Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Στο ίδιο έργο θεατές…

 Πραγματικά, στο ίδιο έργο θεατές. Πλημμύρισε για μια ακόμη φορά ο κάμπος της Βρυσσέλας και της Κορύτιανης. Με ζημιές για τους παραγωγούς, που έτσι και αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα γι' αυτούς. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια. Διαμαρτύρονται οι αγρότες, παίρνουν διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά αυτό εξακολουθεί. Και όταν έχει κακοκαιρία πάλι τα ίδια. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ευθύνεται το φράγμα του Ραγίου, άλλοι ότι η κοίτη του Καλαμά είναι στο ίδιο επίπεδο με τα χωράφια. Ανεξάρτητα από την αιτία, αυτό, που έχει σημασία είναι το καταστροφικό αποτέλεσμα. Κάθε φορά λέγεται ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και κάθε φορά τα πράγματα δεν αλλάζουν. 

Η.Μ.

Με το καλό η σύνταξη!

 Τελευταία ημέρα ενεργούς υπηρεσίας ήταν η χθεσινή για τον Δημήτρη Μαυρογιώργο στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, την οποία αποχαιρέτησε καθώς βγαίνει στη σύνταξη, με τη συγκίνηση να περισσεύει. O ίδιος θήτευσε στο συγκεκριμένο πόστο από το 1995, από την ίδρυση δηλαδή της υπηρεσίας και, όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτά τα 28 χρόνια πρόσφερε καλό έργο και πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο μας. Να του ευχηθούμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας καλή συνταξιοδότηση και να απολαύσει με υγεία την ελευθερία του, η οποία θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει όσα στερήθηκε τόσον καιρό εξαιτίας μίας δουλειάς που δεν έχει ωράριο, αργία και γιορτή!

Κ.Α.

Δίδαξαν εθελοντισμό!

Τις συναντήσεις στα σχολεία συνέχισαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Paguristas, τα οποία επισκέφτηκαν το Αρσάκειο, παρουσιάζοντας τους στόχους τους στους μαθητές. Τους μίλησαν για  τη σημασία του εθελοντισμού, για την αλληλεγγύη και το περιβάλλον, για τη φιλοζωία, την ομαλή συνύπαρξη όλων των ατόμων στο κοινωνικό σύνολο, για τη διαφορετικότητα κλπ.. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον και υγιή προβληματισμό, κατέθεσαν προτάσεις που μπορούν να μετατραπούν σε μια μελλοντική κοινή εθελοντική δραστηριότητα των δύο πλευρών, ενώ συγκινητική ήταν η προτροπή της παραολυμπιονίκη Ανθής Λιάγκου να πιστεύουν στον εαυτό τους. Χρήσιμο μάθημα αυτό του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης από την ομάδα των Paguristas…

Ν.Γ. 

Δωρεά στο νοσοκομείο!

 Στις 12 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη να γίνει η επίσημη παράδοση και τελετή των εγκαινίων των έντεκα αναβαθμισμένων θαλάμων νοσηλείας του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Οι θάλαμοι φτιάχτηκαν πλήρως, έπειτα από δωρεά του ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», που στοχεύει να συνεχίσει την πορεία του αείμνηστου εμπνευστή του  επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «PrevezaNews», στα εγκαίνια θα παραστεί ο Πρόεδρος του Ιδρύματος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 

Μια γενναιόδωρη προσφορά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και είναι αξιέπαινη η κίνηση να στηριχτεί εμπράκτως ένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου το οποίο είχε ελλείψεις στις υποδομές!

Ν.Γ. 

Καμπανάκι…

 Αναμφίβολα αποτελεί πλήγμα για το σχεδιαζόμενο Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου η απόφαση της εταιρίας P&I να αγοράσει κτίριο κοντά στο Πανεπιστήμιο όπου θα εγκατασταθεί. Κι αυτό επειδή η P&I είναι μία από τις μεγάλες εταιρίες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα και θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν -με το αζημίωτο- στο προωθούμενο Πάρκο. Φυσικά δεν είχαν υπογράψει και… συμβόλαιο ότι θα περιμένουν να γίνει αυτό. Προφανώς έχουν ανάγκες κτιριακές που πρέπει να καλυφθούν το συντομότερο. Πάντως, η περίπτωση της P&I χτυπάει «καμπανάκι» για την Περιφέρεια…

Κ.  

Όπως οι… φαντάροι!

Ένα σκηνικό πλήρους αδιαφορίας και εγκατάλειψης επικρατεί στα Γιάννενα μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα έχει φορτώσει στον… κόκκορα και αδιαφορεί ακόμη και για απλά ζητήματα διαχείρισης της καθημερινότητας. Αυτό εύκολα το διαπίστωνε κανείς τις μέρες που οι συνεχείς βροχοπτώσεις άφησαν διάφορα προβλήματα πίσω τους. Αλλά φαίνεται και σε ζητήματα όπως η καθαριότητα, οι ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών, ακόμη και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Καθώς φαίνεται, στην απερχόμενη Δημοτ. Αρχή μετρούν αντίστροφα οι μέρες σαν τους φαντάρους για να ολοκληρωθεί η θητεία τους!

Γ.

Αποφάσεις από… Αθήνα!

 Απ’ όσα ειπώθηκαν προχθές κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις δομές απεξάρτησης, μεταξύ των οποίων και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ξεχώρισε η παρέμβαση του υπευθύνου της δομής Γιάννη Παπαχρήστου. Όπως είπε, το ΚΕΘΕΑ είναι από τους παλαιότερους οργανισμούς στη χώρα μας, καθώς ιδρύθηκε και λειτούργησε πιλοτικά το 1983, ενώ επισημοποιήθηκε ως φορέας απεξάρτησης το 1987. Σήμερα, δε, έχει περάσει τα σύνορα της χώρας μας και, μεταξύ άλλων, λειτουργεί ως σύμβουλος του ΟΗΕ. Σημαντικά όλα αυτά, όμως το γεγονός ότι οι δομές απεξάρτησης θα γίνουν αθηνοκεντρικές, με τις αποφάσεις για τα Γιάννενα, ας πούμε, να λαμβάνονται από την πρωτεύουσα, είναι από μόνο του μία άκρως αρνητική εξέλιξη. 

Κ.

Μας δουλεύουν…

 Κάνουν ότι «τρώγονται» οι πολιτικοί  «αντίπαλοι» αλλά περιέργως συμφωνούν απόλυτα στα δικά τους καλά και συμφέροντα… Προκλητικές αποζημιώσεις ακόμη και τις εποχές των ισχνών αγελάδων, αυτοκίνητα δώρο της Βουλής, οδηγοί, αστυνομικοί για την ασφάλειά τους κλπ. κλπ… Ποιος απ’ αυτούς διαφώνησε; ΚΑΝΕΝΑΣ!

ΜΑΤ