Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Υπάρχει ελπίδα! 

Ένα πολύτιμο μάθημα προς όλους μας έδωσαν μαθητές της πρώτης Γυμνασίου στο Μέτσοβο, στηρίζοντας στην πράξη ένα συμμαθητή τους που το έχει ανάγκη. Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Βασίλης Κατσώρας πρ. στέλεχος της ΕΟΕ, τα παιδιά έψαλλαν μαζί τα κάλαντα και το ικανοποιητικό ποσό που συγκεντρώθηκε, δόθηκε στο συμμαθητή τους που νοσηλεύεται σε ογκολογική κλινική. Γι’ αυτή την κίνηση αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους γονείς που έδωσαν τέτοια ανατροφή! 

Ν.Γ. 

Επιτέλους, ας γίνει κάτι...

Και πάλι πλημμύρισε ο κάμπος στη Βρυσέλλα και στη Σκάλα Φιλιατών, με μεγάλες ζημιές για τους αγρότες. Για δεύτερη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού οι όχθες του Καλαμά είναι στο επίπεδο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ωστόσο ας γίνει κάποια παρέμβαση, επιτέλους. Εδώ και χρόνια παρατηρείται αυτό το πρόβλημα και σχολιάζεται, λύση όμως δεν δίνεται. 

Η. Μ.

Χαμός από ασθενείς!

«Γίνεται ένας χαμός αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο, τόσο λόγω γρίπης και κορωνοϊού, όσο και εξαιτίας άλλων παθήσεων. Κυριολεκτικά δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς», είπε στη στήλη εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό. Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια. Μία συμβουλή μόνο: Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας γιατί γίνεται ένας χαμός. Και μία λεπτομέρεια. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα Γιάννενα ασθενείς που πάσχουν ταυτόχρονα από γρίπη και κορωνοϊό! Μην το θεωρούμε… απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο είναι και αρκετά επικίνδυνο! Προσοχή λοιπόν.

Κ.Α.

Νοίκιασαν airbnb… 

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε και η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι βρήκαν τρόπο να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από τις διπλανές στο Στάδιο πολυκατοικίες. Πέρα από τους οπαδούς που έστησαν τη δική τους κερκίδα στις ταράτσες, λύση να δει το ματς βρήκε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Χάρη Λαζάνη και Βασίλη Γοργόλη. Συγκεκριμένα,  νοίκιασαν διαμέρισμα airbnb το οποίο βρίσκεται πίσω από το πέταλο και είδαν από εκεί το παιχνίδι. Πολλοί όμως φίλαθλοι δεν έχουν ανάλογη δυνατότητα και αρκέστηκαν να το δουν από την τηλεόραση. Πάντως, ο «φακός… τσάκωσε τα στελέχη της Περιφέρειας να βλέπουν ματς στο Airbnb!

Ν.Γ.

Πάει και η Φ. Τζαβέλλα!

Ακάθεκτος ο Δήμος συνεχίζει να διαπλατύνει πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης καταργώντας ταυτόχρονα πολύτιμες θέσεις στάθμευσης Μετά τη Χαρ. Τρικούπη, την Πυρσινέλλα και την 28ης Οκτωβρίου, σειρά πήρε η Φ. Τζαβέλλα στο Στάδιο. Πρόκειται για δρόμο ούτως ή άλλως στενό, στη μία πλευρά του οποίου πάρκαραν οχήματα. Με τα νέα έργα θα μείνουν λίγες θέσεις και το ίδιο μαθαίνουμε πως θα συμβεί και στην κάθετή οδό, τη Σταδίου. Τώρα, ποιον θα εξυπηρετούν στους συγκεκριμένους δρόμους τα μεγαλύτερα πεζοδρόμια, αυτό μόνο οι «εγκέφαλοι» που σχεδίασαν τις παρεμβάσεις μπορούν να το απαντήσουν. Γιατί η Τζαβέλλα δεν έχει την κίνηση πεζών των οδών που προηγήθηκαν. Δεν πήγε όμως κανείς να μετρήσει πόσοι τη διασχίζουν καθημερινά. Σ’ αυτούς αρκούσε το υπάρχον πεζοδρόμιο με μία καλή πλακόστρωση…

Κ. 

Άβυσσος η ψυχή…

Αντί να γιορτάζουν την ένταξη του Ζαγορίου στους καταλόγους της UNESCO, Δήμος και Πολιτιστικός Σύλλογος Καπεσόβου διασταυρώνουν τα… ξίφη τους για το πού θα πάει η έδρα του διεθνούς Οργανισμού. Πάντως, είναι πρωτόγνωρο να λέει το υπουργείο Πολιτισμού ότι το γραφείο της UNESCO θα είναι στο τάδε χωριό και ο Σύλλογος του συγκεκριμένου χωριού να προτείνει να πάει αυτή σε άλλο διπλανό! Κανονικά θα περίμενε κανείς να… σκοτώνονταν για το ποιος θα πάρει την UNESCO. Άβυσσος η ψυχή τους…

Κ.

Είναι ό,τι πρέπει!

Αυτονόητο αυτό που είπε ο Κώστας Κεντέρης, ότι δηλαδή και τα αθλήματα στίβου έχουν ανάγκη από ένα στάδιο δικό τους να προπονούνται αθλητές και να διοργανώνουν αγώνες. Ο ΑΓΣΙ που βγήκε πέρυσι πρώτος πανελλαδικά και άλλα στιβικά σωματεία χρησιμοποιούν σήμερα το Εθνικό Στάδιο, όταν… δεν το χρειάζεται ο ΠΑΣ Γιάννενα. Μήπως να τους παραχωρηθεί πλήρως αυτό και να γίνει μία νέα έδρα για τον ΠΑΣ εκτός πόλης, ώστε να μην μπλοκάρει και όλο το κέντρο όταν έχει αγώνα; Το «Ζωσιμάδες» είναι ό,τι πρέπει για χρήση αποκλειστικά από τον κλασικό αθλητισμό…

Κ.

Πρόεδρος με… διαρροές!

Με μόλις 13 ψήφους, ισχνή πλειοψηφία, εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης. Η απόφαση του νέου Δημάρχου να προτείνει τον κ. Γιολδάση για τη συγκεκριμένη θέση έφερε και τις πρώτες διαρροές στην παράταξή του, μιας και δυο σύμβουλοι δεν ψήφισαν υπέρ, ενώ καταψήφισαν την πρόταση και οι σύμβουλοι της παράταξης Καλαντζή. Ασυνήθιστο αυτό που συνέβη στο Δήμο Ζηρού, μιας και συνήθως σε δημαιρεσίες οι σύμβουλοι ψηφίζουν στο σύνολό τους την επιλογή της εκάστοτε δημοτικής αρχής για τη θέση του προέδρου. 

Γ.