Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Κάλλιο αργά…

 Εδώ και χρόνια έπρεπε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να φροντίσει για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του, η συνολική έκταση των οποίων είναι τεράστια με αποτέλεσμα να απορροφούν τους χειμώνες μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του ιδρύματος για θέρμανση. Από τις καλές εποχές ακόμα που λεφτά… υπήρχαν έπρεπε να υπάρξει πρόνοια, γιατί με την εξοικονόμηση πόρων από το λειτουργικό κόστος θα μπορούσαν να κάνουν ένα σωρό έργα. Αυτό δεν έγινε όμως, αφού μάλλον δεν έβλεπαν μπροστά! Τελικά είναι η παρούσα Διοίκηση του Πανεπιστημίου που ξεκίνησε την προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης του Πανεπιστημίου υποβάλλοντας αίτηση στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα», όπως ανέφερε χθες η Πρύτανης Άννα Μπατιστάτου. Ειδικά για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών υπάρχουν άφθονοι χώροι σ’ αυτό. Ας είναι και τώρα. Κάλλιο αργά…

K.A.

Γραμματέας ετών 29…

Πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες οι δημαιρεσίες στο Δήμο Δωδώνης όπου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη ο Βασίλης Δήμος, ενώ ο αντιπρόεδρος Φώτης Αναστασίου προέρχεται από την παράταξη Καραμπίνα. Για τη θέση του γραμματέα εκλέχτηκε, επίσης από την παράταξη του Δημάρχου, ο Δημήτρης Χήρας, ο οποίος είναι 29 ετών. Ένας νέος άνθρωπος από το Αβγό, εξελέγη σύμβουλος με την παράταξη Ντακαλέτση και  θα είναι πλέον και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Πολύ σημαντικό οι δήμαρχοι να εμπιστεύονται νέα πρόσωπα για τέτοιες θέσεις και ευχή όλων ο νεαρός γραμματέας να ανταποκριθεί επάξια στο ρόλο του! 

Ν.Γ.

Η κατάληξη…

 Πέρασαν ο γιορτές κι άρχισαν εδώ και μέρες να κάνουν την εμφάνισή τους  δίπλα στους κάδους πεταμένα έλατα, φυσικά και ψεύτικα, τα οποία, αφού κάποιοι ξεστολίζουν, «ξεφορτώνονται» με τον συγκεκριμένο τρόπο, μιας και τους είναι πλέον άχρηστα. Κρίμα πάντως τα δεντράκια… Η δε εικόνα τους πεταμένων στα σκουπίδια επιτείνει τη μελαγχολία που, όσο και να ‘ναι, κάνει πάντα την εμφάνισή της κάθε φορά που τελειώνουν τα Χριστούγεννα. 

Κ.Α.

Σε πλήρη λειτουργία…

Oι τελευταίες χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού έχουν ως αποτέλεσμα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, με όλους τους αναβατήρες του, κάτι που χαροποιεί τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος και το επόμενο διάστημα, ώστε οι συνθήκες να είναι ιδανικές για τους σκιέρ. Μάλιστα, οι εκπλήξεις στο Χιονοδρομικό δεν σταματούν εκεί. Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο Ανήλιο το πρώτο νυχτερινό σκι της χρονιάς! Οπωσδήποτε μια μοναδική εμπειρία αυτή για τους λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ…

Ν.Γ.

Πρόθυμο το Τσεπέλοβο!

 Την σφοδρή αντίδραση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καπεσόβου «Αλέξανδρος Νούτσος» συναντά, όπως είναι γνωστό, η απόφαση να στεγαστεί στην Πασχάλειο Σχολή το γραφείο της UNESCO. Πάντως, πρόθυμοι υπάρχουν για να φιλοξενήσουν τον Οργανισμό. Σε ανάρτηση της Κοινότητας Τσεπέλοβου τονίζεται πως στο χωριό υπάρχουν χώροι για όλα και μπορεί να φιλοξενήσει οτιδήποτε συμβάλλει στην ανάπτυξη του Ζαγορίου, εφόσον ναυαγήσει η περίπτωση της Πασχαλείου. Αν είναι δυνατόν να θέλει ένας παγκόσμιος οργανισμός να στεγαστεί στο Ζαγόρι, να επιλέγεται ένας χώρος και να προκαλούνται αντιδράσεις. Το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα! 

Γ.

Επιτέλους, ένα όριο…

Πόσες διαφημιστικές αφίσες μπορεί να «αντέξει» μία κολώνα φωτισμού; Αρκετές έως πολλές μάλλον, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση εκείνων της λεωφόρου Δωδώνης. Τρεις μετρήσαμε χθες σε μία απ’ αυτές, ενώ παρατηρήσαμε ότι καμία κολώνα στη Δωδώνης δεν είναι ελεύθερη από διαφημιστικά. Να πληρώνουν αντίτιμο στον Δήμο όσοι τις αναρτούν ή ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην πόλη ανεξέλεγκτα; Πάντως, καλό θα ήταν να τεθεί από την αρμόδια υπηρεσία ένα όριο στην πληρωμένη διαφήμιση. Δεν είναι εικόνα αυτή στην κύρια οδική αρτηρία εισόδου στα Γιάννενα.

Κ.

Κάντε σύγκριση…

 Τελικά δεν ήλθε στα Γιάννινα και στο Ζαγόρι όπως είχε προγραμματίσει ο πρωθυπουργός, διότι οι υποχρεώσεις τον ήθελαν στα Χανιά να υποδέχεται τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών με τον οποίο είχαν συζητήσεις για σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Κάντε σύγκριση τώρα του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και βγάλτε συμπεράσματα για το ποιος είναι υπεύθυνος και ποιοι είναι οι… εξωφυλαρούχοι! 

Τ.

Αξιοπερίεργο!..

 Δύο Έλληνες πολιτικοί, επικεφαλής κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρέστησαν στον καθαγιασμό των υδάτων στο Φανάρι! Οι παριστάμενοι σχολίασαν τη στάση τους αφού κανένας τους δεν έκανε ούτε μία φορά το σταυρό του, ούτε μέσα στο Ναό ούτε κατά την πτώση του σταυρού, αλλά ούτε πλησίασε ο ένας τον άλλο. Κράτησαν «αποστάσεις»!  Υπάρχει εξήγηση;

ΜΑΤ