Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Επιστρέφει!

Τον δρόμο της επιστροφής στην καρέκλα που κατείχε επί μακρά σειρά ετών, αυτή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου έχει πάρει ο Δημήτρης Μαυρογιώργος! Όπως πληροφορήθηκε η στήλη, δέχθηκε ήδη τηλεφώνημα του Βασίλη Κικίλια και φέρεται αποφασισμένος να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αναβάλλοντας προς το παρόν τη συνταξιοδότησή του. Βέβαια, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Θα γίνει προκήρυξη για τη θέση, θα κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφερομένων και μεταξύ αυτών θα είναι και ο κ. Μαυρογιώργος. Ωστόσο, μάλλον… απίθανο το βλέπουμε, με το «βαρύ» βιογραφικό που διαθέτει και την ευρέως αναγνωρισμένη προσφορά του, να επιλεγεί κάποιος άλλος για τη συγκεκριμένη θέση! Το είχαμε ξαναγράψει από αυτή εδώ τη στήλη. Δεν θα τον αφήσουμε εύκολα να πάρει σύνταξη. Να που τελικά ο στόχος επετεύχθη!

Κ.Α.

Με βαθιά πνευματικότητα…

 Ακαταπόνητος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που διανύει αισίως το 95ο έτος της ηλικίας του. Με νεανικό σφρίγος διοικεί, συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις, κάνει συναντήσεις με υψηλά πρόσωπα της Αλβανίας, καθώς και με απλούς ανθρώπους και νέους. Πάντα χαμογελαστός και με πνευματικότητα. Και όταν του λένε χρόνια πολλά, απαντά: «Τα χρόνια μου είναι ήδη πολλά, καλή μετάνοια να μου εύχεστε...»! Βέβαια η ζωή και το έργο του Αρχιεπισκόπου έχουν τη σφραγίδα της μετάνοιας, άρα αυτό, που χρειάζεται είναι να πάρουμε εμείς ένα κομμάτι, γιατί ολόκληρη δεν μπορούμε, από τη δική του μετάνοια...

Η.Μ.

Προσφορά σε παιδιά!

Ιδιαίτερα δραστήριος είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστρίτσας, ο οποίος κάνει συνεχώς ποικίλες δράσεις, εκδηλώσεις και όχι μόνο, στηρίζει την παράδοση ή παρεμβαίνει σε τοπικά θέματα, αλλά είναι δίπλα και στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 

Στο πλαίσιο αυτό, πριν μέρες το τμήμα Νεολαίας του Συλλόγου αφού συνέλεξε παιχνίδια σε καλή κατάσταση από τα μέλη του τα παρέδωσε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για να δοθούν σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία και πράξη αλληλεγγύης από τον Σύλλογο, τα μέλη του οποίου είναι ακούραστα και δραστήρια!

Ν.Γ.

Κατάλληλη επιλογή...

Η γιατρός Μαρία Σαμίου είναι η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, θέση, στην οποία είχε ξαναβρεθεί και παλαιότερα. Καταρτισμένη επιστήμονας, γυναίκα με ήθος, σύνεση και σοβαρότητα, με καλή γνώση των προβλημάτων της περιοχής, με ευρεία αποδοχή, αλλά και με εμπειρία από την αυτοδιοίκηση, θεωρείται κατάλληλη επιλογή.

H.M.

Κρίσιμες ευθύνες…

 Tην ευθύνη ενός πολύ σημαντικού τομέα, ειδικά στις μέρες μας που κορωνοϊός και γρίπες κάνουν θραύση και στην Ήπειρο, αναλαμβάνει η Σταυρούλα Τσιάρα, η οποία ορίστηκε από τον Αλέκο Καχριμάνη Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα στον τομέα της δημόσιας υγείας. Είναι το αντικείμενό της αυτό, ως καθηγήτρια Ιατρικής, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κλπ., οπότε καλύτερη επιλογή δεν θα μπορούσε να γίνει. Όσο για την αρμοδιότητα της διασύνδεσης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι εδώ η κ. Τσιάρα μπορεί να προσφέρει έργο, λόγω ακαδημαϊκής ενασχόλησης. Καλή θητεία να ευχηθούμε λοιπόν…

Κ. 

Προτίμησε αυτοδιοίκηση!

 Θέση στο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πήρε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης, ο οποίος ορίστηκε αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου. Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης εμπιστεύτηκε τον Αιτωλοακαρνάνα σύμβουλο σε θέση ευθύνης με το «καλημέρα» και αυτή η εξέλιξη επηρεάζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς ο Ν. Κατσακιώρης θα υποβάλλει την παραίτηση του από διοικητής και θα τερματίσει την εκεί θητεία του. Το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του θα φανεί σύντομα!

Γ.

Νέος προϊστάμενος…

Αποχαιρέτησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων η μέχρι πρόσφατα αναπληρώτρια προϊσταμένη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, καθώς βγαίνει στη σύνταξη, όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα «Typos – I». Νέος προϊστάμενος ανέλαβε ο Γιάννης Χουλιαράς, ο οποίος ωστόσο παραμένει και στη θέση που κατείχε μέχρι σήμερα, αυτή του επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. Πάντως, κάποια στιγμή το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να κάνει υπηρεσιακές κρίσεις και να τοποθετήσει κανονικούς προϊσταμένους στις υπηρεσίες αρχαιοτήτων. Θα βοηθήσει αυτό στην καλύτερη λειτουργία τους…

Κ. 

Γυναικεία υπόθεση…

Γυναικεία υπόθεση είναι η προεδρία στα δημοτικά συμβούλια στους τρεις από τους τέσσερις μεγάλους Δήμους της Ηπείρου. Στο Δήμο Ιωαννιτών Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η δικηγόρος Αναστασία Γιογλή, στο Δήμο Πρέβεζας η δικηγόρος Δήμητρα Αηδώνη και στο Δήμο Ηγουμενίτσας η γιατρός Μαρία Σαμίου. Μόνο στην Άρτα βγήκε άνδρας πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Πατήλας. Βέβαια, γυναίκα πρόεδρος είναι και στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Σταυρούλα Μπραΐμη, ενώ έντονο είναι το γυναικείο στοιχείο και σε άλλους μικρότερους ΟΤΑ της Ηπείρου.

Γ.