Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Περιζήτητο Τμήμα!

 Περιζήτητο είναι το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις που έκανε χθες η επίκουρη καθηγήτρια Χαρακτικής Ράνια Σταθοπούλου (φωτό) με αφορμή έκθεση έργων χαρακτικής αποφοίτων του, που θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η κ. Σταθοπούλου έκανε γνωστό ότι οι υποψήφιοι κάθε χρόνο για εισαγωγή στο Τμήμα (που περιλαμβάνει κι άλλες τέχνες, όπως γλυπτική, ζωγραφική κλπ.) είναι 400, ίσως και περισσότεροι, απ’ τους οποίους εισάγονται τελικά 100 – 120. «Δεν υπολείπεται σε τίποτε από παλαιότερα Τμήματα όπως αυτά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι διαθέτει και πλήρεις υποδομές και τα απαραίτητα μέλη ΔΕΠ και τον αναγκαίο εξοπλισμό. Πολύ ευχάριστο νέο αυτό… Να σημειωθεί ότι το Εικαστικών Τεχνών ιδρύθηκε το 2000, δηλαδή πριν από 23 χρόνια!

Κ.Α.

Τα Πειραματικά…

 Σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Πανεπιστημιούπολη θα μεταφερθούν τα δύο Πειραματικά Σχολεία που στεγάζονται σήμερα στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας. Αυτό στο μέλλον, όταν κατασκευαστούν τα αναγκαία κτίρια, για τα οποία κτίρια αναζητούνται πόροι. Το θέμα τέθηκε σε συνάντηση του απερχόμενου Δημάρχου με τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και όλα δείχνουν ότι τα λεφτά θα αντληθούν από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης». Ερωτηθείς χθες σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξουν εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε…

Κ.Α.

Πάλι το αίτημα…

Ένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ήταν η μερική επαναλειτουργία των τελωνείων Δρυμάδων και Αμπελώνα Θεσπρωτίας, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των παραμεθόριων χωριών της Ελλάδος και της Αλβανίας και να μην υπάρξει η ολοκληρωτική ερήμωσή τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έθεσε το ζήτημα στους αρμόδιους ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιας και στο αντάμωμα των Πωγωνησίων το καλοκαίρι είχε μεταφέρει τη διαβεβαίωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου για επανενεργοποίηση του Τελωνείου Δρυμάδων. Οπωσδήποτε η επαναλειτουργεία των δυο τελωνείων θα μπορούσε να συμβάλλει στη μη ερήμωση των περιοχών!

Ν.Γ.

 

Χαμηλά πεζοδρόμια…

= «Είναι πολύ χαμηλά τα πεζοδρόμια στους δρόμους του κέντρου που ανακατασκευάστηκαν πρόσφατα κι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα Ι.Χ., τα οποία, μη βρίσκοντας να παρκάρουν θα τα καβαλούν πολύ εύκολα». Την επισήμανση έκανε στη στήλη φίλος αναγνώστης κι εμείς απλά τη μεταφέρουμε με μία μικρή προσθήκη: Το ύψος των πεζοδρομίων δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα στις παρεμβάσεις που έγιναν πρόσφατα στο κέντρο. Υπάρχουν κι άλλα, τα οποία έχουμε καιρό να επισημάνουμε…

Κ.Α.

 

Κρίμα το ταξίδι!

= Μάλλον… περιττή ήταν τελικά η παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών που διεξήχθη στα Γιάννενα. Δεσμεύσεις για όσα αιτήματα της τέθηκαν δεν έδωσε, εξαγγελίες σημαντικές δεν έκανε, οπότε κρίμα που αναγκάστηκε να κάνει τόσο ταξίδι και μάλιστα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες που έκαναν αβέβαιη την έλευση του αεροπλάνου, προκειμένου απλώς να χαιρετίσει το συνέδριο. Αντίθετα, η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Θοδωρή Λιβάνιου ήταν πιο ουσιαστική, καθώς είναι καλός γνώστης των θεμάτων και μίλησε γι’ αυτά… Αρκούσε λοιπόν μόνο εκείνος!

Κ.

11 χρόνια μετά…

 Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιήθηκαν οι βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα «6+6», μεταξύ των οποίων και η Μερόπη Τζούφη. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα έχει βουλευτή στο Νομό, κάτι που είχε να γίνει έντεκα χρόνια! Την πρώτη φορά που βγήκε βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό ήταν ο Χρήστος Μαντάς το 2012, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 είχε εκλέξει τέσσερις βουλευτές και μόνο την Μερόπη Τζούφη στις δυο επόμενες εκλογές. Με την κατάσταση που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε ποιος θα μείνει στο τέλος και επίσης πως θα θα ονομαστεί η κοινοβουλευτική ομάδα που θα μετέχει η Γιαννιώτισσα βουλευτής!

Γ.

Δύσκολη η εξαίρεση…

 Δεν είναι καλά τα πράγματα όσον αφορά το μέλλον των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιωαννιτών με βάση τις δηλώσεις που έκανε από τα Γιάννενα ο αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV1, δήλωσε ότι από τη συγχώνευση με τους Δήμους θα εξαιρεθούν μόνο όσα ΝΠΔΔ έχουν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αντικείμενο, φέρνοντας ως παράδειγμα τον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα. Αν σκεφτεί κανείς ότι τέτοιο φορέα στα Γιάννενα δεν έχουμε, καταλαβαίνει τι έρχεται! Μόνη ελπίδα εξαίρεσης από την κατάργηση υπάρχει για τον ΟΚΠΑΠΑ, όμως κι αυτός…

Κ.

Από τα Γιάννενα!

Στα Γιάννενα βρέθηκε με αφορμή το Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας η νέα Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα. Στα πλαίσια της παραμονής της στην πόλη επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, συναντήθηκε με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, ενώ βρέθηκε και στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας. Η Μαρία Συρεγγέλα άνοιξε λοιπόν τον κύκλο των περιοδειών της ως νέα Γραμματέας από τα Γιάννενα, μια πόλη με την οποία έχει δεσμούς, καθώς την περίοδο ενασχόλησής της με την ΟΝΝΕΔ ήταν υπεύθυνη της Οργάνωσης για το Νομό Ιωαννίνων! 

Γ.