Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Όποιος πρόλαβε…

 Στα 1,25 – 1,26 ευρώ το λίτρο πωλούνταν χθες κατά μέσο όρο το πετρέλαιο θέρμανσης στα Γιάννενα, το οποίο, απ’ όσο αντιλαμβανόμαστε, «τσίμπησε» δύο - τρία λεπτά τις τελευταίες λίγες ημέρες. 

Όσοι πρόλαβαν λοιπόν μπορεί να προμηθεύτηκαν λίγο πιο φτηνό καύσιμο το προηγούμενο διάστημα. Πάντως, φαίνεται ότι θα ακολουθήσει πάλι ανοδική τροχιά η τιμή του. Άντε μετά να βάλει ο άλλος πετρέλαιο και να σταματήσει να ανάβει το τζάκι ή τη σόμπα για να ζεσταθεί μπας και περιοριστεί κάπως το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που τα βράδια δίνει και παίρνει... 

Κ.Α.

Κλειστά περίπτερα!

Αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός τα κλειστά περίπτερα που αντικρίζει κανείς στα Γιάννενα, καθώς τα πολλά προβλήματα και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να τα κλείσουν. Η αλήθεια είναι πως κάτι πρέπει να γίνει με τα περίπτερα και σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να βρει λύσεις και ο Δήμος. Είτε να απομακρυνθούν αυτά που παραμένουν χρόνια κλειστά και αποτελούν εστίες ρύπανσης, είτε να βρεθεί η χρυσή τομή να ανοίξουν και να αξιοποιηθούν! Για παράδειγμα κάποια περίπτερα μπορούν να αξιοποιηθούν από το Δήμο ως γραφεία πληροφόρησης για ντόπιους και τουρίστες. Όπως και να έχει η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των περιπτέρων!

Ν.Γ.

Γέμισε σκουπίδια!

 Μόνο γιορτινή ατμόσφαιρα δεν θυμίζει σε αρκετά σημεία του το κέντρο των Ιωαννίνων, καθώς αν κάνει μια βόλτα κανείς και το βράδυ θα δει πολλά πεταμένα σκουπίδια, τα οποία έχουν ξεχυθεί από τα καλάθια και έχουν σκορπιστεί σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Πολλοί πετούν σκουπίδια σε καλάθια ή κάδους γεμάτους με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αποκαρδιωτική εικόνα μέχρι οι εργαζόμενοι του Δήμου να τα μαζέψουν. Αυτή η νοοτροπία από κάποιους δεν πρόκειται δυστυχώς να αλλάξει!

Ν.Γ.

Οι τελευταίοι…

 Είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που μέχρι τώρα δεν επιτρέπαμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και διώχναμε τα δικά μας παιδιά σε ξένα πανεπιστήμια, σε χώρες που δεν είχαν τέτοιου είδους αντιλήψεις και φοβίες. Παράδειγμα λαμπρό η Κύπρος, που έχει καταστεί ένα κράτος όπου τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι η «βαριά» τους βιομηχανία και κατά χιλιάδες ξένοι σπουδαστές -και 18.000 Ελληνόπουλα!- συρρέουν σε αυτά για τις σπουδές τους. Προφανώς κάτι ξέρουν παραπάνω…

Γ.Γ. 

Δεν έφταναν τα άλλα

 Μία… ανάσα πριν τις γιορτές, με την αγορά ανοιχτή καθημερινά πρωί και απόγευμα και το κυκλοφοριακό στο φουλ, ήρθε χθες ο ποδοσφαιρικός αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα, καθώς από τις 11 το πρωί η Αστυνομία άρχισε να απομακρύνει τα οχήματα από την οδό Φ. Τζαβέλλα. Δεκάδες αυτοκίνητα ξεπάρκαραν σε ώρα αιχμής, ενώ κάποια τα σήκωσε γερανός και τα μετέφερε, με τους κατοίκους της περιοχής να μην ξέρουν τι να κάνουν, αφού τέτοιες ημέρες γίνεται… σκοτωμός στο κέντρο για μία θέση στάθμευσης!

Κ.

Μεταφορά έδρας…

 Τι θα γίνει με το θέμα του Εθνικού Σταδίου και τους αγώνες του ΠΑΣ; Κάποια στιγμή οι τοπικοί φορείς πρέπει να δουν σοβαρά το ζήτημα και να συζητήσουν επιτέλους για τη μεταφορά της έδρας της ομάδας εκτός πόλης. Θα χρειαστεί βέβαια να γίνει ένα γήπεδο. Ας γίνει! Δεν μπορεί κάθε φορά που υπάρχει αγώνας να νεκρώνει το μισό σχεδόν κέντρο και να ταλαιπωρείται τόσος κόσμος που δεν φταίει σε τίποτα. Και καλά Κυριακές που η αγορά είναι κλειστή. Όταν κλείνουν δρόμοι μεσοβδόμαδα, δεν παλεύεται η κατάσταση!

Κ.

Άλλα μέτρα εκεί!

 Πιο αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη της βίας και την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο έλαβε η Κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να τελειώσει αυτό το νοσηρό φαινόμενο που μαστίζει για χρόνια την ελληνική κοινωνία. Βέβαια, αυτό που γεννά προβληματισμούς είναι το γεγονός ότι η εφαρμογή του μέτρου αγώνων χωρίς θεατές αφορά μόνο το ποδόσφαιρο και μόνο τη Super League 1 (A’ Eθνική). Για παράδειγμα σε ματς της Γ’ Εθνικής ανάμεσα σε Κατσικά και Τρίκαλα προχτές ήταν στο γήπεδο και λιγοστοί φίλαθλοι των φιλοξενούμενων. Ευτυχώς κύλησαν όλα ομαλά, αλλά σε διαφορετική περίπτωση, τι θα γινόταν ή σε άλλα γήπεδα στη χώρα τι γίνεται; Πάλι η αστυνομία θα έβγαζε το φίδι από την τρύπα!

Γ.

Άμεση η ανάγκη!

 Κυριολεκτικά σοκ μας προκάλεσε η προχθεσινή δήλωση της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ότι δωμάτια στις Φοιτητικές Εστίες παραμένουν κλειστά λόγω εκτεταμένων φθορών που δεν επιτρέπουν την κατοίκησή τους. Σε μία περίοδο που το ενδιαφέρον από δικαιούχους για στέγαση στις Εστίες είναι αυξημένο, για ευνόητους λόγους, είναι κρίμα να μην μπορεί το ίδρυμα να αναβαθμίσει τα δωμάτιά τους και να τα παραχωρήσει. Πρόκειται για έργο που οι Πρυτανικές Αρχές ανέφεραν ότι είναι σε προτεραιότητα. Σωστά, αλλά έπρεπε ήδη να έχει λυθεί. Φαντάσου πόσο καιρό έχουν να γίνουν παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα δωμάτια για να καταντήσουν έτσι!

Κ.