Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

M’ εμάς τι θα γίνει;

Καλά τα νέα για τη γειτονική Κέρκυρα. Από την ερχόμενη άνοιξη θα πετούν σ’ αυτήν και τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes (όπως και σε Παξούς, Αντίπαξους, Διαπόντια Νησιά), εκτελώντας πτήσεις περιηγητικές, οργανωμένες και ναυλωμένες (charter), όπως αναφέρεται σε χθεσινή σχετική ανακοίνωση. Και, διαβάζοντας την είδηση, δεν μπορεί κανείς να μην σκεφτεί τι απέγινε η περίπτωση του υδατοδρομίου των Ιωαννίνων. Πού έχει κολλήσει το θέμα; Στα αρμόδια υπουργεία; Δεν αποκλείεται. Πάντως, κάποια στιγμή πρέπει και οι τοπικοί φορείς, Δήμος, Περιφέρεια, Ένωση Ξενοδόχων, Επιμελητήριο να πιέσουν για να ξεμπλοκάρει και να έρθουν επιτέλους υδροπλάνα στα Γιάννενα. 

Κ.Α.

Πολυεργαλείο προβολής!

Ένα «πολυεργαλείο» για την τουριστική προβολή απέκτησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι ήδη στη διάθεση των επισκεπτών. 

Ο λόγος για το MyTzoumerka. Όπως έγραψε και χθες ο «Π.Λ.», πρόκειται για ένα έργο ψηφιακής προβολής και προώθησης της περιοχής, μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων, που θα παρουσιαστεί και επίσημα σήμερα στα Πράμαντα. Σε μια εποχή που όλα γίνονται μέσω του διαδικτύου, είναι χρήσιμο και απαραίτητο ένα τέτοιο εργαλείο για την προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος κάθε περιοχής. 

Ν.Γ.

Με θετικό πρόσημο…

Αρκετές είναι οι παρεμβάσεις που κάνουν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης οι «Σκεπτόμενοι πολίτες», επισημαίνοντας κυρίως τα προβλήματα και τις ατέλειες που υπάρχουν στην πόλη. Ωστόσο στη σελίδα τους πρόσφατα αποφάσισαν να αναδείξουν και κάποιες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής με θετικό πρόσημο. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρέτισαν την κίνησή της να επισκευάσει τα πέτρινα παγκάκια του παραλίμνιου πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου προς Ανατολή – Κατσικά. Επίσης, έκαναν μνεία στο γεγονός της τοποθέτησης νέου κάγκελου από την πλατεία Μαβίλη προς τον Μάτσικα και στη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο ΠΕΑΚΙ. Έτσι πρέπει, να επισημαίνονται και τα θετικά!

Ν.Γ.

Ασταμάτητο το ΤΕΕ!

Άλλη μια ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου με θέμα την ανάπτυξη των απομονωμένων περιοχών της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, η ημερίδα αφορούσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ηπείρου με μοχλό τις συνέργειες, την έρευνα και τη βιωσιμότητα. Γενικότερα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου και η Διοικούσα Επιτροπή έχουν πάρει… φόρα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τον κλάδο των μηχανικών. Πρόσφατα, άλλωστε, είχε γίνει και η τιμητική εκδήλωση για τον Γιαννιώτη Πολιτικό Μηχανικό Παναγιώτη Παπανικόλα που συνέδεσε το όνομά του με τη κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στη χώρα. Ευχή όλων να συνεχίσει έτσι το τοπικό τμήμα του Επιμελητηρίου!

Κ.Α.

Το περπάτημα…

«Επιβάλλεται το περπάτημα των παιδιών σε ορισμένες περιοχές μέχρι οκτώ χιλιόμετρα την ημέρα, γιατί αυτό κάνει καλό στην υγεία τους και το προβλέπουν διεθνείς οργανισμοί». Κάτι τόσο… πολύ σπουδαίο άνοιξε τα μάτια γονιών και μαθητών που αγνοούσαν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη. Την οποία ανακάλυψη όμως, δυστυχώς για την Υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, είχαν κάνει οι Έλληνες σε παλιότερες εποχές, που έκαναν τα διπλάσια χιλιόμετρα για να φτάσουν στα πιο κοντινά σχολεία ώστε να μάθουν πέντε αράδες γράμματα. Λατρεμένη η Υφυπουργός, που μας έφτασε στην περίοδο ‘50-‘60-’70!

T.

Να παίρνει… αέρα!

Ακριβώς τόσα χιλιόμετρα έκαναν κάθε μέρα τα παιδιά από Ριζοβούνι – Γαλατά – Ζερβό – Κρανιά - Ντάρα για να φτάσουν με τα πόδια στο Γυμνάσιο Θεσπρωτίας, που εκείνη την παλιά εποχή δεν υπήρχε συγκοινωνία και που, αν υπήρχε, δεν υπήρχαν τα ανάλογα κόμιστρα! Τέτοιων εποχών και τέτοιων «βασανιστηρίων» έγινε  νοσταλγός η κ. Μιχαηλίδου, η οποία καλό είναι να πηγαίνει και να έρχεται καθημερινά από την Κηφισιά στο Σύνταγμα, για να βρει την υγεία της και να πάρει λίγο αέρα το τσερβέλο. Δεν χρωστά τίποτα ο πρωθυπουργός να απολογείται, για όλα όσα σερβίρουν τα «ξεφτέρια» του που έχουν ξεσαλώσει!

Τ. 

Τόσο «Xmas» πια…

Δεν προλαβαίνουμε τις τελευταίες ημέρες να φιλοξενούμε στην εφημερίδα ειδήσεις που αφορούν σε εορταγορές, γιορτινές συναυλίες, αφηγήσεις παραμυθιών, Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια και δρώμενα! Πολύ καλά κάνουν σύλλογοι, σχολεία και φορείς και γιορτάζουν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Χωρίς τις γιορτινές εκδηλώσεις θα έμοιαζε μουντή η περίοδος που διανύουμε. Μία παράκληση μόνο. Ας μην χρησιμοποιούν τον όρο «Xmas» για τα Χριστούγεννα. Δεν αντιπροσωπεύει κάτι… Και δεν έχει καμία σχέση με το όνομα εκείνου τη γέννηση του οποίου θα γιορτάσουμε στις 25 Δεκεμβρίου! Δυστυχώς, το υιοθέτησε ως «σλόγκαν» ακόμα και ο Δήμος μας (φωτό)!

Κ.

Αναφυλαξία…

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί «δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου» με κάνουν να βγάζω αναφυλαξία. Δηλαδή; Η σημερινή κυβέρνηση που έχει την αποδοχή σχεδόν του μισού πληθυσμού, δεν είναι δημοκρατική; Όσο για τον όρο «προοδευτική», αυτός παίρνει τα χαρακτηριστικά εκείνων που την υποστηρίζουν στην πράξη.

ΜΑΤ