ύψους από 3,5 έως 5  μέτρα και διαφόρων ειδών όπως Κελρετερίες, Λικιδάμβαρες, Σφενδάμια, Κατάλπες και Μανόλιες, οι οποίες θα χαρίζουν την σκιά τους σε όλο τον προαύλιο χώρο. Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Καχριμάνης, οι υπόλοιπες εργασίες πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους. Σημαντικές οι παρεμβάσεις στον χώρο της Ακαδημίας και περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα!

Ν.Γ.

Να παρακολουθεί…

Για το κλείσιμο της Σχολής Βελλά τα έμαθε εκ των υστέρων, παρά τη στενή του σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων. Για το ότι δεν θα λειτουργήσει φέτος Σχολή Μαθητείας Υποψήφιων Κληρικών στη Βελλά το πληροφορήθηκε επίσης αργά, αφού πέρασε ο Οκτώβριος και δεν υπήρξε κάποιο νεότερο… Συμπέρασμα: Ο κ. Μάξιμος πρέπει να παρακολουθεί πιο συστηματικά τα τεκταινόμενα που έχουν να κάνουν με τη Βελλά. Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να παρεμβαίνει εγκαίρως και να αποτρέπει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις. Έχει και τη δύναμη και τη δυνατότητα να το κάνει αυτό. Μπορεί επίσης να πιέζει γενικά. Δεν είναι μόνο οι… τιμές στο γίδινο γάλα. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα!

Κ.

Έχουν πολλή δουλειά…

Η νέα δημοτική αρχή με το που θα αναλάβει καθήκοντα έχει πολλή δουλειά να κάνει αρχίζοντας από την καθαριότητα. Ας ρίξει μια ματιά και στα παγκάκια που υπάρχουν στην άκρη του πάρκου Λιθαρίτσια, εκεί όπου πολλοί συμπολίτες μας κάθονται και ατενίζουν τη λίμνη και τα γύρω βουνά. Όσο για εκείνο το λαχανόκηπο που με τόσο μεράκι είχε φτιάξει η κ. Βασιλείου, κατάντησε αγριότοπος…

Θ.

Χωρίς δερματολόγο…

= Ταχύτερα αντανακλαστικά πρέπει να επιδεικνύει το υπουργείο Υγείας, όσον αφορά τον διορισμό γιατρών στα νοσοκομεία, γιατί με τέτοια θέματα δεν παίζουν! Ένα παράδειγμα: Στο «Χατζηκώστα» τέλη Ιουνίου έφυγε με σύνταξη η υπηρετούσα δερματολόγος. Προκηρύχθηκε θέση, προσλήφθηκε νέα δερματολόγος από το Νοσοκομείο, όμως αυτή δεν πρόκειται να έρθει πριν τα τέλη της χρονιάς ή αρχές Γενάρη, καθώς αργεί η υπογραφή της σύμβασής της από το υπουργείο. «Δεν έχουν όλοι οι πολίτες χρήματα να πάνε σε ιδιώτη γιατρό. Αν είχαν δεν θα τα χρειάζονταν τα νοσοκομεία», είπε χθες στη στήλη φίλος αναγνώστης, σχολιάζοντας το θέμα της έλλειψης δερματολόγου και έχει δίκιο ο άνθρωπος. Έξι μήνες για αναπλήρωση γιατρού είναι πολλοί, από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση! Ακούει κανείς εκεί στην Αθήνα;

Κ.

Εν αναμονή…

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανάληψη καθηκόντων από τα νέα τοπικά, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τα οποία προέκυψαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Όπως έγινε γνωστό, από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα μπορεί να γίνει η ορκωμοσία. Αναμένουμε, λοιπόν, πότε θα οριστούν οι τελετές σε Περιφέρεια αλλά και στους Δήμους της Ηπείρου. Στα Γιάννενα, θα έχουμε αλλαγή σκυτάλης σε τέσσερις Δήμους, μεταξύ των οποίων στους δυο (Μετσόβου, Βορείων Τζουμέρκων) θα ορκιστούν δήμαρχοι για πρώτη φορά. Πάντως, σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ορκωμοσίες, αυτή τη φορά οι τελετές θα γίνουν χειμώνα και όχι τέλη καλοκαιριού. Να και μία αλλαγή!

Γ.