Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Μεγαλειώδης φάτνη!

Έτοιμη είναι και φέτος να υποδεχτεί ντόπιους και επισκέπτες η πιο μεγαλειώδης φυσική φάτνη του Δήμου Ιωαννιτών που βρίσκεται στην Καστρίτσα, η οποία στολίστηκε την Κυριακή από τον οικείο Πολιτιστικό Σύλλογο. Η φάτνη  πήρε τη θέση της για 25η συνεχόμενη χρονιά και φέτος στο φυσικό νεολιθικό σπήλαιο που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο της Καστρίτσας (περιοχή Μύτικας). Για την ιστορία το σπήλαιο μετατράπηκε πρώτη φορά σε φάτνη το Δεκέμβριο του 1999 και η ιδέα ανήκε στον Αριστοτέλη Κύρκο, αργυροχρυσοχόο από το χωριό. Όπως εύστοχα παρατηρεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η φάτνη είναι η πιο φυσική και εκθαμβωτική σε όλο το Δήμο και θα έπρεπε η εκάστοτε δημοτική αρχή να κάνει στο σημείο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Μια πολύ καλή πρόταση που καλό θα ήταν να δουν οι ιθύνοντες του Δήμου.

Ν.Γ.

Θα στολίσουμε;

Μέρες τώρα αναρωτιόμαστε τι και πώς θα στολίσει ο Δήμος στην πόλη καθώς οι μέρες περνούν και απομένει πλέον λιγότερο από μήνας για τα Χριστούγεννα. Χθες διαβάσαμε στη «Διαύγεια» αναρτημένη απόφαση Δημάρχου για προμήθειες και δαπάνες για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με προϋπολογισμό περίπου 5.000 ευρώ. Για τον γιορτινό διάκοσμο τίποτα ακόμα! Προς το παρόν φωτάκια είδαμε μόνο στα δέντρα της Αβέρωφ. Καλό θα ήταν να επισπεύσει ο Δήμος τον στολισμό. Είπαμε, μπαίνει Δεκέμβριος…

Κ.Α.

Διέσχισαν τον Βίκο!

Τυχεροί όσοι έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο οποίος κάθε Κυριακή σχεδόν, θα «πατήσει» μία βουνοκορφή, θα περπατήσει μέσα σε δάση, δίπλα σε ποτάμια και λίμνες. Προχθές διέσχισαν τη χαράδρα του Βίκου και απόλαυσαν τη μοναδική ομορφιά του τοπίου της περπατώντας δίπλα στον Βοϊδομάτη που περνάει μέσα από αυτήν. Είδαμε φωτογραφίες (από ανάρτηση του Άρη Μπαρτζώκα) και πραγματικά ζηλέψαμε. Να ευχηθούμε στον Ορειβατικό πάντα τόσο ωραίες πορείες να κάνει!

Κ.Α.

Στον «Παγουράκο»…

Ένα εντυπωσιακό πανό ανάρτησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα στη θύρα 10 του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Super League. Το πανό ήταν αφιερωμένο στον αδικοχαμένο φίλαθλο της ομάδας Αλέξανδρο Παπαθανασίου ή αλλιώς «Παγουράκο», όπως ήταν το προσωνύμιό του. Ο νεαρός φίλαθλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 3 Νοεμβρίου και βύθισε στο πένθος τους οικείους του αλλά και τη γιαννιώτικη ομάδα. Οι φίλοι του ΠΑΣ δεν τον ξεχνούν και το δείχνουν και στα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα με το πανό που αφιέρωσαν στον «Παγουράκο» να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Ν.Γ.

Όταν έχεις το «τιμόνι»…

Όταν δεν διαχειρίζεσαι τις τύχες της χώρας σου είναι εύκολο να δημοσιοποιείς την άποψή σου για κάθε ζήτημα χωρίς… φόβο και πάθος! Αυτό έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» τόνισε πως δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως έχει αυτή τη στιγμή το «τιμόνι» και, αντί να ρίχνει λάδι στη φωτιά, πρέπει να δει πώς θα διασφαλιστεί μία συνθήκη ηρεμίας με την Τουρκία, για την οποία είναι αναγκαία η σταθερή επαφή και επικοινωνία του με τον Τούρκο πρόεδρο. Οπότε, ας έρθει ο Ερντογάν, όμως η Κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκλησή του, αν χρειαστεί. Ανοιχτοί δίαυλοι ναι, υποχωρητικότητα όχι! 

Κ. 

Φόρεσε τα γιορτινά…

Τα γιορτινά της ενόψει των Χριστουγέννων φόρεσε η Πρέβεζα, με τους στολισμούς να έχουν ξεκινήσει από τον Δήμο Πρέβεζας. Στη γειτονική πόλη, έχει αρχίσει η προετοιμασία και για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Χαράς στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων, το οποίο θα μείνει ανοιχτό μέχρι και τη γιορτή των Θεοφανείων. Σε αντίθεση με τα Γιάννενα που το κλίμα δεν είναι ακόμη τόσο εορταστικό και παραμένει άγνωστο πού θα στηθεί το χριστουγεννιάτικο δένδρο, στην Πρέβεζα μερίμνησαν ήδη για τον στολισμό της πόλης!

Γ.

Οι βουλευτές πού είναι;

Με αφορμή τους «μύδρους» κατά Καχριμάνη που εξαπέλυσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» για τους οδικούς άξονες της Πρέβεζας και ιδιαίτερα τη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό, θυμηθήκαμε ότι η γειτονική Περιφερειακή Ενότητα διαθέτει και δύο βουλευτές. Έναν κυβερνητικό, τον Σπ. Κυριάκη και ένα αντιπολιτευόμενο τον Κ. Μπάρκα. Δεν είδαμε κάποια αντίδραση για όσα είπε ο Υφυπουργός από πλευράς τους -εκτός κι αν μας… διέφυγε κάτι- σε αντίθεση με τον Περιφερειάρχη. Γι’ αυτό δεν έχουμε τους βουλευτές; Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή τους να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή για ζητήματα της περιοχής τους και να πιέζουν! Εκτός κι αν τα οδικά δεν τους ενδιαφέρουν…

Κ.

«Φωτιά» στα παλιά!

Διαζύγιο με καθετί που θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ πήραν οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα σχηματίσουν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς δεν δέχτηκαν να παραδώσουν τις έδρες τους. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές προχώρησαν στη διαγραφή των συμβόλων και λογότυπων του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών και η Μερόπη Τζούφη που αντικατέστησε την παλιά φωτογραφία με μία άλλη σε κόκκινο φόντο, κάτι που έχει το δικό του συμβολισμό. Βέβαια, οι αντιδράσεις για τη στάση που κράτησαν οι αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές ποικίλουν, μιας και άλλοι τους επικρίνουν, ενώ άλλοι τους υποστηρίζουν…

Γ.