Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Πριγκιπική» επίσκεψη…

Στα Τζουμέρκα βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή ο γιος του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος με αφορμή τις ιατρικές εξετάσεις (και άλλες δράσεις) που πραγματοποίησε η Axion Hellas. 

Η οργάνωση είχε επισκεφθεί την ίδια περιοχή πριν από δύο χρόνια και είχε προσφέρει εξοπλισμό για το αγροτικό ιατρείο του Συρράκου, ενώ είχε χορηγήσει και φορητό αναπνευστήρα στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων. Με αφορμή το τριήμερο προληπτικών εξετάσεων έδωσε το» παρών» και ο τ. πρίγκηπας Νικόλαος, ο οποίος συνηθίζει να στηρίζει και να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις ανά την Ελλάδα ως εθελοντής!

Ν.Γ.

Στάση στα Γιάννενα!

Συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα το Χριστουγεννιάτικο Φορτηγό της Coca-Cola, το οποίο τις δυο προηγούμενες μέρες έκανε στάση στα Γιάννενα. Το εντυπωσιακό όχημα έκανε βόλτες στους κεντρικούς δρόμους και προσκαλούσε τους καταναλωτές να το εντοπίσουν και να το φωτογραφίσουν. Παράλληλα, το πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Coca-Cola αυτά τα Χριστούγεννα αποτελείται από δύο δράσεις που στόχο έχουν να εμπνεύσουν την αξία της κοινωνικής προσφοράς. Ευτυχώς που βρέθηκε στην πόλη το συγκεκριμένο Χριστουγεννιάτικο όχημα και έκανε βόλτες για να μπούμε και λίγο στο εορταστικό κλίμα, γιατί αν περιμέναμε από το Δήμο... σωθήκαμε!

Ν.Γ. 

Αναμενόμενο…

Στη μάχη του σταυρού αναμένεται να ξαναμπει στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κάτι που φυσικά μένει να επιβεβαιωθεί από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. 

Η κ. Ασημακοπούλου, πάντως, εξέφρασε την πρόθεση να είναι ξανά υποψήφια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV και τον Βλάση Ντόκα. Η ίδια αναφέρθηκε θετικά στη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου. Εκτός της Άννας Ασημακοπούλου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποιοι Ηπειρώτες θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού στις ερχόμενες εκλογές.

Ν.Γ.

Έτρεξε έργα…

Έκανε δουλειά για την Παμβώτιδα ως αντιδήμαρχος ο Βασίλης Βλέτσας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την προστασία της, ενώ το Τμήμα Περιβάλλοντος ασχολήθηκε για πρώτη φορά και με Ευρωπαϊκά έργα καταθέτοντας προτάσεις για κονδύλια. Κάπως έτσι, εγκρίθηκε αυτές τις ημέρες η χρηματοδότηση για το έργο «Streets for citizens», το οποίο, όπως αναφέρει ο κ. Βλέτσας σε ανάρτησή του, υποστηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για τον μετριασμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής. Εξάλλου, σε στάδιο υλοποίησης είναι και το έργο Climaborough με δράσεις που στοχεύουν στη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα και με αντικείμενο το οικοσύστημα της λίμνης μας. Περήφανος για την ομάδα με την οποία έτρεξαν έργα όπως αυτά, δηλώνει ο πρ. αντιδήμαρχος και καλά κάνει. Πρόκειται για χρήματα που θα τα βρει μπροστά της η νέα δημοτική αρχή!

Κ.Α.

Μαγαζιά… ανοιχτά!

Τελικά μόνο η… σφραγίδα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου φαίνεται πως έχουν απομείνει στον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Ένα συνδικαλιστικό σωματείο που στο παρελθόν υπήρξε κραταιό με εκατοντάδες μέλη, το οποίο είχε λόγο και παρουσία στα τεκταινόμενα. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι χθες, ημέρα συμμετοχής του Εμπορικού στο συλλαλητήριο για το νέο φορολογικό, η αγορά λειτούργησε κανονικά. Κλειστό κατάστημα, έστω την ώρα του συλλαλητηρίου, δεν είδαμε στο κέντρο. Εκτός κι αν μας διέφυγε… Μπορεί! Εξάλλου, τουλάχιστον τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου θα έκλεισαν τα μαγαζιά τους!

Κ. 

Με… κελεμπίες!

Μέχρι Απρίλιο 2024 πρέπει να αρχίσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχή της Ζίτσας κι αυτή τη φορά εννοούν να αρχίσουν χωρίς ιδιαίτερα… παρατράγουδα. Μέχρι 3,5 χιλιόμετρα βάθος θα φτάσουν τα γεωτρύπανα μπας και ανακαλύψουν υπόγειο πλούτο και γίνει η περιοχή «χρυσοφόρα» και μαζί με αυτή η χώρα ολόκληρη, ενώ οι Ζιτσαίοι θα κυκλοφορούν με… κελεμπίες! Εν αναμονή λοιπόν των νεότερων νέων. Έχει να γένει…

Τ.

Στη σωστή διάσταση…

Στις 22 Νοεμβρίου, παρά την έντονη βροχή, το συλλαλητήριο στα Γιάννενα για το φορολογικό νομοσχέδιο είχε περισσότερο κόσμο σε σχέση με χθες που η προσέλευση ήταν κάτω του μετρίου. Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, πάντως, εμφανίστηκε… αισιόδοξη στον χαιρετισμό της, κάνοντας λόγο για «πλατύ μέτωπο αντίστασης» κλπ. Από την άλλη, ο Πρόεδρος των Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας έθεσε το πράγμα στη σωστή του διάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με λυπεί το γεγονός ότι είναι πολύ λίγος ο κόσμος. Εκείνοι που δεν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, θα το καταλάβουν το καλοκαίρι με τα εκκαθαριστικά τους». Προφανώς, ξέρει τι λέει… 

Κ.

Της Νέας Αριστεράς…

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η νέα ομάδα θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στη Βουλή στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της κυβέρνησης. Στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα ανήκει και η Μερόπη Τζούφη, την οποία πρέπει ο κόσμος να συνηθίσει πλέον ως βουλευτή της Νέας Αριστεράς και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, κάποιοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τη μη παράδοση της έδρας από την Γιαννιώτισσα βουλευτή και άντε να χωνέψουν πως με άλλο κόμμα την ψήφισαν και άλλο πλέον θα εκπροσωπεί. Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Γ.