ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έρχεται τα Θεοφάνια!

Γιορτές χωρίς να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζαγόρι δεν γίνονται! Μόνο που αυτή τη φορά επέλεξε τα Θεοφάνια για να επισκεφθεί την περιοχή μας ο Πρωθυπουργός αντί Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς που θα γίνεται και ένας ψιλοχαμός από επισκέπτες. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε στη στήλη του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Η επίσκεψη θα είναι ιδιωτική φυσικά και θα πραγματοποιηθεί εφόσον δεν προκύψει κάτι έκτακτο, μία κρίση ή δυσκολία, γιατί τον τελευταίο καιρό δεν είναι και λίγες αυτές! Μακάρι να κυλήσει ομαλά η γιορτινή περίοδος για όλους μας και να έρθει για ανάπαυλα και ο κ. Μητσοτάκης!

Κ.Α.

Με τους αστυνομικούς…

Στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί και στα Γιάννενα για τον συνάδελφό τους – θύμα της τυφλής οπαδικής βίας που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο ίδιος εξέφρασε τη συμπαράστασή του και των δημοτών στον 31χρονο αστυνομικό, ενώ καταδίκασε την τυφλή οπαδική βία. Δήλωσε πως πρέπει να σταματήσει αποφασιστικά αυτό το φαινόμενο με ουσιαστικά μέτρα. Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά τα σκληρά μέτρα θα αποδώσουν καρπούς και δεν θα μείνουμε απλά στα ευχολόγια!

Ν.Γ. 

Να κάνουν τεστ!

Έξαρση παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή μας τόσο η γρίπη όσο και ο κορωνοϊός. Η Covid 19 έχει κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή της με πολλούς να νοσούν από τον ιό, ήπια τις περισσότερες φορές, ενώ αρκετός κόσμος έχει γρίπη ή άλλες ιώσεις. 

Πάντως, αν κάνει κανείς μια βόλτα από το κοντέινερ της Περιφέρειας που γίνονται τα τεστ για τον κορωνοιό θα δει ελάχιστους πολίτες να υποβάλλονται σε αυτά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και καλό θα ήταν με το παραμικρό σύμπτωμα ο κόσμος να κάνει τεστ είτε στις ΚΟΜΥ είτε στα φαρμακεία, ενώ να φοράει μάσκα όχι μόνο στο Νοσοκομείο αλλά και οπουδήποτε κρίνει απαραίτητο…

Ν.Γ.

Έδωσε… παράδειγμα!

Να και μία «ωραία» εικόνα, χθεσινή, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Ακαδημίας. Έβγαλε ο άλλος τα συρτάρια και ό,τι άλλο δεν χρειαζόταν και πήγε και τα άφησε δίπλα στον συμβατικό κάδο απορριμμάτων, ενώ ξέρουμε όλοι ότι μπορούμε να καλέσουμε το φορτηγάκι του Δήμου για τα ογκώδη! Έδειξε έτσι τον πολιτισμό του που του… τρέχει από τα παντζάκια! Και δεν φτάνει που πέταξε όπως πέταξε τα άχρηστα αντικείμενα, βρήκε να τα ξεφορτωθεί έξω ακριβώς από το σχολείο για να δώσει το... καλό παράδειγμα στους μαθητές να κάνουν κι εκείνοι τα ίδιο μεγαλώνοντας… Τι να πει κανείς!

Κ.Α. 

Ωραίο θέμα βρήκαν!

Εκδήλωση για… το μπότοξ και το δερματικό γήρας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων. Ένα θέμα εντελώς άσχετο με τα ζητήματα που θίγει εδώ και δεκαετίες η ιστορική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ανέκαθεν καταθέτει πρωτοποριακές προτάσεις για τα πανεπιστήμια. Στην εκδήλωση βρέθηκε και μίλησε η Υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, η οποία έκρινε αναγκαίο να συμμετέχει σε μια τέτοια εκδήλωση αστείου περιεχομένου και αντικειμένου. Απεναντίας, δεν βρέθηκε εκεί κάποιος από τη ΔΕΕΠ. Άραγε το μπότοξ είναι αυτό που απασχολεί σήμερα τους φοιτητές; Τα υπόλοιπα θέματα λύθηκαν; Ποιος είχε την ιδέα, να τον… συγχαρούμε;

Γ.

Η Όλγα και το ζεϊμπέκικο…

Όχι θα κάτσει να σκάσει η Όλγα Γεροβασίλη για όσα ευτράπελα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πάρει την… κάτω βόλτα και συνεχίζει. Αφού βγήκε και τράβηξε ένα… μπερντάκι στα στελέχη που έφυγαν από το κόμμα, δημιουργώντας την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς, πήγε σε Αθηναϊκό κέντρο όπου έκανε πρεμιέρα ο γνωστός λαϊκός ερμηνευτής Γιώργος Μαργαρίτης, διασκέδασε κι έριξε και ένα βαρύ ζεϊμπέκικο, από αυτά που συνηθίζει να χορεύει η Όλγα! Καλά έκανε, αρκεί να το ευχαριστήθηκε. Πάντως, το ζεϊμπέκικο της πρ. υπουργού πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα από τις δηλώσεις της για τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ!

Κ.

«Φέξε μου…»

«Φέξε μου και… γλίστρησα» είναι το μοναδικό σχόλιο που μπορεί κάποιος να κάνει με τα νέα τιμολόγια του ηλεκτρικού, τα οποία θα είναι πολύχρωμα. Αν οι «εγκέφαλοι» που σκέφτηκαν την πολυχρωμία βρουν κάποιον που να έχει καταλάβει ποια ακριβώς αλλαγή θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά ας μας την πουν κι εμάς, που το μόνο που βλέπουμε είναι ένα αλαλούμ και ένα μπέρδεμα του κόσμου. Ξέρει ο απλός πολίτης τι να διαλέξει; Εξισώσεις και αριθμητικές πράξεις θα λύσει; Τόσο δύσκολο είναι να καθιερωθεί μία απλή διαδικασία για τις χρεώσεις στο ρεύμα που να τις αντιλαμβάνονται όλοι; 

K.

Κανένας σεβασμός…

Τα γιορτινά τους έχουν φορέσει αρκετά χωριά στα Γιάννενα με τις Τοπικές Κοινότητες αλλά και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να έχουν δημιουργήσει μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των κοινόχρηστων χώρων αλλά και εξωτερικά όπως σε εισόδους πνευματικών κέντρων, πλατείες και πάει λέγοντας. Τον κόπο των μελών του Μορφωτικού - Πολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιβλέπτου Ιωαννίνων, που στόλισαν το δέντρο με μπάλες που μαζεύτηκαν από δωρεές μελών, δεν σεβάστηκαν όμως κάποιοι που ξεστόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αφαίρεσαν μέχρι και το αστέρι. Τα λόγια είναι φτωχά για να χαρακτηρίσει κανείς αυτούς τους ανεγκέφαλους που έχουν «αλλεργία» ακόμη και σε κάτι τόσο όμορφο!

Γ.