Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Θέλει διαβάσεις…

 Πέρασαν τόσοι μήνες από τη στιγμή που ασφαλτοστρώθηκε, όπως τέλος πάντων έγινε αυτό, η κάτω Πλατεία και η Αβέρωφ και ο Δήμος ακόμα να φτιάξει διαβάσεις πεζών. Έτσι, ειδικά από το Ρολόι μέχρι την Εθνική Τράπεζα κάθε πεζός διασχίζει τον δρόμο όπου βρει. Δεν μπορεί να είναι έτσι όμως. Πρέπει να χαραχτούν διαβάσεις να ξέρει ο καθένας από πού θα περάσει απέναντι. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε, αν και είχε κατά κύριο λόγο την ευθύνη. Ας δει το θέμα η νέα και ας κάνει τις απαραίτητες διαβάσεις πεζών…

K.A. 

To μπαλάκι… αλλού!

 Τη δική της απάντηση με αφορμή δημοσιεύματα ως προς την εμπλοκή της στη πραγματοποίηση εμβολιασμών κατά της Covid -19 σε Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Ιωαννίνων έδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως έκανε γνωστό, από το φθινόπωρο η Αντιπεριφερειάρχης Α. Νάκου είχε γίνει αποδέκτης αιτημάτων από κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, τα αιτήματα διαβιβάστηκαν στην 6η ΥΠΕ, η οποία και όρισε ως Εμβολιαστικά Κέντρα τα Κ.Υ. Κόνιτσας, Μετσόβου και Πραμάντων. Μπορεί η Περιφέρεια να ρίχνει αλλού το… μπαλάκι, ωστόσο πρέπει σε συνεργασία όλοι οι αρμόδιοι φορείς να βρουν τρόπους ώστε να εμβολιάζονται σε κοντινά Κέντρα Υγείας και άλλοι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, όπως της Δωδώνης και του Πωγωνίου!

Ν.Γ.

Με άλλο τρόπο…

 Εντείνονται οι κινητοποιήσεις κομμάτων, φορέων της εκπαίδευσης αλλά και φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Μάλιστα, οι σύλλογοι μέσα από τις γενικές συνελεύσεις στις σχολές προγραμματίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό από χθες τελούν υπό κατάληψη τα τμήματα Ιατρικής, Φυσικής, Μαθηματικών, ΒΕΤ, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Πάντως, οι σύλλογοι πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να εκφράσουν τη διαφωνία τους και όχι να κλείνουν τις σχολές λίγο πριν την εξεταστική περίοδο!

Παντού Ηπειρώτες!

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς ανά την υφήλιο θα βρει Ηπειρώτες, οι οποίοι μάλιστα διαπρέπουν στους τομείς που ασχολούνται και μάλιστα έχουν αποκτήσει και δημοτικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Ανθούλα Γιωτίτσα με καταγωγή από τα Γιάννενα, η οποία ζει χρόνια με την οικογένειά της στη Σουηδία και φέτος μετέχει στο εκεί μάστερ σεφ. Μάλιστα, παρέα με την οικογένειά της μέσω του “the Greek family” στο youtube κάνουν γνωστά τα ελληνικά φαγητά. Πολύ σημαντικό σε κάθε γωνιά του πλανήτη να προβάλλεται το ελληνικό και ιδιαίτερα το ηπειρώτικο στοιχείο και να μαθαίνουν σε όλο τον κόσμο τις παραδόσεις μας.

Ν.Γ.

 Λίγοι ασχολούνται…

 Είναι πάντως εντυπωσιακό το πόσο μικρή συμμετοχή παρουσιάζουν οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών είτε αφορούν στο νέο φορολογικό, είτε στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων κλπ.. Το χθεσινό συλλαλητήριο στα Γιάννενα ήταν αντικειμενικά ένα μικρό συλλαλητήριο,  παρόλο που συμμετείχαν τόσοι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και συνδικαλιστικά σωματεία. Λίγες δεκάδες άτομα, φοιτητές κυρίως μπήκαν στον… κόπο να πάνε στην Πλατεία. Τελικά, λίγοι είναι οι φοιτητές που συμμετέχουν στους συλλόγους σε κάθε Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δεν εξηγείται αλλιώς. Κάτι τέτοια βλέπει η κυβέρνηση και τα… σαρώνει όλα!

Κ.  

Γιατί φαγώθηκαν;

 Στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για τους γάμους των ομοφύλων ζευγαριών, είχε απαντήσει ότι μέχρι το τέλος της θητείας θα το φέρει και ότι δεν ήταν άμεσης προτεραιότητας. Γιατί λοιπόν έχουν φαγωθεί όλοι αυτοί και κόπτονται για άμεση τακτοποίηση, είναι εκ των ουκ άνευ. Και «γκαστρωμένοι» να ήταν όλοι αυτοί οι «επαναστάτες», δεν θα έκαναν τόσο σαματά.

Τ.

 Δεν είναι για Ι.Χ.!

Χθες γράφαμε για τα πεζοδρόμια της Φ. Τζαβέλλα που διαπλατύνονται και πέσαμε πάνω σε εργασίες και στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου αυτή τη φορά ξεκίνησε η ανακατασκευή του αριστερού όπως κατεβαίνουμε πεζοδρομίου (φωτό). Λογικά εδώ δεν θα υπάρξει διαπλάτυνση, γιατί η οδός θα μετατραπεί σε… δρομάκι. Πάντως, δεν είναι να κυκλοφορήσει κανείς με Ι.Χ. αυτές τις μέρες στο κέντρο και κυρίως δεν συμφέρει να κάνει κύκλους ψάχνοντας ελεύθερη θέση στάθμευσης. Καλύτερα να πάει με τα πόδια στον προορισμό του. 

Κ. 

 Αντίθετος στο γάμο!

 Την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τις προωθούμενες διατάξεις. Όπως είπε, οι κοινωνίες στην επαρχία είναι πιο κλειστές και πως πρόκειται για θέμα συνείδησης η καταψήφιση του νομοσχεδίου. Πολλές είναι οι διαφοροποιήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις διατάξεις του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως οι διαφωνούντες το κάνουν εκ του ασφαλούς, μιας και κομματική πειθαρχία δεν θα υπάρξει. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως οι περισσότεροι ακολουθούσαν την κομματική γραμμή!

Γ.