Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Πάει κι έρχεται…

Πάει κι έρχεται εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου το θέμα του Μνημείου Ευεργετών σε γραφεία και σε υπουργεία και ακόμα να ληφθεί απόφαση ώστε να υλοποιηθεί ως έργο στα Γιάννενα. Ερανική επιτροπή έχει συσταθεί με μέλη τοπικούς άρχοντες, όμως μία από την Αθήνα ζητούν ΚΥΑ γι’ αυτήν, μία κάνουν λόγο για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και… στον τόπο τα βιολιά μέχρι στιγμής! Στο μεταξύ, δεν είναι και… τεράστιο το ποσό για το Μνημείο, το οποίο προβλέπεται να στηθεί κοντά στο Ρολόι. Έχει αναλάβει να το φιλοτεχνήσει δωρεάν ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, οπότε απαιτούνται χρήματα για να αγοραστούν τα υλικά! Ούτε ένα μνημείο δεν μπορούμε να φτιάξουμε σ’ αυτήν εδώ την πόλη;

Κ.Α. 

Βρήκε και… μπελά!

Βρήκε το… μπελά του ο απερχόμενος Δήμαρχος Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές. Κι αυτό επειδή δέχθηκε να πάει στα Πράμαντα η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Axion Hellas και να κάνει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου. Έλα όμως που το ΚΚΕ δεν… καλοβλέπει την πρωτοβουλία αυτή και του επιτέθηκε ζητώντας από τον Δήμο να δώσει μάχη για την αναβάθμιση του τοπικού Κέντρου Υγείας! Πρώτον, ποιος δήμαρχος θα έλεγε όχι σε μία χρήσιμη πρωτοβουλία για τον τόπο του;  Δεύτερον, τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ δεν διάβασαν καλά τη σχετική δήλωση Σεντελέ, ο οποίος ανέφερε προχθές πως η δράση της Axion Hellas είναι καλοδεχούμενη, ωστόσο δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών της περιοχής!

Κ.Α.

«Παγίδα» τα φύλλα!

 Πολλά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν συνεχώς από τις βροχοπτώσεις στα Γιάννενα και δεν είναι μόνο τα βουλωμένα φρεάτια που θέλουν καθάρισμα, θέμα που έθιξε η στήλη χθες. Ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα είναι και τα φύλλα που έχουν πέσει από τα δένδρα στα πεζοδρόμια, τα οποία κολλάνε στο βρεγμένο δάπεδο και αποτελούν παγίδα για τους περαστικούς. Είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσει κάποιος που δεν προσέχει ή περπατάει βιαστικά. Πρόκειται για πρόβλημα που πρέπει να λύσει η Δημοτική Αρχή, μαζεύοντας γενικά τα πεσμένα φύλλα. Παράλληλα, οι πεζοί ας έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα!

Ν.Γ.

Γνωρίζει το αντικείμενο!

 Ένα εκτενές άρθρο του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχη Υγείας Γιάννη Τσίμαρη  σχετικά με το Ε.Σ.Υ., φιλοξενήθηκε αυτές τις ημέρες στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο Γ. Τσίμαρης, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την υποχώρηση της λειτουργίας του ΕΣΥ, παρατηρώντας ότι δεν είναι πλέον θελκτικό για τους εργαζόμενους. Παράλληλα, δήλωσε την αποφασιστικότητα του κόμματός του για στήριξη, εξορθολόγηση και ανασύνταξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τις θέσεις που εκφράζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι ασχολείται μ’ ένα αντικείμενο που γνωρίζει πολύ καλά, μιας και υπηρέτησε την ιατρική πολλά χρόνια σε δημόσιο νοσοκομείο!

Ν.Γ

Έχουν… θεματάκια!

Παρατηρήσεις για το δίκτυο πεζόδρομων στην περιοχή του Κουρμανιού και της Σιαράβας έχει ξανακάνει η στήλη, ειδικά όσον αφορά στο αν προνόησαν οι αρμόδιοι για υποδομές δικτύων ή όχι (π.χ. για φυσικό αέριο) πριν γίνουν οι πλακοστρώσεις. Χθες όμως ήρθε μήνυμα φίλου αναγνώστη με συμπληρωματικές επισημάνσεις για τα εν λόγω έργα, τα οποία εξ όψεως είναι μεν ωραία, όμως σε πρακτικό επίπεδο παρουσιάζουν διάφορα… θεματάκια!

Κ.

Λίγη καθαριότητα…

 «Η περιοχή δυστυχώς δεν αναβαθμίστηκε, οι ελλείψεις πολλές με μεγάλες αστοχίες της μελέτης», μας γράφει ο εν λόγω φίλος δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για όσα αναφέρει. Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως έχουν τοποθετηθεί κολώνες φωτισμού κολλητά σε μπαλκόνια (φωτό), παρατηρείται λάθος ανύψωση οδών, η οποία εγκυμονεί τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν υπόγεια, ενώ αναφέρει πως η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη, συν ότι τοίχοι σπιτιών γέμισαν γκράφιτι. Γι’ αυτό το τελευταίο δεν ευθύνεται ο Δήμος και τα συνεργεία των πλακοστρώσεων. Τα υπόλοιπα όμως πρέπει να τα δουν οι ιθύνοντες. Ειδικά το θέμα της καθαριότητας που δεν είναι πια και τόσο δύσκολο!

Κ.

Έργα, όχι λόγια…

Μεγάλος ντόρος προκλήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ήπειρο από τις περιβόητες δηλώσεις για τα «λεφτόδενδρα» από τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο, με τις οποίες έριξε άκυρο στα οδικά έργα της Πρέβεζας. Στις δηλώσεις αυτές έφτασε ο Υφυπουργός έπειτα από πιέσεις που του άσκησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, με τον οποίο συνέπεσαν στην ΕΡΤ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Prisma και στην εκπομπή «Όλα στον Αέρα» με τον Χρήστο Ανεμοζάλη ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Ν. Ταχιάος και υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί την αναβάθμιση του οδικού άξονα Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας. Καλές οι δηλώσεις όλων των πλευρών για το επίμαχο ζήτημα, αυτό όμως που περιμένουν οι Ηπειρώτες είναι να γίνουν πράξη οι οδικοί άξονες που εκκρεμούν!

Γ.

Βανδαλισμοί παντού!

 Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς στα Γιάννενα θα δει το χάλι που επικρατεί με τις μουντζούρες, τα γραμμένα συνθήματα και τις αφίσες σε τοίχους, τζαμαρίες, πεζούλια και πάει λέγοντας. Αδιανόητο είναι και το φαινόμενο να είναι γεμάτοι μουντζούρες και συνθήματα οι τοίχοι στην πρόσοψη μονοκατοικιών, πολυκατοικιών, καταστημάτων και  διάφορων άλλων κτιρίων. Αυτό το φαινόμενο είναι απαράδεκτο και από τη στιγμή που οι ασυνείδητοι δεν σέβονται την περιουσία του άλλου, είτε του ιδιώτη είτε του δημοσίου, πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα και στους παραβάτες να επιβληθούν ποινές!

Γ.