Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Συνεργασία, όχι ρήξη!

 Για διάφορα ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας αλλά και για τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής που αναλαμβάνει καθήκοντα από την Πρωτοχρονιά, μίλησε ο Θωμάς Μπέγκας στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση. Μεταξύ άλλων, έκανε γνωστό ότι ο Κώστας Μπαμπασίκας θα είναι το δεξί του χέρι και σε αυτή τη θητεία, όπως και στην προηγούμενη, και η μόνη ανακοίνωση για το σχήμα της νέας δημοτικής αρχής, αφορούσε τη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου. Ο Θ. Μπέγκας  διαμαρτυρήθηκε επειδή η κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των Δήμων, χωρίς καμία διαβούλευση. Όπως και να έχει, ο Δήμαρχος θα πρέπει να μην πάει με το «καλημέρα» σε ρήξη με το κεντρικό κράτος αλλά να έχει θεσμική συνεργασία ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα!

Ν.Γ.

Μάθημα ζωής…

Ομάδες μαθητών Γυμνασίων της περιοχής μας που πρώτευσαν σε διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα την ανακύκλωση βράβευσε χθες η Περιφέρεια Ηπείρου (φωτό) στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποίησε στα Γιάννενα με αφορμή την ολοκλήρωση διασυνοριακού έργου για τη διαχείριση απορριμμάτων. Μάλιστα, οι εν λόγω μαθητές ταξίδεψαν ως τη Σουηδία και επισκέφθηκαν εργοστάσιο ανακύκλωσης για να δουν στην πράξη πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία. Δράσεις όπως η συγκεκριμένη πρέπει να γίνονται πιο συχνά στα σχολεία. Γιατί αποτελούν πραγματικό μάθημα ζωής για τα παιδιά που θα τους φανεί πολύ χρήσιμο στη συνέχεια…

Κ.Α.

Πήγαν Στρασβούργο!

 Στην Ημερίδα EUROSCOLA στο Στρασβούργο συμμετείχε το 1ο ΓΕΛ Μετσόβου μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά το σχολικό έτος 2022 - 23. Το ΓΕΛ Μετσόβου ήταν ένα από τα έντεκα σχολεία πανελλαδικά που βαθμολογήθηκαν με 100/100 για τις δράσεις τους. Οι μαθητές έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον, υποβάλλοντας ερωτήσεις ακόμη και στην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι εμπειρίες για τους μαθητές του σχολείου ήταν μοναδικές, αφού είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών οργάνων, αλλά και να επικοινωνήσουν με μαθητές από άλλα κράτη μέλη. Οπωσδήποτε, απέκτησαν σημαντικά εφόδια και χρήσιμες εμπειρίες!

Ν.Γ. 

Γεμάτη φύλλα…

Γεμάτη από ξερά φύλλα που έπεσαν από τα δένδρα είναι η παιδική χαρά στο παρκάκι της Πουτέτση. Έτσι, το παιχνίδι των παιδιών διεξάγεται με δυσκολία μιας και με τόσα φύλλα πεσμένα, ειδικά όταν είναι βρεγμένα, υπάρχει ο κίνδυνος να γλίστρήσουν. Το περιβάλλον για να παίξουν οι μικροί φίλοι δεν είναι το κατάλληλο, όταν δεν είναι καθαρό και προσεγμένο. Φυσικά είναι και άλλες παιδικές χαρές με τέτοια εικόνα και καλό θα ήταν να καθαρίζονται πιο συχνά τα φύλλα από πάρκα, πεζοδρόμια και παιδότοπους!

Ν.Γ. 

Ξανά τα ίδια…

 Πείτε τη στήλη… κακιά, αλλά περνώντας μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής, ρίχναμε πάντα μία ματιά να δούμε όχι αν, αλλά πότε το φρεσκοβαμμένο εξωτερικό του θα γεμίσει ξανά με συνθήματα και αφίσες όπως πριν το καθαρίσουν. Δεν άργησε πολύ να γίνει αυτό. Το… διακόσμησαν πάλι οι ανήσυχοι «καλλιτέχνες» το επιβλητικό κτίριο, κρέμασαν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής κι ένα πανό στο μπαλκόνι του και ολοκληρώθηκε το σκηνικό. Τι κρίμα κάποιοι να μην σέβονται τίποτα… Πάντως, εκεί στην Αρχιτεκτονική καλό θα ήταν να προμηθευτούν μπόλικο χρώμα και πινέλα και κατά διαστήματα να βάφουν το κτίριο, γιατί διαφορετικά σε λίγο, έτσι όπως πάμε, θα καταντήσει όπως το Πολυτεχνείο στην Αθήνα!

Κ.

Στο χειρότερο πόστο!

Είχαν φτάσει εδώ και μέρες φήμες στα αυτιά της στήλης ότι ο Μάκης Χρυσοστόμου θα αναλάβει ένα πολύ σημαντικό πόστο στη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων και φαίνεται πως αυτό ισχύει. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του «Ηπειρ. Αγώνα», θα έχει στην ευθύνη του ό,τι περιλαμβάνει ο τομέας της καθημερινότητας, πράσινο, εργοτάξιο, καθαριότητα κλπ.. Χειρότερη θέση δεν μπορούσε να του τύχει, εφόσον επιβεβαιωθούν τελικά οι πληροφορίες, αν λάβει κανείς υπόψη σε τι κατάσταση παραδίδει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή την πόλη! Ποιος ξέρει, όμως. Ίσως εκεί ο κ. Χρυσοστόμου τα καταφέρει καλύτερα από τη ΔΕΥΑΙ! Ίδωμεν…

Κ.

Πλήρης απογοήτευση…

 Πλήρη απογοήτευση μπορεί να νιώσει κάποιος, κάνοντας μια βόλτα σε πάρκα στα Γιάννενα όπως το Άλσος, το Γιαννιώτικο Σαλόνι και τα Λιθαρίτσια αφού διαπιστώνει την πλήρη εγκατάλειψή τους. Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση έκαναν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για το Άλσος οι «Σκεπτόμενοι πολίτες». Όπως παρατηρούν, υπάρχουν πεταμένα αντικείμενα, μουτζούρες ακόμη και σε προτομές ευεργετών, ενώ το νηπιαγωγείο στο Άλσος είναι σε πλήρη εγκατάλειψη με σπασμένα κιόσκια και πάει λέγοντας... Η ευθύνη βαραίνει τόσο τους αρμόδιους όσο και τους ασυνείδητους που δεν σέβονται δημόσια ή ιδιωτική περιουσία!

Γ. 

Πάει το καλάθι…

 Τις εργασίες στο πεζοδρόμιο της 28ης Οκτωβρίου που διαπλατύνθηκε τις… πλήρωσε τελικά και ένα διπλό καλάθι απορριμμάτων, το οποίο στεκόταν κοντά στο Ταχυδρομείο, το οποίο βγήκε, αλλά δεν ξανατοποθετήθηκε. Προφανώς κάποιοι έκριναν ότι είναι περιττό! Το ‘ριξαν λοιπόν ανάποδα στη μπροστινή αυλή των ΕΛΤΑ και ποιος ξέρει πόσο καιρό ακόμα θα παραμείνει εκεί. Μπορεί και να διατηρηθεί ως… ντεκόρ. Όσο για τα σκουπίδια που θέλει κάθε περαστικός να αφήσει κάπου, υπάρχουν κάδοι κοντά. Αν δεν πάει μέχρι εκεί, ας βρει λύση να τα  ξεφορτωθεί! (Η φωτό από τους «Σκεπτόμενους Πολίτες»).

Κ.