Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Έρχεται η αεροδιάσωση!

 Προχωρούν από το υπουργείο Υγείας οι διαδικασίες για τις έξι βάσεις αεροδιάσωσης – αεροδιακομιδής που θα λειτουργήσουν σε αντίστοιχες δύσκολες περιοχές της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και ο Νομός Ιωαννίνων! Αυτό τόνισε χθες ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ’ όλα – 2023» στην Αθήνα. Όπως είπε, το πολύ σημαντικό αυτό έργο προετοιμάζεται σε νομοθετικό επίπεδο, άρα δεν θα αργήσει να έρθει προς ψήφιση ο σχετικός νόμος. Άντε να το δούμε γιατί πέρασε καιρός από την εξαγγελία των σταθμών αεροδιάσωσης, οι οποίοι πραγματικά θα σώσουν ζωές. Να θυμίσουμε ότι το όλο ζήτημα ξεκίνησε μετά τον άδικο χαμό του νεαρού ορειβάτη και σκιέρ Ερμή Θεοχαρόπουλου στα βουνά των Τζουμέρκων τον Ιανουάριο του 2022…

Κ.Α.

Μόνιμος θεσμός…

Είναι πολύ ωραία πρωτοβουλία οι Κυριακάτικοι περίπατοι στην πόλη που πραγματοποιεί το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών. Ουσιαστικά πρόκειται για ξεναγήσεις πολιτών και επισκεπτών σε χώρους με ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, τους οποίους όλοι θεωρούμε οικείους, όμως δεν γνωρίζουμε το παρελθόν τους! Είναι παρήγορο το γεγονός ότι κάθε Κυριακή συμμετέχουν αρκετοί πολίτες στους περιπάτους, οι οποίοι θα μπορούσαν φυσικά να είναι και περισσότεροι. Άποψή μας είναι ότι πρέπει αυτοί να γίνουν μόνιμος θεσμός! 

Κ.Α.

Ευκαιρία να γνωρίσουν…

Πάνω από 350 αθλητές συμμετείχαν στο τριήμερο τουρνουά Μπριτζ που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στα Γιάννενα, με το οποίο ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Ιωαννίνων γιόρτασε τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του. Στη χώρα λειτουργούν 60 Σωματεία, με τον όμιλο των Ιωαννίνων να είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια. Το μπριτζ συγκαταλέγεται στα πνευματικά αθλήματα, είναι παιχνίδι στρατηγικής και σκέψης αλλά ιδιαίτερα κοινωνικό, κάτι που αποτελεί κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς. Ωστόσο, το άθλημα στερείται προβολής και έχει χαμηλή αναγνωρισιμότητα τόσο πανελλαδικά όσο και τοπικά. Ευκαιρία, λοιπόν, με τις διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στα Γιάννενα αλλά και την πορεία του αγωνιστικού τμήματος Μπριτζ να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα.

Ν.Γ. 

Τα εν οίκω…

 Εξέφρασε, την απορία του ο Στέφανος, για την πικρόχολη κριτική που ασκείται σε βάρος του και μάλιστα επί προσωπικών δεδομένων. Μα, Στέφανέ μου, υμείς αυτοί αρχίσατε χειρών αδίκων, γιατί δεν περιορισθήκατε στην πολιτική σας τοποθέτηση και στα πολιτικά σας πιστεύω. Μας πληροφορήσατε, εκόντες – άκοντες, για την προσωπική σας ζωή. Για τον σύζυγό σας, για την οικογένειά σας, που αποτελείται από εσάς, τον σκύλο σας και τον σύζυγό σας, κάτι που κανείς δεν ήθελε να πληροφορηθεί, για όσα τεκταίνονται, άμα τη κλειδαμπαρώσει της θύρας του υπνοδωματίου σας ή της κρεβατοκάμαράς σας! Σύμφωνοι;

Κιτς

Άνοιξε την πόρτα!

 Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει -και- η Μερόπη Τζούφη, από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος με μακρά πορεία σ’ αυτό και με κυβερνητική θητεία την περίοδο 2015 – 19. Μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο, δήλωσε ότι η αποχώρηση πρέπει να θεωρείται συντελεσμένη και έκανε λόγο για μία τοξικότητα και κλιμακούμενη επιθετικότητα από πλευράς της νέας ηγετικής ομάδας εναντίον ανθρώπων που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη και έδωσαν πολλές μάχες για το κόμμα, οι οποίοι, όπως είπε, αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί εχθροί που υπονομεύουν τον Στεφ. Κασσελάκη. «Έχει εκλυθεί τρομερή τοξικότητα απέναντι σε όλους μας», σημείωσε και προανήγγειλε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο πλατύ μέτωπο αριστερής πλειοψηφίας. 

Κ.

Πώς να δουν αγώνα;

Την ίδια πολιτική, δηλαδή την αγορά δύο απλών εισιτηρίων μόνο από κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, θα ακολουθήσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και στον κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΚ. Με λίγα λόγια, στο γήπεδο θα μπουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας και όσοι φίλαθλοι έρθουν σε συνεννόηση με έναν απ’ αυτούς για να αγοράσει ένα ή δυο εισιτήρια, δίνοντας τα δικά του στοιχεία. Αν μη τι άλλο, μια αυστηρή πολιτική στα εισιτήρια από την ΠΑΕ στους αγώνες με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που στερεί από πολλούς φιλάθλους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς. Προφανώς πρέπει να παρθούν μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων με το να έρθουν φίλαθλοι άλλων ομάδων, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο για τους φίλους του ΠΑΣ που δεν έχουν κάρτα διαρκείας να πάνε στο γήπεδο.

Γ. 

Έγινε η μοιρασιά!

Για τη δρομολόγηση της μετακίνησης της 5ης ΕΜΑΚ και τμήματος του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων στον κτίριο του πρώην ΚΤΕΟ έγραψε η στήλη την προηγούμενη εβδομάδα. Χθες διαβάσαμε ότι τη Δευτέρα αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες των δύο υπηρεσιών και ο τρόπος διανομής του κτιρίου ανάμεσα σ’ αυτές. Το μεγαλύτερο τμήμα του θα αποδοθεί στην ΕΜΑΚ, η οποία θα μεταφερθεί εκεί με όλη τη δύναμή της και τον εξοπλισμό της, ενώ από πλευράς ΕΚΑΒ θα πάει στο παλιό ΚΤΕΟ ένας τομέας, ο οποίος θα έχει καλύτερη πρόσβαση σε χωριά εκείνης της νότιας πλευράς του Νομού. Πάντως, καλή ιδέα η συγκεκριμένη για την αξιοποίηση του κτιρίου από την Περιφέρεια Ηπείρου…

Κ.

Δεν το χωρά ο νους…

 Δεν το χωρά ο νους αυτό το περιστατικό που συνέβη στα Γιάννενα όπου τρεις εργαζόμενες καθαριότητας εισέπνευσαν χημικά που βρέθηκαν μέσα σε κάδους απορριμμάτων και κατέληξαν στο νοσοκομείο. Είχαν προηγηθεί επεισόδια σε πορεία για το Πολυτεχνείο με ρίψη δακρυγόνων από την Αστυνομία. Το πώς κατέληξαν επικίνδυνες χημικές ουσίες σε κάδους ανακύκλωσης μέσα στο κέντρο της πόλης σαν να είναι χαρτόκουτα, είναι κάτι που θα το δείξει η έρευνα των αρμόδιων Αρχών. Κανείς πάντως από τους ανεγκέφαλους δεν σκέφτηκε ότι η ρίψη χημικών σε κάδους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Δυστυχώς, το βαρέλι δεν έχει πάτο!

Γ.