Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ούτε σε τρομοκράτη…

Ούτε στον χειρότερο εγκληματία δεν θα φέρονταν μία χώρα όπως φέρεται η Αλβανία στον Φρέντι Μπελέρη. Έχασε τη γιαγιά του ο άνθρωπος, του έδωσαν υποτίθεται εξάωρη άδεια για να παραστεί στην κηδεία, τελικά όμως του επέτρεψαν να παραβρεθεί για ένα δεκάλεπτο περίπου φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, λες και ήταν κανένας διεθνώς καταζητούμενος τρομοκράτης! Προφανώς η Αλβανική κυβέρνηση τρέμει τον κόσμο ο οποίος στην κηδεία επευφημούσε τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας φωνάζοντας το όνομά του. Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης θα δοθεί στις 10 Ιανουαρίου που θα συνεχιστεί η δίκη – φιάσκο του Μπελέρη…

Κ.Α.

Καλύτερη πρόσβαση…

 Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός που αφορά στη δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας στη Βορειοανατολική Ακρόπολη του Κάστρου, σ’ αυτή δηλαδή όπου δεσπόζει το Ασλάν Τζαμί, Δημοτικό Μουσείο σήμερα. Ο διαγωνισμός ύψους 1,2 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου με ανάδειξη αναδόχου. Πρόκειται για σημαντικό έργο, καθώς η πρόσβαση στη συγκεκριμένη ακρόπολη δεν είναι εύκολη σήμερα ιδιαίτερα για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Η βελτίωση της προσβασιμότητας θα βοηθήσει και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Δημοτικού Μουσείου που δεν είναι καλή σήμερα. Φυσικά δεν αρκούν γι’ αυτό το τελευταίο μόνο οι νέες διαδρομές που θα γίνουν!

Κ.Α. 

Τίμησε τα ηπειρώτικα!

 Την τιμητική τους είχαν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα κάλαντα με τους συλλόγους των Ηπειρωτών να τα ψέλνουν σε κάθε γωνιά της χώρας σε φορείς, σπίτια, καταστήματα ακόμη και σε πολιτικούς. Ένας από αυτούς που τα άκουσε Ηπειρώτικα ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τον οποίο επισκέφθηκαν στον Περισσό τα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας. Μετά τα κάλαντα σειρά είχε το τραγούδι και ο χορός με τον Δημ. Κουτσούμπα να ρίχνει τις γυροβολιές του. Το «αηδόνι της Ηπείρου», ο Σάββας Σιάτρας με την ορχήστρα του κατάφεραν να …μερακλώσουν τον γραμματέα!

Ν.Γ.

Μικρή…ανάσα!

 Ευτυχώς έβρεξε καλά χθες και πήραμε μία… ανάσα στα Γιάννενα από την αιθαλομίχλη, η οποία προσωρινά καθάρισε. Τις προηγούμενες ημέρες και ιδιαίτερα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η ατμόσφαιρα  στο Λεκανοπέδιο ήταν η πιο επιβαρυμένη πανελληνίως από τα μικροσωματίδια και είναι σίγουρο ότι η άσχημη αυτή κατάσταση θα έχει και συνέχεια, εκτός κι αν μας σώσουν τίποτε βροχές ή αέρηδες. Προσοχή λοιπόν όσοι κυκλοφορείτε τα βράδια, ιδίως ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι πάσχετε από αναπνευστικά προβλήματα!

Κ.Α. 

O πρώτος καφές!

Τον πρώτο καφέ της νέας χρονιάς ήπιαν προχθές, όπως το έχουν καθιερώσει, o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Oι δυο άνδρες μετά την Δοξολογία στη Μητρόπολη των Αθηνών, έκατσαν σε κεντρικό καφέ της πλατείας Κολωνακίου όπου είχαν την ευκαιρία να τα πουν εκ του σύνεγγυς και στη συνέχεια πήγαν πεζή στο Προεδρικό Μέγαρο για να ανταλλάξουν ευχές με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πάντως, καφέ οι δυο τους μάλλον δεν θα πιουν σύντομα επί ηπειρωτικού εδάφους!

Γ. 

Τέλος εποχής…

 Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά 33 ολόκληρα χρόνια διήρκησε η παρουσία του Κώστα Τζαφέα στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Από αυτά, τα μισά χρόνια, συνολικά 17, θήτευσε ως δήμαρχος Μετσόβου, τόσο του Καποδιστριακού όσο και του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου. Η πορεία αυτή του κ. Τζαφέα ολοκληρώθηκε προχθές, με τον ίδιο σε μία λιτή δήλωση που ανάρτησε στο Facebook να εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες του που τον τίμησαν επανειλημμένα, στους συνεργάτες του όλων αυτών των ετών και στους υπαλλήλους του Δήμου για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Παράλληλα, εκφράζει ευχές στη νέα Δημοτική αρχή για καλή επιτυχία στο έργο της. Ο κ. Τζαφέας είναι γεγονός ότι σφράγισε με την παρουσία του το Μέτσοβο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Όσο για το έργο του, αυτό θα κριθεί από την ιστορία όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις!

Κ. 

Πιστή «στρατιώτης»…

Πιστή «στρατιώτης» στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη παραμένει η Όλγα Γεροβασίλη, κάτι που ειδικά αυτές τις τόσο δύσκολες ημέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί γενναιότητα! Σε συνέντευξή της στην ΕΦΣΥΝ αποτιμώντας τη χρονιά που έφυγε, παραδέχεται ότι είχε μεγάλες δυσκολίες για το κόμμα, με βασικότερες τις δύο βαριές εκλογικές του ήττες, κάνει όμως λόγο και για στιγμές αισιοδοξίας αναφερόμενη στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές εκλογές. Για τις αποχωρήσεις εκατοντάδων στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει πάντως… ούτε λέξη! Όσο για το μέλλον, προτάσσει τις ευρωεκλογές, τονίζοντας πως «πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ενώ για την «επόμενη μέρα» στον προοδευτικό χώρο, σημειώνει πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συγκλίσεις, συνεργασίες και κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή και στην κοινωνία! Για να δούμε τι επιφυλλάσσει η νέα χρονιά στην κ. Γεροβασίλη και το κόμμα της…

Κ.

Η δικαίωση…

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής προέκυψε στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, καθώς ο Βασίλης Βλέτσας δικαιώθηκε από την επανακαταμέτρηση των σταυρών και καταλαμβάνει τελικά στο νέο σώμα τη θέση του γιατρού Θεόφιλου Γιουγλή που μένει εκτός. Με αρκετή καθυστέρηση εκδόθηκε η απόφαση και μάλιστα τρεις μήνες μετά τις εκλογές. Έτσι ο πρώην αντιδήμαρχος συνεχίζει την πορεία του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ως μέλος της παράταξης της Περιφερειακής Αρχής Καχριμάνη.

Γ.