Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Εγκώμιο στον Θ. Λιβάνιο!

Δύο σημεία από τη χθεσινή ομιλία του Αλέκου Καχριμάνη στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών που αξίζουν σχολιασμού. Το πρώτο αφορά στο εγκώμιο που έπλεξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. «Μιλάω συχνά μαζί του. Αν όλοι οι Υπουργοί έδιναν λύσεις όπως αυτός, θα είχαμε σήμερα άλλη τύχη», τόνισε χαρακτηριστικά! Λεπτομέρειες δεν ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, όμως πέρα από τον έπαινο για τον κ. Λιβάνιο, όσα είπε μπορούν να εκληφθούν και ως «καρφιά» για άλλα κυβερνητικά στελέχη! Το δεύτερο ήταν ότι ζήτησε ξανά να περάσουν στις Περιφέρειες αρμοδιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Ήρθε η ώρα να καταργηθούν υπηρεσίες – σφραγίδες», σημείωσε! Έχει αδυναμία ο Αλέκος στο συγκεκριμένο υπουργείο και δεν το κρύβει!

Κ.Α.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος!

 Μία σπουδαία τιμή επιφύλαξε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τον Στέφανο Ντούσκο! Συγκεκριμένα, με απόφαση της ολομέλειάς της ο Γιαννιώτης χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος κατά την έναρξη του ταξιδιού της φλόγας από την Ολυμπία προς το Παρίσι. Ο Στέφανος δηλαδή θα είναι εκείνος που θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα από την πρωθιέρεια στην αρχαία Ολυμπία για να ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η τελετή αφής θα γίνει στις 16 Απριλίου. Αν μη τι άλλο, την δικαιούται την τιμή ο Στέφανος και θα είναι ο πρώτος Γιαννιώτης που θα τρέξει με τη Φλόγα ως πρώτος λαμπαδηδρόμος!

Κ.Α.

Γιατροί από 16 χώρες!

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα το 11ο Βαλκανικό Συνέδριο Αρθροσκόπησης, Αθλητιατρικής, Χειρουργικής Γόνατος και Τραυματολογίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ορθοπεδικοί ιατροί και φυσικοθεραπευτές και δεκάδες νοσηλευτές και φοιτητές ιατρικής. Στο επιστημονικό πρόγραμμα της διοργάνωσης έδωσαν το «παρών» ορθοπεδικοί από 16 χώρες όπως Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία, Ιταλία και από όλες σχεδόν τις χώρες των Βαλκανίων. Μία ακόμη μεγάλη επιστημονική διοργάνωση που διεξάγεται στα Γιάννενα προβάλλοντας διεθνώς την πόλη και τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά!

N.Γ. 

Διαπρέπουν παντού…

Ένα λαμπρό παράδειγμα Ηπειρωτών που διαπρέπουν στον τομέα τους πανελλαδικά και όχι μόνο αποτελεί ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Παπανικόλας, ο οποίος τιμήθηκε από το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ. Συνέδεσε το όνομά του με την εκτέλεση μεγάλων έργων όπως η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, η Εγνατία και η Ολυμπία Οδός και η ομιλία του κατά την τιμητική εκδήλωση από το ΤΕΕ άφησε εντυπωσιασμένους μηχανικούς και πολίτες. Το σημαντικότερο είναι ότι ο διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός μπορεί να γεννήθηκε στην Αφρική αλλά μεγάλωσε στα Γιάννενα και δεν έπαψε στιγμή να αισθάνεται Γιαννιώτης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ για την πρωτοβουλία να βραβεύσει τον κ. Παπανικόλα!

Ν.Γ.

«Λάβρος» για μαγαζιά!

«Λάβρος» εμφανίστηκε χθες ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Ιωαννίνων Μιχάλης Ψίνας για τα καταστήματα της πόλης, που, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του κατά το συλλαλητήριο στην Περιφέρεια, δεν ήταν κλειστά! «Πού είναι ο Εμπορικός Σύλλογος;», φώναξε και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός. Η αλήθεια είναι ότι μέλη του Εμπορικού ήταν παρόντα με πανό στο συλλαλητήριο, ενώ στο κέντρο τουλάχιστον τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Εκτός κέντρου, πάλι, αρκετά άνοιξαν κανονικά χθες, απ’ ότι μάθαμε. Αυτό φυσικά είναι προσωπική απόφαση του κάθε επαγγελματία…

Κ.

Ενδιαφέρον για ΦΟΔΣΑ!

 Την κρίσιμη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων (ΦΟΔΣΑ) θα διεκδικήσει, όπως όλα δείχνουν, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του στο Δήμο και είναι έτοιμος να ασχοληθεί και με το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μιλώντας στο  «Ράδιο Prisma 91,6» της Πρέβεζας και στην εκπομπή «Όλα στον Αέρα» με τον Χρήστο Ανεμοζάλη, δήλωσε πως τον ενδιαφέρει ο τομέας των απορριμμάτων και θέλει να δώσει τις γνώσεις του στο θέμα αυτό και στον ΦΟΔΣΑ. Απόλυτα ξεκάθαρος εμφανίστηκε για το θέμα ο κ. Γεωργάκος και, καθώς φαίνεται, βάζει ολοταχώς πλώρη για ΦΟΔΣΑ σε μία εποχή καμπής!

Γ. 

Πίστωση χρόνου…

«Μεγαλόψυχος» εμφανίστηκε χθες στο συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου. Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του συνεδρίου έκανε μία πολύ σύντομη αναφορά στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων, τονίζοντας ότι πρόκειται για τεράστια αλλαγή και ζήτησε να δοθεί πίστωση χρόνου στις νέες δημοτικές αρχές προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της. Πάντως, η Νίκη Κεραμέως μάλλον δεν άκουσε την πρόταση Παπαγεωργίου, καθώς έφτασε με καθυστέρηση στο συνέδριο! Εκτός κι αν της την διατύπωσε στη συνέχεια προφορικά, κάτι για το οποίο αμφιβάλουμε!

Σημαντικό βήμα…

Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι ανασκαφικές έρευνες στο Βουλευτήριο της αρχαίας Δωδώνης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων. Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου «στήνουμε την υποδομή για την επόμενη φάση στο οικοδόμημα». Οι έρευνες απέδωσαν στοιχεία που θα αποτελέσουν τη βάση των μελετών οι οποίες θα ακολουθήσουν, με απώτερο σκοπό την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου. Ευχάριστο νέο το ότι η ερευνητική ομάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φετινή έρευνα που παρείχε σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του βουλευτηρίου. Ελπίζουμε να συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά οι εργασίες από τη νέα χρονιά…

Γ.