Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Καλά το έθεσε…

 Σε πολύ σωστή βάση έθεσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου το ζήτημα υποβίβασης δύο Δημοτικών Σχολείων του Δήμου του, στον Παρακάλαμο και το Καλπάκι. Μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο, ο Κ. Καψάλης είπε ότι «αν πάρουμε αριθμητικά το ζήτημα το υπουργείο Παιδείας έχει δίκιο, όμως δεν πρέπει να μετριούνται όλα τα πράγματα με βάση τους αριθμούς. Σε ακριτικές περιοχές όπως η δική μας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες, εθνικοί κλπ.». Αξίζει να σημειωθεί ότι το  Δημοτικό Καλπακίου από εξαθέσιο θα γίνει τετραθέσιο, καθώς διαθέτει σήμερα 41 μαθητές και μαθήτριες αντί 46 που προβλέπεται για να παραμείνει ως έχει. Το δε Δημοτικό Παρακαλάμου που θα γίνει τριθέσιο έχει 30 με 35 μαθητές. 

Κ.Α.

Χρήσιμος ρόλος…

Οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ηπείρου στην περιοχή των Τζουμέρκων και του όρους Λάκμος. Ο Αλ. Καχριμάνης είπε προχθές ότι στον χώρο αυτό θα δοθεί βάρος στον πρωτογενή τομέα και στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας. Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τόπος διαθέτει σημαντικό κτηνοτροφικό απόθεμα το οποίο όμως φθίνει, όπως συμβαίνει παντού. Πολύ χρήσιμος στο συγκεκριμένο εγχείρημα θα αποδειχθεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου Γιάννης Δεκόλης, ο οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή…

Κ.Α.

Παράδειγμα προς μίμηση…

 Στο πλαίσιο των βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο νεαρός φίλος του ΠΑΟΚ Γιάννης Παπαστεφανάκης που έχει κινητικά προβλήματα, συγκλόνισε τους πάντες με την προτροπή να μην φοβάται ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας του. Μαζί με τον αδερφό του φίλαθλο της ΑΕΚ βρέθηκαν στον περσινό τελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ ο μικρός Γιάννης είχε βρεθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και αποθεώθηκε από παίκτες - φιλάθλους. Μια συγκινητική και αισιόδοξη νότα από έναν φίλαθλο με τεράστιο μεγαλείο ψυχής που διδάσκει όσο κανείς ότι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός ενώνουν…

Ν.Γ. 

Να καθαριστούν άμεσα!

 Συνεχείς είναι οι βροχοπτώσεις τις τελευταίες μέρες και οι μπόρες ίσως γίνουν πιο ισχυρές από εδώ και πέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νερό να ξεχειλίζει σε πολλά σημεία στην πόλη, σε δρόμους, πεζοδρόμια. 

Παρόλα αυτά, τα φρεάτια σε πολλούς δρόμους παραμένουν βουλωμένα, έχοντας καλυφθεί από φύλλα, κλαδιά αλλά και διάφορα σκουπίδια. 

Ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να κινητοποιήσει τα συνεργεία του ώστε να προχωρήσουν στον καθαρισμό όλων των φρεατίων, καθώς η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη το προσεχές διάστημα!

Ν.Γ.

Του τράβηξαν αυτί!

Κάποιος υψηλά ιστάμενος, λογικά από Μαξίμου μεριά, πρέπει να του… τράβηξε το αυτί του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου για τις εντελώς άστοχες δηλώσεις του περί μη ύπαρξης «λεφτόδεντρων» προκειμένου να γίνουν βασικά οδικά έργα στην περιοχή της Πρέβεζας. Γιατί είναι άστοχο να εκφράζεται έτσι δημόσια ένα μέλος της κυβέρνησης, άσχετα με το τι πιστεύει μέσα του. Μετά λοιπόν το τράβηγμα του αυτιού ο Υφυπουργός αναμένεται να έρθει τις επόμενες ημέρες στα Γιάννενα και θα έχουν ενδιαφέρον η επίσκεψη και οι δηλώσεις του! Καλό βέβαια θα ήταν να μας επισκεφθεί κάποια στιγμή ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σταϊκούρας και να γίνει μία ευρεία σύσκεψη για τα έργα που έχει ανάγκη η Ήπειρος! Να δει και την Ήπειρο, γιατί δεν θυμόμαστε να έχει έρθει ποτέ…

Κ.

Ζεϊμπέκικο αντί… ροκ!

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μεσούσης μάλιστα μιας περιόδου αλληλοσπαραγμού στο κόμμα της. Σε μια από τις προσωπικές της εξομολογήσεις είπε πως «ξεριζώθηκε» όταν έχασε τη μητέρα της. Η Αρτινιά βουλευτής υπερασπίζεται σταθερά το κόμμα της και πιστεύει πως με σχέδιο και δουλειά, οι «κασσάνδρες» θα διαψευστούν, τονίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε να ταράξει τα νερά. Όσο για την αγαπημένη της μουσική, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια περίοδο σκληρού ροκ, εκείνη «ψηφίζει» ζεϊμπέκικο και το αγαπημένο της τραγούδι είναι το «Σ’ τα είπα όλα» του Σωκράτη Μάλαμα!

Γ 

Και στα… τείχη!

 Μια χαρά το… πάρκαρε ο οδηγός του το Ι.Χ. δίπλα σχεδόν στην πύλη του Κάστρου στην περιοχή της Σκάλας. Σου λέει, γρασίδι έχει κάτω, δεν ενοχλεί! Εξάλλου, πού να παρκάρει ο άνθρωπος με τη βροχή. Μπορεί να μην είχε ομπρέλα ώστε να παρκάρει πιο μακριά και να περπατήσει… Λογικά ορισμένοι συμπολίτες, αν μπορούσαν, δεν θα είχαν πρόβλημα να ανεβάσουν το όχημα και στα… τείχη του Κάστρου!. Ευτυχώς δεν υπάρχει δρόμος! (Την φωτό απέστειλε στη στήλη χθες φίλη αναγνώστρια για σχολιασμό).

Κ.

Με άλλη ιδιότητα!

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Διαβούλευσης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση με θέμα «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στην Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» για την περίοδο 2021-2027. Την παρουσίαση της στρατηγικής στην εκδήλωση έκανε εκ μέρους της PwC, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Ένα πρόσωπο που κυριάρχησε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μιας και ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. Πλέον συνεχίζει την επαγγελματική του καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Πώς αλλάζουν τελικά οι καιροί και οι ρόλοι!

Γ.