Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Δύσκολη η μετάβαση…

 Προβληματισμένος εμφανίστηκε χθες ο Θωμάς Μπέγκας με αφορμή την επικείμενη έναρξη της δημαρχιακής του θητείας και με το δίκιο του, καθώς με το «καλημέρα» η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να συγκροτήσει τον νέο Οργανισμό του Δήμου ενσωματώνοντας σ’ αυτόν και τα τέσσερα Νομικά του Πρόσωπα που καταργούνται. «Η μετάβαση θα είναι δύσκολη. Θα μας φάει χρόνο και ενέργεια», ανέφερε χθες μιλώντας σχετικά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μεγάλες αλλαγές που θέλουν δουλειά για να γίνουν. Ο κ. Μπέγκας ανέφερε επίσης ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διατηρηθεί ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος, ο οποίος έχει αυτονομία στα έσοδά του. Το αν θα πετύχουν, θα φανεί σύντομα…

Κ.Α.

Ξεπέρασε τα σύνορα!

 Έχει ξεπεράσει από καιρό τα σύνορα της χώρας μας ο διακεκριμένος καθηγητής Καρδιολογίας Λάμπρος Μιχάλης, Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πλην όλων των άλλων, ο κ. Μιχάλης είναι και Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Ειδικών Καρδιολόγων, γεγονός που σημαίνει ότι απολαμβάνει της εκτίμησης και του σεβασμού των συναδέλφων του απ’ όλη την Ευρώπη! Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό, αν και σίγουρα δεν εκπλήσσει όσους γνωρίζουν την επιστημονική αξία και δράση του καθηγητή. Χάρη στον οποίο, εξάλλου, καρδιολόγοι απ’ όλη την Ευρώπη θα βρεθούν για ένα διήμερο στο Μέτσοβο προκειμένου να συμμετάσχουν σε πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Β.

Δεν ήταν καλή χρονιά!

 Δεν ήταν καλή χρονιά αυτή που πλησιάζει στο τέλος της για τα οδικά έργα της Ηπείρου που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ειδικά για τον άξονα Γιάννενα – Κακαβιά, ο οποίος έχει προκηρυχθεί τρεις φορές φέτος. Ο τρίτος διαγωνισμός είναι στον αέρα, παίρνει όμως παρατάσεις φτάνοντας πια στις 21 Δεκεμβρίου ως καταληκτική προθεσμία για υποβολή προσφορών από τεχνικά σχήματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία καθυστέρηση και πως οι ιθύνοντες του υπουργείου Υποδομών έχουν προσέξει τους όρους του διαγωνισμού για να μην υπάρξουν άλλα… παρατράγουδα! Πρέπει επιτέλους να κλείσει το θέμα και να προχωρήσει το έργο. Αλλιώς θ’ αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος μας κοροϊδεύει!

Κ.Α.

Κλειστά χαρτιά…

 Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ιωαννιτών που θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου. Στην τελετή, ο Θωμάς Μπέγκας θα ορκιστεί για δεύτερη φορά Δήμαρχος Ιωαννίνων και θα ξαναζήσει αυτή τη στιγμή εννιά χρόνια μετά. 

Κατά τα άλλα, στις 2 Ιανουαρίου θα γίνουν οι δημαιρεσίες σε όλους τους Δήμους, η εκλογή δηλαδή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Πάντως, ο νεοκλεγείς δήμαρχος κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τους νέους αντιδημάρχους, προέδρους οργανισμών και πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου. Για να δούμε ποιοι τελικά θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης!

Ν.Γ.

Η συμμορία...

Να κι ένα καλό νέο. Η ΕΛ.ΑΣ έβαλε στο χέρι την συμμορία που έκλεβε μηχανήματα από εργοτάξια για να κάνουν κομποδέματα από τη μεταπώληση είτε αυτούσια είτε αποσυναρμολογημένα. Όταν θέλει λοιπόν η Αστυνομία μπορεί να γίνει χρήσιμη στους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων είναι ταγμένη να προστατέψει. 

Τ.

Χρυσές δουλειές!

 Ανάλογη τύχη είχαν και μέλη συμμορίας που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών κι έκαναν χρυσές δουλειές! Αυτοί προδόθηκαν από τον πολυτελή βίο που έκαναν και που έκανε την ΕΛ.ΑΣ να υποπτεύεται. Καμιά 800.000 ευρώ ήταν ένας πρόχειρος λογαριασμός που έκανε η Αστυνομία και που ήταν η λεία των δραστών, που ήξεραν να κλέβουν αλλά δεν ήξεραν να κρύβουν. Οι ίδιοι έκλεβαν και αυτοκίνητα τα οποία διέλυαν και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά. Τελευταία τους πράξη ήταν η ανατίναξη ΑΤΜ στο Λούρο με λεία 100.000 ευρώ! Μιλάμε για πολύ χρήμα…

Τ.

Μείναμε πίσω…

 Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας, με τη γειτονική πόλη να φοράει τα γιορτινά της. Σειρά έχει αύριο η Άρτα, καθώς στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Δήμος καλωσορίζει επίσημα την χριστουγεννιάτικη περίοδο με το άναμμα ενός φυσικού 15μετρου χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενώ μεταξύ των εκδηλώσεων θα γίνει και συναυλία. Στη Πρέβεζα, έχει στηθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων. Στα Γιάννενα, πάλι, ο Δήμος αργεί να στολίσει τους κεντρικούς δρόμους και να βάλει την πόλη σε εορταστικό κλίμα, ενώ καμία ανακοίνωση δεν υπάρχει για το πού θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Γ.

Παρατημένες πινακίδες…

 Ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς θα δει πεταμένο στα πεζοδρόμια σε κεντρικά σημεία της πόλης μας. Από σκουπίδια, αχρείαστα αντικείμενα, έπιπλα, μέχρι και παρατημένες πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τέτοιες πινακίδες είναι ριγμένες εδώ και καιρό σε πεζοδρόμιο της Πυρσινέλλα, απέναντι περίπου από την πλατεία Πάργης και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τις απομακρύνει από εκεί! Πάντως, σε γενικές γραμμές η κατάσταση στα πεζοδρόμια είναι χαοτική!

Γ.