ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μισές δουλειές!

Άπλωσαν προ 20ημέρου το δίχτυ προστασίας από τις κατολισθήσεις των βράχων στο δρόμο Δελβινακίου – Πωγωνιανής (και σωστά), όμως ακόμη δεν το στερέωσαν (φωτό1), οπότε όπως έλεγε στη στήλη αναγνώστης του «Π.Λ.», είναι σαν να μην το έβαλαν! Μάλιστα ο ίδιος πρότεινε στο σημείο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες να τοποθετήσουν μονομπλοκ, το οποίο θα παρέχει πιο ασφαλή προστασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πιο πάνω στον ίδιο δρόμο, υπάρχει ένα μικρό τμήμα μονομπλοκ (φωτό2), που πράγματι εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να συνεχιστεί αυτό και παρακάτω, εκεί όπου παρατηρούνται κατά διαστήματα κατολισθητικά φαινόμενα. Ας το μελετήσουν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου Πωγωνίου και της Περιφέρειας Ηπείρου…

Ε.Κ.

Ως πότε θα σιωπούν;

Θα σιωπούν οι Έλληνες πολιτικοί; Στη συνάντηση Μητσοτάκη - Σολτς θα γίνει λόγος για τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλουν οι Γερμανοί; Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα που δεν επιδίωξε να αποζημιωθεί μετά το μεγάλο κακό που της προκάλεσαν οι Γερμανοί εκείνης της εποχής με τις θηριωδίες τους… Αποζημιώσεις ΤΩΡΑ!

Θ.

Παράδεισος των ψηφιακών νομάδων...

Ένα ενδιαφέρον εκτενές αφιέρωμα στα Γιάννενα σχετικά με τους ψηφιακούς νομάδες, έκανε πρόσφατα η εφημερίδα «Καθημερινή». Αποκαλεί τα Γιάννενα «ελληνικό παράδεισο των ψηφιακών νομάδων», αφού έχουν μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως σε εταιρίες σε όλο τον κόσμο! «Η πόλη έχει μετατραπεί σε περιφερειακό τεχνολογικό κόμβο, αναζωογονήθηκε η τοπική οικονομία, ενώ επαναπατρίστηκαν και πολλοί Γιαννιώτες», αναφέρει. Η εγκατάσταση μεγάλων εταιριών στα Γιάννενα, τα έχουν ανεβάσει επίπεδο σε αυτό το κομμάτι και είναι πράγματι ευχάριστο να προβάλλεται πανελλαδικά. Το σημαντικότερο είναι να ανοίγουν θέσεις εργασίας και να επιστρέφουν τα Ηπειρωτόπουλα στον τόπο τους!

Ν.Γ.

Αχνοφαίνονται…

Μπορεί η στήλη να έχει θίξει ουκ ολίγες φορές το θέμα με τις διαβάσεις για να είναι ορατές σε πεζούς και οδηγούς, αλλά το αυτί των υπευθύνων δεν λέει να… ιδρώσει. Για παράδειγμα, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν ξεθωριάσει οι διαγραμμίσεις στη διάβαση πεζών στη πλευρά της εισόδου του πεζόδρομου στη Μιχαήλ Αγγέλου (λίγο πριν το κτίριο της Περιφέρειας). Ενώ στο ένα ρεύμα η διάβαση διακρίνεται και οι οδηγοί σταματούν για να περάσουν οι πεζοί, στο άλλο ρεύμα δεν φαίνεται τίποτα! Είναι τόσο δύσκολο, αλήθεια,  να λυθεί αυτό το ζήτημα σε έναν κεντρικό δρόμο στην «καρδιά» της πόλης;

Ν.Γ.

Χάθηκε η μπάλα!

Φαίνεται πως… χάθηκε η μπάλα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκρηκτικό και η λύση της διάλυσης μοιάζει σχεδόν μονόδρομος! Μάλιστα, η άνευ προηγουμένου φρασεολογία κυρίως από το νέο Πρόεδρό του, αλλά και το… σιγοντάρισμα του γνωστού για τις οξύθυμες αντιδράσεις του Π. Πολάκη, προκαλεί έντονο προβληματισμό συλλήβδην για το πολιτικό σύστημα. 

Το σίγουρο πάντως είναι ότι από μια τέτοια κατάσταση όλοι βγαίνουν χαμένοι. Γιατί είναι γνωστό ότι μια Κυβέρνηση κάνει καλύτερα τη δουλειά της και είναι περισσότερο αποδοτική, μόνο όταν υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση!..

Ε.

Αποχώρησε και ο Μαντάς!

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. τέθηκε η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου με σαρανταπέντε μέλη να αποχωρούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου το γυαλί στις σχέσεις «Ομπρέλας»- Κασσελάκη είχε ραγίσει προ πολλού και ήταν θέμα χρόνου τα μέλη της να αποχωρήσουν από το κόμμα. Ένα από τα μέλη της «Ομπρέλας» που ακολουθούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην έξοδο, είναι και ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς. Άλλωστε, το τοπικό στέλεχος ήταν στο πλευρό του Τσακαλώτου, όταν εκείνος διεκδίκησε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα βρισκόταν δίπλα του στην ομιλία που έκανε στα Γιάννενα. Το σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ… καλά κρατεί και κανείς δεν ξέρει ποιος θα μείνει στο τέλος!

Γ. 

Στάση Ηγουμενίτσα…

Στάση στην Ηγουμενίτσα έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οποίος ταξίδευε με προορισμό την Ιταλία. Συνοδευόμενος από τον Αντώνη Μπέζα περπάτησε στον πεζόδρομο της γειτονικής πόλης και στη συνέχεια δείπνησαν σε κεντρικό εστιατόριο, ενώ μαζί τους ήταν και ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός. Σύμφωνα πάντα με το vdella.com, πέραν της γαστρονομικής απόλαυσης, ο πολιτικός διάλογος ήταν πλούσιος, με το… μενού να περιλαμβάνει όλα τα θέματα, από κομματικές διαδικασίες έως αυτοδιοικητικές εκλογές. Όσο για την σχέση Μπέζα - Καραμανλή – από απλά πολιτική που ήταν όταν ο Θεσπρωτός πολιτικός ήταν υπουργός στην κυβέρνησή του - τώρα μετατράπηκε σε θερμά φιλική!

Γ.

Έργα στη μέση…

Όψιμοι υπέρμαχοι της διεκδίκησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου, εκείνοι που ήταν πολέμιοι την περίοδο 2006-2010, χωρίς φυσικά να έχει περπατήσει μέχρι στιγμής κάτι. Στο παλιό Πανεπιστήμιο, στην Δομπόλη κρέμεται ένα πανό που μας προετοιμάζει πως θα είναι το νέο κτίριο, αν ποτέ μπει σε διαδικασία εξωραϊσμού. Η λεωφόρος Μακρυγιάννη, έμεινε στα μισά, ενώ η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, αυτή στους Αμπελοκήπους, είναι χώρος όπου τα σκυλιά εναποθέτουν τα «περισσεύματά» τους!

Ανάλογες εικόνες σε κοινότητες πρώην δημοτικών διαμερισμάτων, όπου το χάος και η αναρχία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Ακόμη κι αυτός ο παραλίμνιος στο Μώλο δεν έτυχε των ενδιαφερόντων των ιθυνόντων να ρίξουν 10 φτυάρια άσφαλτο, για να βουλώσουν οι «κρατήρες»…

Τ.