Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πουθενά… Γιάννενα!

 Έτοιμο για τις παρθενικές του πτήσεις είναι το πρώτο υδροπλάνο της εταιρείας «Hellenic Seaplanes», η οποία θα «ανοίξει φτερά» πρώτα στο Ιόνιο και συγκεκριμένα με βάση την Κέρκυρα όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλός της Ν. Χαραλάμπους. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει και κάμποσα νησιά του Αιγαίου σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, όμως η λέξη «Γιάννενα» δεν υπάρχει πουθενά! Δεν το λες και καλό σημάδι αυτό… Η Δημοτική Αρχή επί Μ. Ελισάφ είχε πάρει «ζεστά» το θέμα του τοπικού υδατοδρομίου. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα το παλέψει γιατί είναι σημαντικό ζήτημα το υδατοδρόμιο από τουριστική άποψη!

K.A.

 Χρειάζεται φωτισμός…

 Οι εργασίες στη Γεννηματά έχουν προχωρήσει αρκετά σε σχέση με αυτό που αποτυπώνει η φωτογραφία, με κυριότερο το ότι έχει πέσει ήδη το πρώτο στρώμα ασφάλτου. Μάλιστα, το πρώτο τμήμα της χρησιμοποιείται από οχήματα που κατευθύνονται προς την Ανατολή. Το πρόβλημα είναι αλλού. Στο ότι επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, αφού δεν έχει μπει ακόμα έστω ένας στοιχειώδης φωτισμός. Αυτό πρέπει να το δουν πολύ σοβαρά από τον Δήμο και να τρέξουν το θέμα της φωταγώγησης τμήματος της Γεννηματά. Ένας δρόμος ημιτελής και χωρίς φως κρύβει κινδύνους τα βράδια…

Κ.Α.

Κάθε πόλη και...στάδιο

 …Κάθε χωριό και γυμναστήριο! Για πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες διασκόρπισαν τις πανεπιστημιακές σχολές ανά την Ελλάδα και κατά γενική ομολογία αυτές υπολειτουργούσαν και δεν υπήρχε και ζήτηση… Το ίδιο έγινε και στην Ηγουμενίτσα. Και τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ!

ΜΑΤ

 Να τα στηρίξουμε...

 Συρρίκνωση έχει επέλθει στον κλάδο των περιπτέρων και στα Γιάννενα τα τελευταία χρόνια, κάτι που μαρτυρά το γεγονός ότι πλέον έχουν απομείνει μόλις 70 περίπτερα σε όλο τον Νομό. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις και η απελευθέρωση του επαγγέλματος έχουν οδηγήσει στη μείωση του αριθμού τους, ωστόσο έγκειται στον καθένα από εμάς να στηρίξει με κάθε τρόπο τα περίπτερα ώστε να σταθούν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές τους στα πόδια τους. Το να κλείσουν και άλλα θα είναι αρνητική εξέλιξη για όλους μας...

Ν.Γ.

Ανούσιος καβγάς...

Η ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα για το κλειστό κυλικείο στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας ήταν η αφορμή για αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Τμήματος. Ο Ιωάννης Σωτηρόπουλος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση και τον κάλεσε να μη δημιουργεί προβλήματα, ενώ ο βουλευτής τον αποκάλεσε «άβουλο και λίγο». Εντελώς ανούσιος ο συγκεκριμένος καβγάς μιας και αυτό που έχει σημασία είναι η παραμονή του Τμήματος στην Πρέβεζα και να λυθούν τα όποια λειτουργικά του προβλήματα.

Γ.

Η καρέκλα…

 Είχαν έτοιμη καρέκλα στην πρώτη σειρά του Κασσελάκη στην τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη κι εκείνος τους... έφτυσε κανονικά, αν και λίγες ώρες πριν είχε αγκαλιές και φιλιά με τον Νίκο Ανδρουλάκη που είναι η συνέχεια του Αντρέα, του Σημίτη, του Γιωργάκη, του Βενιζέλου. «Εγώ μ’ αυτούς τους κλέφτες δεν κάνω παρέα», είπε ο Πολάκης (συγγνώμη ο Κασσελάκης ήθελα να πω) και τα έκανε όλα μαντάρα!..

Τ.

Η… συνέχεια!

 «Εγώ θέλω να είμαι συνέχεια του Αντρέα», είχε δηλώσει πριν κάμποσες μέρες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προχθές το ξέχασε και μίλησε για κλέφτες, που τον ανάγκασαν να γίνει μετανάστης στις ΗΠΑ και να καταλήξει εφοπλιστής στο πλάι του Τάιλερ! Για τέτοιο κατάντημα σας λέω και μάλιστα στα 14 του χρόνια!

Τ.

Περίεργο…

 Αγωνίζονται ‘Ελληνες πολίτες και πολιτικοί υπερασπιζόμενοι την αριστερή ιδεολογία! Εμείς οι απλοί πολίτες πώς να αξιολογήσουμε αυτή τη στάση όταν οπουδήποτε στην Ευρώπη κι αν έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί, οι πολίτες αγωνίστηκαν για να την αποτινάξουν από πάνω τους; Υπάρχει κράτος στην Ευρώπη που να κυβερνάται από κομμουνιστές και να λειτουργεί ως πρότυπο; Για να ψάξουμε λίγο…

Θ.