Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Το πιο μεγάλο δώρο!

 Ένα σπουδαίο δώρο για τον Δήμο Ζαγορίου έφερε μαζί της χθες από την Αθήνα η Υπουργός Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, η Λίνα Μενδώνη παρέδωσε στον Γιώργο Σουκουβέλο την επίσημη περγαμηνή με την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο πολιτιστικών τοπίων της UNESCO. Η περγαμηνή ήρθε διά χειρός Μενδώνη από το Παρίσι, με τον Δήμαρχο Ζαγορίου να καλείται τώρα να την αξιοποιήσει κατάλληλα. Ένα κορνιζάρισμα δεν αρκεί φυσικά! Την καλύτερη ιδέα την έδωσε στον κ. Σουκουβέλο συνάδελφος δημοσιογράφος, η οποία του είπε να τη μετατρέψει σε μεγάλη εγχάρακτη πινακίδα και να την βάλει στην οδική είσοδο του Ζαγορίου! Κι εμείς αυτό θα κάναμε!

Κ.Α.

Συγκινητική εκδήλωση…

Πλήθος πολιτών και εκπροσώπων φορέων έδωσε το «παρών» προχθές στην επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Ακαδημίας. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν διάφορες ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις, βραβεύσεις όπως του Ευριπίδη Μακρή με το πλούσιο συγγραφικό έργο για τους Σαρακατσάνους, τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι της Αδελφότητας, ενώ έγινε και ομιλία-προβολή με τίτλο «50 χρόνια Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου». Το δικό τους ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας. Μια άκρως συγκινητική εκδήλωση που βίωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, άσχετα αν έχουν σαρακατσάνικη καταγωγή ή όχι!

Ν.Γ.

Μεγαλύτερη τιμή…

 Ορθώς ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστική πλακέτα και ευχαριστήρια επιστολή στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, αυτό όμως δεν έπρεπε να γίνει τώρα, στην εκπνοή της θητείας του. Κανονικά ο Δήμος έπρεπε να διοργανώσει μία ξεχωριστή τελετή για να τιμήσει το Ίδρυμα, η προσφορά του οποίου στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης μας είναι ιδιαίτερη, συνεπής και ουσιαστική. Δε χρειάζεται να απαριθμήσουμε εμείς τις δράσεις, εκθέσεις, εκδόσεις και όλα όσα κάνει το Ίδρυμα Γκανή. Είναι γνωστές και αναγνωρισμένες. Άρα, του πρέπει μεγαλύτερη τιμή από μία αναμνηστική πλακέτα! Και το γράφουμε αυτό κινδυνεύοντας να προσκρούσουμε στη σεμνότητα του αεικίνητου Προέδρου του Ναπολέοντα Μάργαρη και των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου. Ας είναι!

Κ.Α.

 Kαι με τους  φιλάθλους!

 Τελετή εγκαινίων για τους ανακαινισμένους χώρους υγιεινής θαλάμων ασθενών, ένα έργο που υλοποιήθηκε μετά από δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος "Παύλος Γιαννακόπουλος", πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Παραβρέθηκε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μάλιστα, στην ολιγόωρη επίσκεψή του στην Πρέβεζα επισκέφθηκε τη λέσχη φίλων του Παναθηναϊκού όπου συνομίλησε μαζί τους. Η σχετική φωτογραφία ανέβηκε στα social media με τους πράσινους της Πρέβεζας να χαρακτηρίζουν ως μεγάλη τιμή την παρουσία του κ. Γιαννακόπουλου στην πόλη τους και στην πράσινη λέσχη. Βρήκε χρόνο για όλα τελικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ!

Ν.Γ. 

Απαξίωση…

 Στο Πάρκο Δημοκρατίας, στην «καρδιά» της πόλης, μεταφέρθηκε φέτος ο κεντρικός χριστουγεννιάτικος στολισμός. Εκεί τοποθετήθηκαν η φάτνη, το έλκηθρο και στολίστηκε το ψηλότερο από τα φυσικά δέντρα που υπάρχουν στον χώρο. Λιτή η εκδήλωση όπου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο από τον Δήμαρχο Δημ. Παπαγεωργίου, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πολιτών και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής. Μια εκδήλωση στην κυριολεξία σαν να έγινε ως… αγγαρεία από τη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν φρόντισε να πάρει παραδείγματα από άλλες πόλεις όσον αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό γενικά αλλά και την εκδήλωση ανάμματος του δέντρου. Και σε αυτό είμαστε πίσω!

Γ.

Το Δημόσιο… οφειλέτης!

Ότι υπάρχουν προβλήματα στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Είναι ευρέως πιστοποιημένο. Όμως, καλά είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης να… κρύβει λόγια, γιατί τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζει. Για παράδειγμα, απ’ όσο ξέρουμε, από τους μεγαλύτερους οφειλέτες των ΔΕΥΑ είναι το ίδιο το Δημόσιο και οι φορείς του -ισχύει αυτό και για την ΔΕΥΑΙ! Οπότε, μήπως να εξοφληθούν αυτές πρώτα και μετά να γίνουν οι σαρωτικές αλλαγές που επαγγέλλεται ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας; Γιατί, φαίνεται πως το Κράτος θα μπει «μέτοχος» στις Επιχειρήσεις…

Κ.

Το πήρε… βαριά!

Κάποιοι απερχόμενοι δήμαρχοι το έχουν πάρει πολύ… βαριά το πράγμα. Τόσο βαριά, που δεν λένε να συνέλθουν με τίποτα. Ένας απ’ αυτούς είναι, δυστυχώς και ο Χρήστος Τσιρογιάννης της Άρτας, ο οποίος πορεύθηκε με αξιοπρέπεια στη δημαρχιακή του θητεία, απ’ όσο τουλάχιστον είμαστε σε θέση να πούμε παρακολουθώντας τα πεπραγμένα του. Τελευταία όμως παρουσιάζει άλλο πρόσωπο, όπως, για παράδειγμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων. Η στάση του αναφορικά με την αξιοποίηση του παλιού Ξενία είναι ανεξήγητη. Ας ελπίσουμε ότι η άρνησή του να υπογράψει τη σχετική σύμβαση δεν θα οδηγήσει σε απένταξη το έργο. Κρίμα για την Άρτα…

Κ. 

Αρνητική διαφήμιση!

 Τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας έκανε η εκδήλωση με τις ρυτίδες και τα μπότοξ που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων. Σ’ αυτήν έδωσε το «παρών» και μίλησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα, η παρουσία της οποίας σε μια εκδήλωση με αστείο ή άκαιρο περιεχόμενο προκάλεσε πληθώρα αρνητικών σχολίων. Η πρωτοβουλία μάλιστα της ΔΑΠ να ασχοληθεί με τις ρυτίδες και τα μπότοξ έδωσε τροφή για σάτιρα και από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» του ANT1! Όπως και να έχει, δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό αυτό για μια ιστορική φοιτητική παράταξη στα Γιάννενα…

Γ.